27. jul 2009. | Izvor: B92, Danas
Odlazi samo Obradović
Do kraja prelaznog roka samo jedan fudbaler će napustiti Partizan, a to je Ivan Obradović za koga je stigla ponuda iz španske Saragose.
Iako su mediji prethodnih dana spekulisali da će ekipu napustiti Ljubimir Fejsa i Lamin Dijara, u klubu iz Humske demantuju takve priče. Obradović kaže da bi voleo da igra u Primeri, ali da su njegovi planovi još uvek vezani za Partizan.
"Eventualno igranje u Primeri bio bi veliki izazov za mene. Ali, isto bi mi bilo u svakoj drugoj ligi i klubu. Svugde ću imati malu dozu straha i treme od adaptacije. Nadam se samo na početku, jer bi vremenom kvalitet trebalo da učini svoje. Ali, to je budućnost. Sadašnjost se zove Partizan i zato u ovom trenutku razmišljam samo o svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni. Najiskrenije", rekao je Obradović.
21-godišnji fudbaler kaže da su ga višemesečne priče o njegovom transferu psihički izmorile.
"Prvo sam se psihički spremio za oproštaj od Partizana i novi početak, pa se razočarao zbog propalih pregovora sa Ajaksom, jer je to bila moja velika želja i sredina koju sam smatrao idealnom za početak internacionalne karijere, a sada opet ne znam na čemu sam. Moji najbliži svakodnevno me pitaju da li je istina ono što su objavili ovi ili oni mediji, a ja ne znam šta da im kažem. Ne prija mi to što nisam ni na nebu ni na zemlji. Pogotovo što se ta, kako kažete, saga o mojoj prodaji poklopila sa lečenjem zgloba, zbog kojeg sam igrao samo jedno poluvreme na Evropskom prvenstvu za mlade. Koliko god se trudio da ostanem normalan i pribran, do skora me mučila velika nervoza. Prevazišao sam je uz pomoć ljudi iz stručnog štaba", izjavio je Obradović.
Obradović: "Ostajem ako uđemo u LŠ"
Partizan se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaje sa APOEL-om, a Obradović kaže da će tražiti da ostane u Humskoj ako se "crno-beli" plasiraju u grupnu fazu takmičenja.
"Ako Partizan uđe u Ligu šampiona tražiću da ostanem. I učiniću sve da tako i bude. Mislim da imam pravo na to. Ostao sam zbog ovih kvalifikacija, učestvovao sam u borbi za njih... Posle dve duple krune to je jedina stvar koju nisam napravio s klubom koji toliko volim. Želim da vidim naš stadion krcat „grobarima“ i budem na terenu dok bude intonirana himna Lige šampiona. Sanjam taj trenutak od prvog treninga u Zemunelu", izjavio je fudbaler šampiona Srbije.
Partizan je obavestio UEFA da između dve runde kvalifikacija za Ligu šampiona nije menjao igrački kadar pa je Evropskoj kuću fudbala prosleđen isti spisak kao za mečeve sa Rilom. Trener Slaviša Jokanović računa na 24 fudbalera. Za poslednju, četvrtu, rundu moguće su izmene u zavisnosti od aktivnosti u prelaznom roku.