Fizički posao za 150 evra niko neće

profesor Filipovic (Djelicev nazovi saradnik) nam je pricao kako je neko napolju cuo za Leskovac - srpski Mancester i taj neko napolju je hteo u Leskovcu da otvori fabriku tekstila
gradonacelnik Leskovca izlazi sa podacima koliko ima nezaposlenih (neka cifra sacuvaj me boze), a na 700 ponudjenih mesta se javilo 250 ljudi
profa nastavlja sa tim kako je to moguce, sta misle ti ljudi i ostalo baljezganje
onda ga ja pitam kolika je plata
"pa sad plata , nije bitno, to je za nisko obrazovanu radnu snagu..."
tamo ljudi rade za 6 do 10 hiljada u tekstilnoj industriji, to je ispod minimalca
znate da se Dinkic kurcio kako ce da natera ljude da rade za te pare, a investitoru placa svako radno mesto (6 do 10 hiljada) 2 hiljade evra, lopovluk
nek otac i majka sa dvoje dece zive od dve plate, ukupno 18 hiljada, sta oni sa tim mogu? sledece 4 generacije, ako ih i bude, su osudjene na propast

plata u BG 16000 din (150 evra) je beda najgora, grad Beograd daje penzionerski dodatak za penzose sa tolikom penzijom, a ti moras da kupis markicu za zaposlene koja kosta 2236 dinara, ishrana na poslu ti je jos najmanje 3-4000 mesecno, i tebi ostane 10000
znaci trebas da ostavis kicmu za 10000

Da poznajem. Nedavno sam bio na jednoj (nisam neki vernik, ali ispostujem uvek), tu je bilo crno vino, sokovi, zito, pogaca i jela se riba (partmka). To ti dodje ovde gde ja zivim ovako:

flasa vina 3-4 EUR
sokovi (neka bude 10 litara): 10 EUR
zito i pogaca 2-3 EUR
pastrmka (ajde neka je bilo 2 kg): 10-12 EUR
------------------------------------------------------------------
Ukupno: 25-29 EUR - dakle daleko od 300 EUR

U Srbiji jos manje. Tu mizerna cifru nije grehota dati na nesto sto je sveto! Da ne kazem na sta ljudi sve bacaju pare inace, a znas to i sam. Tako da je skroz bezvezan i nepotreban primer.

I to moze jeftinije.

Posebno sto osim porodice nikog ne trebas da zoves.

ko mora on i radi

i nije istina da ima vise radnih mesta od nezaposlenih. samo sto se strukture ne poklapaju 100%.

ovom rezimu bi mozda odgovaralo da svi radimo najteze fizicke poslove za po 150 evrica, a oni da se vozaju dzipovima, slazu hiljade i milone evra, a nasa deca da budu robovi njihovoj deci

Управо тако ! то је суштина.Обезвредити рад максимално како би се власницима предузећа максимално увећала зарада.Понудити некоме да ради за плату од 150 еура и још то представити као какву повољну понуду у крајњу руку је увредљиво да не кажем безобразно када се зна да са тим новцем једно лице не може да преживи ни 15 дана а да не говорим о томе да неко ко ради за 150 еура тим новцем треба да школује децу,плаћа вртић и хиљаду других ствари.Можда у Србији постоји неки економски алхемичар који би објаснио како је то могуће ?

Nebitno su svima u Srbiji pare, a navodno niko nista nema.

Ne mogu ljudi u Srbiji da rade i zive tako kao ovde na Zapadu. Shvatite to. Ovde ti ostane da mozes priustiti sebi neki iole normalan zivot, cak mozes i ustedeti. A ti i tebi slicni forsirate pricu kako se u Srbiji svi razbacuju, nece da stede itd. Od cega da stede? Od 150 EUR u mesecu? Da stede na svojoj slavi? Daj bre, nemojte ljudi biti smesni.
Pare su nebitne, jer para nema. O parama brinu oni koji ih imaju. I njima nikad dosta! :evil:

Управо тако ! то је суштина.Обезвредити рад максимално како би се власницима предузећа максимално увећала зарада.Понудити некоме да ради за плату од 150 еура и још то представити као какву повољну понуду у крајњу руку је увредљиво да не кажем безобразно када се зна да са тим новцем једно лице не може да преживи ни 15 дана а да не говорим о томе да неко ко ради за 150 еура тим новцем треба да школује децу,плаћа вртић и хиљаду других ствари.Можда у Србији постоји неки економски алхемичар који би објаснио како је то могуће ?

Dokm ovaj drugi ne zna sta ima, izdrzava i zenu i svalerku.

