General Dus@n
Iskusan
- Poruka
- 6.505
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nisam pristalica tih "balada" ali je OK stvar...Na foru je APOEL-ovih navijaca ali ne znam od koga su je oni maznuli..ako neko zna,nek javi...
Ja nisam pristalica tih "balada" ali je OK stvar...Na foru je APOEL-ovih navijaca ali ne znam od koga su je oni maznuli..ako neko zna,nek javi...
Sa zvaničnog sajta FK Partizan...Borba za Evropu do decembra – prvi čin
19.08.2009. - 15:08
Sutra uveče, sa početkom u 20.15h, fudbaleri Partizana će na svom stadionu i pred svojim vernim navijačima krenuti u 180-minutni (nadamo se ne i duži) fudbalski dvoboj protiv slovačke Žiline u kojem je ulog velik - plasman u Ligu Evrope, obezbeđivanje dodatnih 6 evropskih utakmica, a samim tim i fudbalsko prisustvo u Evropi minimum do sredine decembra ove godine.
Sutrašnjih 90 minuta fudbala u našem „Fudbalskom Hramu“ (interesantno je da su Slovaci upravo ovako, i to na svom službenom portalu, nazvali naš stadion!) jeste jedna zasebna utakmica, meč koji će imati svoj početak i svoj kraj, ali na njega moramo ipak gledati samo kao na prvi deo jednog celokupnog duela koji će se odvijati u dva čina - sutra u Beogradu i za 8 dana u slovačkoj Žilini. Bili bi smo naravno najsrećniji da Partizan već sutra postigne protiv slovačkog predstavnika jednu tako ubedljivu pobedu koja bi praktično rešila sve dileme oko našeg plasmana u Ligu Evrope, ali...ipak je mnogo realnije očekivati da neće već sutra sve dileme biti rešene, da će određena doza neizvesnosti ostati „u vazduhu“ u tom sedmodnevnom periodu koji razdvaja sutrašnju utakmicu i revanš u Žilini. Svaka pobeda nam je sutra dobrodošla, pogotovo ona bez primljenog gola. Partizan će sigurno od samog starta juriti vođstvo od 1:0. Stekne li ga, već tad je obavio dosta posla, pri čemu naravno ne smemo stati do poslednjeg sudijinog zvižduka, već gledati i da sačuvamo svoju mrežu, ali i da eventualno postignemo još neki pogodak.
Crno-beli sa vraćenim samopouzdanjem (nakon odličnog starta u prvenstvu Srbije) i sa dovoljnim, ali ne i preteranim respektom prema Slovacima očekuju sutrašnji meč. Žilina je po proceni mnogih fudbalskih stručnjaka „tu negde“ u poređenju njenog kvaliteta sa kvalitetom APOEL-a iz Nikozije. Sama ta činjenica obavezuje naše fudbalere na maksimalnu obazrivost i ozbiljnost. Sem toga, Žilina je ekipa iz Slovačke, a ako postoji neka zemlja na koju bi fudbaleri i navijači Partizana u fudbalskom smislu (makar kad je novija istorija crno-belih u pitanju) mogli i trebalo da budu „kivni“ - to je onda sigurno upravo ta Slovačka! Znamo svi kako nas je pre tačno 4 godine ta bolna eliminacija (i bukvalno na predvorju raja zvanog Liga šampiona!) od strane jednog drugog slovačkog predstavnika u tom istom fudbalskom smislu unazadila. Možemo samo da zamislimo gde bi se danas nalazio na karti Evrope naš Partizan da je tada, na početku sezone 2005/06 i neposredno nakon solidnog učešća u Ligi šampiona (2003/04) i veoma lepe i istaknute role koju smo odigrali u Kupu i Ligi UEFA (2004/05), uspeo i treću sezonu zaredom da napravi nešto veliko u Evropi...Danas, 4 godine kasnije, stiglo je vreme a i lepa šansa da se neki „slovački dugovi“ vrate - makar i indirektnim, tj. posrednim putem.
Partizan ima u Evropi mnogo više iskustva i uspeha od Žiline. To potkrepljuju i dosadašnji ukupni bilansi dva kluba u svim evropskim klupskim takmičenjima:
http://www.partizan.rs/fotoalbum/2009/08_avg/bilans z i p.pdf
Navijači Partizana će i sutra biti jako bitni za crno-bele, kao uostalom u svim utakmicama, a pogotovo u onima koje često opusujemo kao „velike“ (što evropske utakmice sigurno jesu, čak i nezavisno od imena protivnika). Bilo bi lepo da naš stadion sutra bude skroz ispunjen, ali i ako ne bude (ako bude prisutno i samo 15 ili 20 hiljada ljudi) - neka na tribinama budu samo oni koji će bodriti Partizan sve vreme i koji neće nijednog trenutka zapadati u apatiju!
Ulaznice za sutrašnju utakmicu koštaju 400 dinara (za „Jug“ i „Sever“), odnosno 800 dinara (za tribine „Zapad“ i „Istok“), tj. 1.500 dinara (za lože). Ulaznice za lože se poručuju i kupuju isključivo u klupskim prostorijama Partizana, dok će se ulaznice za tribine prodavati danas (sreda) od 10h do 18h i sutra (četvrtak) od 10h do početka meča, na blagajnama stadiona Partizana (ugao ulica Dr. Milutina Ivkovića i Dinarske, kod teniskih terena).
Fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo Žiline danas popodne (letom iz Beča), nešto ispred 15h, stižu u Beograd. Od 18:30h će održati svoj jedini trening na našem stadionu. Pre toga, njihov trener Hapal će održati na stadionu Partizana svoju konferenciju za medije.
Na stadionu Partizana je već održana konferencija za medije kada je u pitanju tabor srpskog šampiona. Na njoj su se pojavili šef stručnog štaba crno-belih Slaviša Jokanović, kao i fudbaler Bogunović.
---
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=612&Jez=sr&sec=2&prikaz1=2009
Jel ima neko link sa pesmom "crno bela boja mila".....jedino nju nemam![]()
Jesu li vasi majmuni gledali Zilinu pa da pripreme taktiku? Onaj nas je gledao Slaviu i tacno primetio ono sto sam ja rekao. Sredina gusta i jaka, do njihovog gola ne mos proci a u napadu se oslanjaju samo na napadace i njihove realizatorske sposobnosti. A u sustini golove uvek daju vezni igraci ili se nesto umuva iz standardnih situacija.
Generale, Generale, evo tebi pesma stara od naših Grobara.Jel ima neko link sa pesmom "crno bela boja mila".....jedino nju nemam![]()
Jel to rek'o on ili ti?Gledao sam konferenciju za stampu i Jokan izgleda kao da je drogiran.......bez imalo optimizma,mada on stalno takve izjave i daje
Moramo da napadamo po bokovima i bice sve ok.....
Generale, Generale, evo tebi pesma stara od naših Grobara.
http://www.***********/file/126219243/112a01f5/Partizan_u_srcu.html![]()
Jel to rek'o on ili ti?Od njega bi me cudilo!
![]()
Hvala kralju......![]()
![]()
![]()
Sapni mu to na uvo da ne cuje protivnik!
To sam ja reko.......![]()