Fizički posao za 150 evra niko neće

Da ali, obmanjivao si i na drugom činiocu, a ne samo na jednom.

Naime plate nisu bile 6000 dinara nego 1500. Tako da ćeš morati da deliš sa još 4

91240194.gif

ok neka je i tako posto je 1999 i pre hleb kostao 3 din

Znaci 500hlebica 1999,, sada mozes 600(sa prosecnom platom) 2011g

Sa ovih 15hiljada na mesec ne mozesh ni 300 da kupis.

Znaci 500hlebica 1999,, sada mozes 600
Malo si istegao tu veknu, u pokušaju da približiš rezultate, ali posle svih napora, vidiš i dalje da danas može više.

Dakle ne samo da nam je kupovna moć u inostranstvu sada 20 puta veća, nego vaš KRUNSKI ARGUMENT o hlebu takođe pada u vodu.

Zaključak: post-petooktobarske plate kupuju više SVEGA ŽIVOG nego pretpetooktobarske. I to dokazuje da su demokracijske promene donele bolji standard.

Obzirom da Srbija tezi evropskim standardima, morala bi da odredi MNOGO vecu minimalnu cenu rada nego sto je ona sada.Isto vazi i za visinu minimalne penzije i socijalne pomoci.A poslodavce koji daju ove mizerije treba trostruko oporezovati...posebno njihovu imovinu stecenu kroz takav vid poslovanja...ko ne plati na mostu neka plati na cupriji?!?

Malo si istegao tu veknu, u pokušaju da približiš rezultate, ali posle svih napora, vidiš i dalje da danas može više.

Dakle ne samo da nam je kupovna moć u inostranstvu sada 20 puta veća, nego vaš KRUNSKI ARGUMENT o hlebu takođe pada u vodu.

Zaključak: post-petooktobarske plate kupuju više SVEGA ŽIVOG nego pretpetooktobarske. I to dokazuje da su demokracijske promene donele bolji standard.

Ne lozi se, znas i sama da zivimo isto lose kao i pre sa tendencijom da zivimo josh losije.
Onaj ko je pre godinu dana imao 1000evra platu sada ima 700

A pre godinu dana sve je bilo jeftinije za 30%

dinkiceva politika javno iskazana pre nekoliko godina---da prvo poslodavac mora da zaradi pa tek omoguci radniku zaradu....samo--koji i kad je poslodavac rekao da je dovoljno zaradio..?? pojedinci su digli imperije na radnickoj produktivnosti i slabom ili nikakvom placanju radnika...i opet je za sve kriva drzava koja nije u stanju da smanji broj nezaposlenih...i dokle god je ogroman broj nezaposlenih poslodavci ne moraju da brinu...uvek ce naci novog radnika koji je primoran da radi za manje para...

Pre 60 god. i vise na selu su ljudi radili teske fizicke poslove od rano ujutru pa sve dok ne smrkne za kilo brasna i jedan do tri obroka u toku tog dana.

Koja zlatna vremena za radnike...

Ova jaguar je izgubila svako vezu sa realnim zivotom. I dosadna si vise sa demokratijom i post-petooktobarskim super-zivotom, o kojem ljudi mogu samo da sanjaju.

Problem je u tome sto je bila klinka 90-ih koja je zivela u prilicnoj oskudici.
Sad je i 150 evra u odnosu na to zesca kinta.
Naravno,ispada smesna misleci da su svi bili u toj situaciji 90-ih u kojoj je bila njena porodica.

Juce mi je jedan covek iz komsiluka zatrazio nadnicu od 1500 dinara za kopanje rupa radi sadnje voca ili 500 dinara po jednoj rupi?!Ponudio sam mu 100 dinara po satu,ali se nije javio.Zvao sam jos dvojicu da rade.Nisu dosli iako bi dobili i 2 obroka hrane u toku dana.

Pretrgao si se sa 100 dinara za sat. :eek:
Ja ne da ti se ne bih javio, nego bi ti se javio da ti pozelim par stvari.
Ja ovo ne bih nikad napisao na forumu, bilo bi me stvarno sramota. :rumenko:

Naravno,ispada smesna misleci da su svi bili u toj situaciji 90-ih u kojoj je bila njena porodica.