Ne mogu ljudi u Srbiji da rade i zive tako kao ovde na Zapadu. Shvatite to. Ovde ti ostane da mozes priustiti sebi neki iole normalan zivot, cak mozes i ustedeti. A ti i tebi slicni forsirate pricu kako se u Srbiji svi razbacuju, nece da stede itd. Od cega da stede? Od 150 EUR u mesecu? Da stede na svojoj slavi? Daj bre, nemojte ljudi biti smesni.
Pare su nebitne, jer para nema. O parama brinu oni koji ih imaju. I njima nikad dosta! :evil:

Hoces da me podjebavas. Nek trosi onaj ko ima na takve stvari a ne onaj ko nema.

A onajko nema poso nek nadje dobar ili nek uzme svaki koji mu se nudi i onaj za 150 €.

ima lep film sa dz.klunijem (up in the air), o `racionalizaciji`, otpustanju starijih zaposlenih i zaposljavanju mladih i ambicioznih

film ko film, ima primese socijane tematike u pozadini, ali nema odgovore zasto ti koji dobijaju otkaze cute i trpe. ipak ih ima i previse

Hoces da me podjebavas. Nek trosi onaj ko ima na takve stvari a ne onaj ko nema.

A onajko nema poso nek nadje dobar ili nek uzme svaki koji mu se nudi i onaj za 150 €.

Ti sigurno radis za 150 EUR mesecno, jel da? Cuj ga, §neka nadje dobar posao". Dobri poslovi padaju sa neba, pa da, izvini zaboravio sam.
Nema sta da te ja poj.bavam, sam to radis sa ovakvim izjavama.

Ja se divim ljudima koji sa tim mizernim platama prezivljavaju i ostaju normalni. Ja bi prolupao 100%. Jos kad bi mi neki dosao i pametovao da treba da stedim od tih 150 EUR na primer 50 EUR...da nije tuzno, bilo bi smesno.

Dokm ovaj drugi ne zna sta ima, izdrzava i zenu i svalerku.

Баш тако.Две жене,две љубавнице,два три стана,сваки месец нов луксузни аутомобил,летовања,зимовања,путовања... док им радници скапавају и једва крпе крај са крајем.Јад и беда шта смо дочекали да у 21 веку будемо робови и још да будемо захвални што смо робови.Надам се да ће једнога дана неко одговарати за успостављање тако накарадног поретка.

Баш тако.Две жене,две љубавнице,два три стана,сваки месец нов луксузни аутомобил,летовања,зимовања,путовања... док им радници скапавају и једва крпе крај са крајем.Јад и беда шта смо дочекали да у 21 веку будемо робови и још да будемо захвални што смо робови.Надам се да ће једнога дана неко одговарати за успостављање тако накарадног поретка.

Ma on ce da odgovara i "gore".

Ima jedna pouka u Novom Zavetu da je jedan bogatas stalno pred kapijom imao prosjaka, a nikad mu nije nista dao. I za to mu je posle bilo sudjeno. Sto je mogao da uradi, i gledao to, a nije nista uradio.

Znacvi, i za neosetljivost i pohlepu se odgovara.

Kakav sistem hoces fabrike su neefikasne i zastarele. Radnici nemaju dobru obuku.

Jedino resenje je da svi Srbi idu u inostranstvo tamo da traze plate kako treba.

U Srbiji iz vise razloga to ne moze.

mozda su danas zastarele. posle deset godina demokratske vlasti

ti lepo ostani tamo, kao resenje

a mi cemo ovamo, kao resenje

i idi bre lepo u.... po austrujskim forumuma i njih nesposobne uci ekonomiju i zivot

Ma on ce da odgovara i "gore".

Ima jedna pouka u Novom Zavetu da je jedan bogatas stalno pred kapijom imao prosjaka, a nikad mu nije nista dao. I za to mu je posle bilo sudjeno. Sto je mogao da uradi, i gledao to, a nije nista uradio.

Znacvi, i za neosetljivost i pohlepu se odgovara.

Собзиром да се у земаљску правду не можемо поуздати,једино нам остаје да се поуздамо у небеску.Каже се у Новом завет коме је много дато,много ће му се и тражити

Kakav sistem hoces fabrike su neefikasne i zastarele. Radnici nemaju dobru obuku.

Jedino resenje je da svi Srbi idu u inostranstvo tamo da traze plate kako treba.

U Srbiji iz vise razloga to ne moze.

E pa u tom grmu lezi zec. Gde su te obecane investicije, gde je napredak, gde je dignuti standard, gde je normalan zivot koja su nam goveda obecala? Nema ih - tacno. Jel neki radnik propale fabrike kriv za to, da li je neki student odlikas koji ne moze da nadje posao kriv za to, navijaci, penzioneri, ko je kriv? Ili ce biti pre da svoj posao nisu obavili majmuni iz Vlade? Sta su radili 10 godina, sem sto su nastavili sa kradjom iz 90ih, trpaju u svoj dzep i nista drugo. Ko od njih je uradio bilo sta sto je popravilo zivot prosecnom coveku u Srbiji, koji nema privilegije, nije uclanjen u stranku, nema veze da ga ubace negde?

Back