ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Давидов?човек против јавора није могао да подигне лопту,као ћирковић,дошло ми да ја улетим и центрирам............

ne zna on po solidnom terenu, samo po kraterima :lol:
al stvarno kakva je ono tuga od terena, pre neki dan bio na SOSu neko iz nase sudijske organizacije i pricao kako ne moze FIFA da uvede koriscenje kamera jer se fudbal igra i u Zibambveu (mada sam ubedjen da oni tamo imaju bolje terene od nasih)
zbog onoga u Kuli bice ukinuto pravilo da se fudbal igra na travi :confused:

DOBRO KOMSIJE STA JE OVO?:dontunderstand::hahaha:

Bobek: Franjo je bio dinamovac u Partizanu

LEGENDA KLUBA TVRDI DA TUĐMAN NIKAD NIJE NAVIJAO ZA "CRNO-BELE"

I u Beogradu je Tuđman govorio da navija za Dinamo. On nikad nije navijao za Partizan. Nije često dolazio na utakmice "crno-belih", iako je bio predsednik Sportskog društva Partizan, a ne samo fudbalskog kluba

Legenda Partizana i jugoslovenskog fudbala Stjepan Bobek u intervjuu za zagrebački Vjesnik tvrdi da bivši predsednik Hrvatske Franjo Tuđman nikada nije navijao za Partizan, iako je bio prvi čovek ovog sportskog društva!

Bobek, rođeni Zagrepčanin, kaže da se u Srbiji nikada nije osećao kao stranac, da je voleo utakmice protiv Crvene zvezde, ali i da je bio oduševljen pozivom u reprezentaciju Nezavisne Države Hrvatske.
- Bio sam srećan kad je Tuđman rekao da smo Hitrec i ja najbolji fudbaleri koje je gledao. I u Beogradu je Tuđman govorio da navija za Dinamo. On nikad nije navijao za Partizan. Nije često dolazio na utakmice "crno-belih", iako je bio predsednik Sportskog društva Partizan, a ne samo fudbalskog kluba - ispričao je 86-godišnji Bobek.

Za vreme drugog Svetskog rata Bobek je živeo u Zagrebu. U to vreme u Pavelićevoj NDH na snazi je bila opšta mobilizacija, koju je Štef izbegao zahvaljujući transferu u Građanski.
- Sređeno mi je da kao domobran igram za Građanski, koji je tada bio odlična ekipa, a Martin Bukovi je bio prototip modernog trenera. Pozvali su me i u reprezentaciju, a bio sam oduševljen kada sam prvi put obukao dres nacionalnog tima - priznaje bivši igrač Partizana.

Po okončanju Drugog svetskog rata Bobek je po direktivi priključen vojnim klubovima, a kasnije i Partizanu.
- Posle rata sam pripao ekipi KNOJ koja je nastupila na beogradskom turniru. Igrao sam jako dobro, pa su počeli da me nagovaraju da pređem u vojnički klub koji se tada osnivao. Danas mi nije žao, iako mi se tada nije išlo iz Zagreba. Tako je započela moja epizoda u Partizanu. Ne mogu reći nijednu lošu reč o Partizanu. To je moj klub, tu sam se afirmisao i postigao sve. Takođe, u Srbiji su me sjajno primili, tu se nikad nisam osećao kao stranac. Uostalom, u Partizanu je uvek igralo puno Hrvata - Zebec, Šoštarić, Brozović, Glazer, Firm, Čajkovski... - objašnjava legendarni jugoslovenski fudbaler.

Za koju reprezentaciju je bio srecan kada su ga pozvali da igra?Za NDH?:eek::dash:

Političari sa obe strane (tj. sa svih strana) su pristali da posle Drugog svetskog rata Jugoslavija bude država, a kako je Partizan bio vojni klub gurnuli su sve to koje su priključeni Vojsci Jugoslavije da igraju za Partizan. To je valjda svima jasno. E sad je pitanje ko je sve to bio priključen vojsci zemlje u kojoj smo živeli (ili naši roditelji i dedovi), a to nije pitanje za Partizan već za tadašnje glavonje.

Poslednja izmena:
Za koju reprezentaciju je bio srecan kada su ga pozvali da igra?Za NDH?:eek::dash:

Gle, nevezano samo za ovo, već sam ukazao u svom poslednjem postu na ovoj temi na neke stvari. Stjepan Bobek, kolika god igračina on nekad bio, i koliki god on šmeker i mangup, i dan danas bio, je ipak čovek u godinama. Evo, ja mogu da se kladim da mogu da nađem tri njegova intervjua iz poslednjih nekoliko godina u kojima je tri različita čoveka naveo kao najboljeg jugoslovenskog fudbalera ikad.

