goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Nečitljivo lice.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Borac je u pravu, fiziognomija je napustena kao ikakva iole vazna ili pouzdana metoda. Ali je cinjenica da ima prostora govoriti o nekoj vrsti „citanja lica“, jer ljudi u nekim prvim kontaktima crpe informacije o osobi koju su sreli na osnovu onoga sto vide – to nije nauka naravno – ali jeste nesto sto definitivno postoji u svakodnevici i mi cesto u tim prvim kontaktima sticemo preliminarnu predstavu o osobi, tipa da li je dobronamerna, da li laze, je li smirena, energicna, inteligentna, liberalna, konzervativna itd.itd. Npr. za one klince sa slike u pocetnom postu ja bi iz jedan rekla da su glupi i agresivni, bez obzira na pune, tanke usne, oci zakosene na ovu ili onu stranu, prosto izraz lica ukazuje na to da se radi o tupsonima, problematicnim likovima. Naravno da postoji mogucnost za gresku u proceni, ali je i pogadjanje prilicno cesto. Ne znam da li su lica psihopata merodavna jer su to licnosti koje karakterise potpuno odsustvo empatije, savesti, postovanja, ljubavi i drugih emocija koje su neophodne za normalno funkcionisanje u drustvu, medjutim to su listom veoma inteligentne osobe savrseno sposobne da svoju emocionalnu osakacenost spolja manifestuju veoma sarmantnom pojavom, izuzetni su manipulatori i savrseni lazljivci sto u spoju sa potpunim odsustvom granica i brige o posledicama za druge kada se radi o zadovoljenju njihovih bolesnih potreba daje veoma specificnu licnost koju psihoanalitika nije u stanju da desifruje vec dugo, dugo vremena.
Postoji tzv. socionika – to je ruska skola Jungovske tipologije licnosti) koja i dalje proucava mogucnosti prepoznavanja veza izmedju izgleda lica i karaktera..
http://www.socioniko.net/hr/1.1.types/index-type.html
Dobro, sta biste npr. rekli o ovoj osobi? Kakav utisak na vas ostavlja?
Nečitljivo lice.![]()

Ali ako uzmemo da jeste direktor(ili ga igra,radi se o jednom holivudskom glumcu) i da njegov podređeni ima neke naznake da će biti otpušten,sa njegovog lica kakvo je ovde ne bi mnogo pročitao...
![]()

Dobro, sta biste npr. rekli o ovoj osobi? Kakav utisak na vas ostavlja?
(E ne znam odakle mi to ...)Jeste, to je on u mladosti.
Ono što me zbunjuje, to je njegov pogled (na slici iz mladosti) koji, čini mi se, nema sličnosti sa ovim pogledom (iz kasnije faze života):
![]()

Od besa,bola,bespomoćnosti,želje za osvetom![]()
Svaki covek prolazi skoro kroz ista stanja, bola...Da,samo rekoh neke uzroke.
Svaki covek prolazi skoro kroz ista stanja, bola...
To nije razlog...

Neki prolaze kroz mnogo veća neki prolaze kroz mnogo manja.Nije valjda to božija kazna-mržnja.To je osećanje koje svako ima.Samo ga neko ispolji na vidljiviji neko na manje vidljiv,ali isto tako bolan i pokvaren način,možda i više od onog vidljivogSvaki covek prolazi skoro kroz ista stanja, bola...
To nije razlog...

ali ne reaguju svi isto...
neko pregrmi, stisne zube i nastavi dalje,
nekoga to potrese do srži i izmeni zauvek![]()
Naginje tradicionalizmu i drzi se pravila, verovatno vrlo principijelna (mozda i stroga).
Deluje kao osoba koja stalno brine, ili koja nosi preveliko breme odgovornosti.
Direktorka neke firme, rukovodeci polozaj.
Ali kad se opusti, lumpuje.(E ne znam odakle mi to ...)
pa na kusnjama se vidi kakav je covek zapravo ...
ko se izmeni na lose, zbog kusnji, je los...
mislim da ovo kinesko čitanje lica nema veze sa životom...![]()