Проблем је што изврћете чињенице...:)
Наведи ми један пример да је неко умро од глади 90-их?:think:

Bilo je naravno samo je informisanje naroda bilo oskudnije...Uglavnom preko par kontrolisanih medija...Pa i tu se s vremena na vreme pojavljivalo da ljudi u nekoj ''zabiti'' umru od gladi...Danas imaš više interesa ne idu svi jednom stranom pa neki mediji objave i istinu povremeno:aha:

Pretrgao si se sa 100 dinara za sat. :eek:
Ja ne da ti se ne bih javio, nego bi ti se javio da ti pozelim par stvari.
Ja ovo ne bih nikad napisao na forumu, bilo bi me stvarno sramota. :rumenko:
Ko god misli da je lako biti poslodavac na trzisnoj vetrometini,treba bez odlaganja da pokrene neki svoj posao.Nedostajuci kapital se moze bez problema pozajmiti kod banaka ili drugih subjekata.
Ja imam solidna primanja u porodici,ali i pored toga radim i poslove na kojima po nekada sasvim malo prihodujem.
Postavljac je odabrao temu aktuelnu u nasem drustvu i dobro je sto je naisla na interesovanje kod Forumasa.Slazem se da je 150 evra mala zarada,ali je bolja od nikakve.No,svako ima pravo na svoj stav.

Ko god misli da je lako biti poslodavac na trzisnoj vetrometini,treba bez odlaganja da pokrene neki svoj posao.Nedostajuci kapital se moze bez problema pozajmiti kod banaka ili drugih subjekata.
Ja imam solidna primanja u porodici,ali i pored toga radim i poslove na kojima po nekada sasvim malo prihodujem.
Postavljac je odabrao temu aktuelnu u nasem drustvu i dobro je sto je naisla na interesovanje kod Forumasa.Slazem se da je 150 evra mala zarada,ali je bolja od nikakve.No,svako ima pravo na svoj stav.

Sa prvim delom se slazem, prvi pasus.

Pokusaj da odgovoris na sledece pitanje:

Da li covek koji se bavi fizickim poslom, zna se koliko kalorija mora da utrosi... moze da prezivi u Beogradu?

Odgovor bi trebao da sadrzi sledece elemente: stanarina, komunalije,...., hrana, (potrosacka korpa), odeca,... , elementarne kulturne potrebe, a da markica za prevoz, pa da vidimo kolko su rastegljivi tih 150 evrica.

Unapred zahvalan na odgovoru.

P:S: Fali samo gornjem naslovu (posle unapred zahvalan).

:bye:

Misliš, neki su pisali čekove bez pokrića i tako živeli ceo mesec,
pa onda vremenom s 5 nemačkih maraka pokrili svoj minus usled hiperinflacije,

i tada su postali ubeđeni da se u normalnim uslovima "sa 5 maraka može živeti k'o lord"
i sad su ljuti na Tadića što im to više ne omogućuje.

i tada su postali ubeđeni da se u normalnim uslovima "sa 5 maraka može živeti k'o lord"

Pod tim ''nekim'' mislis na 0.0005% ljudi u Srbiji. I pod 150 evra na mesec mislis da ne treba predsedniku da se obratimo sa ''OSTAVKA''

Nisam ja rekao da je lako ili tesko biti poslodavac u Srbiji. Ali znajuci pogotovo privatnike i kako se izivljavaju nad radnicima, nemam mnogo sazaljevanja sa "jadnim" poslodavcima.
100 dinara za sat za tesku fizikaliju je ili provokacija ili teski bezobrazluk - tu cemo se sloziti, nadam se. E sad, da li si hteo da budes bezobrazan prema tim radnicima, ili si hteo svesno da provociras (znajuci i sam da je ponuda smesna), to ne znam.

Ta плата је била један кратак период од јесени 1993. до 1.1. 1994. године, а од увођења "Аврамовог динара" она је временом расла све до варварске агресије на СРЈ 1999. тако да је негде 1997. била око 300-400 дм.

Verovatno su nadnice i plate kod privatnika u Beogradu vece nego u unutrasnjosti?Racunam da iz porodice rade najmanje dva clana i da sa 40.000 dinara mogu nekako da prezivljavaju,ako vec ne mogu naci nesto bolje?
Imao sam dobrog radnika koga sam zadnje dve tri godine povremeno angazovao.Placan je 1oo dinara na sat uz tri obilna obroka.Sada je covek zaposljen u drzavnom preduzecu,ali i dalje radi kod privatnika kada je slobodan.

A da ja vas pitam nesto! A sta je sa 500 miliona neprijavljenih kineza?A?A cutimo?cutimooo?Jer ne prijavljeni kinezi 500 miliona!Oni kupaju tunele,kopaju rupe!Do Moskve,do Pariza,do Londona,do Washingotna!Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete!Ko je srusio berlinski zid, Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj ?!?I gde je Isusova ruka????

A da ja vas pitam nesto! A sta je sa 500 miliona neprijavljenih kineza?A?A cutimo?cutimooo?Jer ne prijavljeni kinezi 500 miliona!Oni kupaju tunele,kopaju rupe!Do Moskve,do Pariza,do Londona,do Washingotna!Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete!Ko je srusio berlinski zid, Ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj ?!?I gde je Isusova ruka????

Otiso ti leteci tanjir u pravcu GroCke...!!!!

Back