Svoje političke stavove je dovoljno iskazao time što je i nakon raspada i svih ratova ostao u Beogradu, a da mu pritom niko nije dao vilu od 800 kvadrata uz 15 ličnih sluga, i penziju od 220 000 dinara mesečno, iako bi Tuđman jedva dočekao da mu dođe jedna fudbalska legenda zajedničke države i da mu zakuka kako ga zli srboćetnici maltretiraju samo zato što je Hrvat. To bi se koristilo u propagandne svrhe više nego Vukovar i Dubrovnik zajedno, a Bobek bi verovatno dobio barem pet puta više od onog što je dobio ovde, u Beogradu. Međutim, on je ostao ovde. I pritom, sve vreme, nikad nije ni na koji način pljunuo na Srbe i Beograd, naprotiv, oduvek je govorio da su ga ovde uvek tretirali kao najrođenijeg, i zahvaljujući tome je 1995 i izabran za najpopularnijeg i najboljeg fudbalera u istoriji Partizana, iako su u to vreme njegov i naš narod pucali jedan na drugog.

Sto puta sam rekao i još sto ću: Dabogda svaki Hrvat bio kao Stjepan Bobek. Ovaj Balkan bi bio lepše mesto.

16.03.2010.

Partizan - Teleoptik 3:1 (1:0)
Teren: Zemunelo
Sudija: Igor Spasić
Gledalaca: 50

STRELCI: 1:0 Diara (iz penala) u 30, 2:0 Diara u 37, 2:1 Mihajlović (iz penala) u 41, 3:1 Mijić u 43. minutu.

PARTIZAN: Darko Božović – Krneta, Nikolić, Stanković, Lazevski – Brašanac – Kamberović, Saša Ilić, Mijić – Vašington, Diara.

Igrali su još: Radosavljević, Jojić, Petrović, Lekić.

TELEOPTIK: Ristić Adamović, Pilica, Stević, Aškovski – Popara, Ranđelović – Jovanović, Marinković, Trujić – Kabrero.

Igrali su još: Petrović, Mihajlović, Jerinić, Karišik, Miljković, Šćepović, Lukić.

---

Napokon Diara ovog proleća da postigne gol, tj. dva.

Boka juniors uz Partizan
V. TOMKOVIĆ, 17.03.2010 20:45:47

DVA rasadnika svetskih talenata, dve sjajne škole fudbala ubuduće će sarađivati na najvišem nivou. Predstavnik Partizana Marko Vjetrović će za vikend u Buenos Ajresu, posle dogovora čelnika dva kluba, potpisati protokol o saradnji između prvaka Srbije i Boke juniors, argentinskog velikana, jednog od najtrofejnijih klubova sveta.
Taj sporazum predviđa razmenu igrača, dolazak mladih “gaučosa” u Humsku 1, koja bi im bila odskočna daska za nastavak karijere u Evropi.
- Dogovor je postignut na “Sokereksu” u Johanesburgu i Skupštini ECA u Mančesteru. Ostalo je da se stavi potpis ovog vikenda - kaže portparol Partizana i predstavnik na velikim svetskim skupovima Marko Vjetrović. - Zamišljeno je da mladi igrači Boke juniors
dolaze na pozajmicu kod nas, gde bi imali priliku da se pokažu na evropskoj sceni. Argentinci imaju najbolju školu fudbala u zemlji, kao Partizan kod nas, imamo sličnu strategiju rada, pa smo se lako “našli” na pomenutim skupovima.
Interes u toj saradnji imaju i Boka juniors i Partizan, pa bi već od leta on mogao da počne da se primenjuje.
- Boka ima ogroman broj igrača u seniorskom pogonu, od kojih mnogi ne mogu da budu licencirani, pa odlaze na pozajmice u druge argentinske klubove, gde su nosioci igre. Ideja je da takvi fudbaleri dolaze u Partizan, jer je reč o izuzetno talentovanim igračima, a oni bi tu imali priliku da se prezentuju Evropi. To je u interesu i Boke, koja takođe velikim delom živi od prodaje igrača.
Sličnih priča je bilo i ranije, poslednja u nizu je bila sa Botafogom, pa se ništa konkretno nije desilo.
- Sa Botafogom smo imali slične razgovore, ali do realizacije nije došlo jer je u međuvremenu došlo kod njih do promene rukovodstva.
Predstavnik Partizana bi trebalo u četvrtak da otputuje u Buenos Ajres da potpiše dogovor uoči meča Boka juniors - River Plata ovog vikenda, a kada dođe na red srpski večiti derbi (8. maj), delegacija argentinskog kluba će se zaputiti ka Beogradu.

