a kad delim sa 10^7 je isto kao kad mnozis sa 10^-7? Znaci menja se znak>?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kad delim sa 10^7 je isto kao kad mnozis sa 10^-7? Znaci menja se znak>?
ne razumem uopste sta pises.
u resenju stoji: 6.72 * 10^7, a ja dobijem 6.72 * 10^-7. evo postupka:
r = 0.143nm
2r = 0.286nm = 0.286 * 10^-7cm
l = 1.923cm
X = l : 2r
X = 1.923cm : 0.286 * 10^-7cm
X = 6.72 * 10^-7
Sad mi reci zasto je tu -7, a ne 7?
treba mi mala pomoc...zadatak glasi:Za koliko se promeni broj oscilacija u jedinici vremena matematickog klatna ako se masa klatna poveca za 10%?
treba mi mala pomoc...zadatak glasi:Za koliko se promeni broj oscilacija u jedinici vremena matematickog klatna ako se masa klatna poveca za 10%?
zvucni talas talasne duzine 33cm prostire se kroz vazduh brzine 330 m/s.Koliki je period oscilacija tog zvucnog talasa?
Period oscilacija matematičkog klatna ne zavisi od mase, prema tome se broj oscilacija u jedinici vremena ne menja.
Ја сам мишљења да их треба пустити да мало размишљају, тј. да они сами крену да раде а да им се помогне кад негде нешто запне. Јер ако им одмах сервираш готова решења неће имати мотив да "думају". Ионако је тема "помоћ при решавању задатака" а не "решавање задатака".
Pređeni put je integral brzine za svaku vrstu kretanja? Meni to zvuči logično jer je po definiciji izvoda brzina izvod puta, što znači da je put integral brzine, ali opet, pitam jer je fizika u pitanju, za svaki slučaj. Ja sam 99% siguran u to, ali mi treba neko koliko-toliko stručniji da potvrdi (ipak sam 1. godina)![]()
Pređeni put je integral brzine za svaku vrstu kretanja? Meni to zvuči logično jer je po definiciji izvoda brzina izvod puta, što znači da je put integral brzine, ali opet, pitam jer je fizika u pitanju, za svaki slučaj. Ja sam 99% siguran u to, ali mi treba neko koliko-toliko stručniji da potvrdi (ipak sam 1. godina)![]()
jeste, pređeni put u vremenu od 0 do T jednak je određenom integralu funkcije brzine u granicama od 0 do T.
Ne sasvim. Samo uz granice, odnosno u vidu određenog integrala. Inače bi put mogao da bude proizvoljne dužine F(x)+C (tj. običan neodređeni integrla daje konstantu viška). S tim što se konstanta C može odrediti iz početnih uslova i tako dobije njena vrednost. Međutim integral kao integral daje beskonačno mnogo primitivnih funkcija.
Ako materijalna tačka počinje da se kreće po kružnici (iz mirovanja) sa ugaonim ubrzanjem 4rad/s^2, posle koliko vremena će ugao između vektora ukupnog ubrzanja i brzine biti 45°?
Može li neko da mi reši ovaj?![]()
Sad mi je jasnije.![]()
Hvala. Pa da, i mislio sam na određen integralNe sasvim. Samo uz granice, odnosno u vidu određenog integrala. Inače bi put mogao da bude proizvoljne dužine F(x)+C (tj. običan neodređeni integrla daje konstantu viška). S tim što se konstanta C može odrediti iz početnih uslova i tako dobije njena vrednost. Međutim integral kao integral daje beskonačno mnogo primitivnih funkcija.