U PLANU I UTAKMICA

KRUNA saradnje između Partizana i Boke juniors moglo bi da bude odigravanje prijateljske utakmice u Beogradu. Ipak, Argentinci se tek jednom godišnje ili čak u dve godine upute u Evropu, pošto njihovi uslovi gostovanja nisu tako mali. Želja crno-belih je, ako se već ne poklope sve kockice da “gaučose” ugoste u Humskoj 1, da se sa Argentincima sretnu u Austriji ili Švajcarskoj, gde ponekad dođu leti na ugovorene turneje.
Odličan potez! :) Samo da sve bude ovako kako piše.

16.03.2010.

Partizan - Teleoptik 3:1 (1:0)
Teren: Zemunelo
Sudija: Igor Spasić
Gledalaca: 50

STRELCI: 1:0 Diara (iz penala) u 30, 2:0 Diara u 37, 2:1 Mihajlović (iz penala) u 41, 3:1 Mijić u 43. minutu.

PARTIZAN: Darko Božović – Krneta, Nikolić, Stanković, Lazevski – Brašanac – Kamberović, Saša Ilić, Mijić – Vašington, Diara.

Igrali su još: Radosavljević, Jojić, Petrović, Lekić.

TELEOPTIK: Ristić Adamović, Pilica, Stević, Aškovski – Popara, Ranđelović – Jovanović, Marinković, Trujić – Kabrero.

Igrali su još: Petrović, Mihajlović, Jerinić, Karišik, Miljković, Šćepović, Lukić.

---

Napokon Diara ovog proleća da postigne gol, tj. dva.

Je l' zna neko sta je sa onim Brazilcem Dos Santosom?:think:

Samo ti da ne dolazis ovde i bice jos bolje! :rtfm:
Evo da ti bude jasno ako je to ikako moguće! Dolaziću kad hoću! I pisaću u skladu sa temama gde hoću! Ako ti smeta, a ti me lepo stavi na svoju Listu nepoželjnih korisnika foruma i miran si. Te koji te šalju da glumiš nekakvog poštarčića pozdravi puno, za njih nemam pismo i ne želim da se dopisujem. A vaše igrarije igrajte međusobno po sistemu "ja tebi, ti meni", jer ja nisam iz te priče. Ajde sad magla! Ovde se priča o Partizanu!

U decembru se vratio za Brazil iako je bio na pragu Partizana. Igrao je mnogo loše od početka sezone, a u Teleoptiku ima mnogo mladih igrača koji su ga mogli zameniti i zamenili su ga. :D

Ih,a bas su ga hvalili i po netu i u stampi,kao vrsnog tehnicara i napadaca :D Nadam se da ce ti mladi i talentovani uskoro da ugledaju svetlost dana u prvom timu ;)

Evo da ti bude jasno ako je to ikako moguće! Dolaziću kad hoću! I pisaću u skladu sa temama gde hoću! Ako ti smeta, a ti me lepo stavi na svoju Listu nepoželjnih korisnika foruma i miran si. Te koji te šalju da glumiš nekakvog poštarčića pozdravi puno, za njih nemam pismo i ne želim da se dopisujem. A vaše igrarije igrajte međusobno po sistemu "ja tebi, ti meni", jer ja nisam iz te priče. Ajde sad magla! Ovde se priča o Partizanu!
Idi na svoj forum i pisi sta hoces. Ovde nisi pozeljan ni nama Grobarima. Samo nam rusis renome. Aj furaj. Zbog tebe nam daju kartone. :rtfm:

Numes ni da se zezas, salio sam se bre!:hahaha:

Ne cudi me sto te onda nisu voleli. :mrgreen:

Idi na svoj forum i pisi sta hoces. Ovde nisi pozeljan ni nama Grobarima. Samo nam rusis renome. Aj furaj. Zbog tebe nam daju kartone. :rtfm:
Renome? Ma sa tobom je renome Grobara procvetao. :lol: Kad sam bio na ovom forumu i kad sam bio po tribinama ti nisi znao ni šta je internet, ni šta je utakmica, tako da nemam s tobom šta da razgovaram na tu temu.
Po svemu sudeći si jedan od klonova i lepo bi bilo da se obraćaš pod pravim korisničkim imenom, a ne da se kriješ. Budi muško pa se pokaži ko si! :)
Zbog mene dobijate kartone? Ma nije valjda? :sad2: Dobijate kartone zbog vas samih i vašeg ponašanja!!! Ali pazi kad me uopšte ne interesujete, a vi se pomamite na svaki moj post gde se vama izmanipulisanima i ne obraćam.
Ajde sad lepo otvori opcije pa imaš Listu nepoželjnih i označi me, nemoj da me smaraš svojim frustracijama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back