Fitnes forumasice

• Začetnik teme Začetnik teme Troja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da malo oživim temu, a i u slučaju da neko ne vidi fotku na drugoj temi :malav:
lux polumaraton:D
što bi rekla rozga ne znam da l sam mrtva il živa:malav:

Prilozi

• IMG-20230520-WA0009.jpg
    IMG-20230520-WA0009.jpg
    97,3 KB · Pregleda: 65
Собни бицикл после месец дана служи да на њега качиш скинуте брусеве:lol:
Ne samo sobni bickl, već i bučice, guma za rastezanje i sve fitnes spravice.
Ništa bez teretane!
Za stomačne mišiće( iz stolice) samo smeh, ko ume i još ima snage...

Ništa bez teretane!
Или теретана или кретање напољу, може и башта- тренинг на ком и произведеш нешто :)
Напољу човек удахне ваздух, унесе Д витамин, сретна некога, види воду и зеленило. Просто се боље осећаш него када гледаш у зид.

Ništa bez teretane!
Ja nisam nikad bila u teretani.Zar se i tamo ne koriste te fitnes sprave?
A sto se smeha tice,tu sam tek zakrzljala.
Ne pamtim kad sam se nasmijala od srca necemu.
Ovo me je zanimalo jer svugdje pise da kao voznja bicikla utice na sve misice u tijelu.A meni nikako nije izgledalo da moze da utice na stomacne.

Ja nisam nikad bila u teretani.Zar se i tamo ne koriste te fitnes sprave?
A sto se smeha tice,tu sam tek zakrzljala.
Ne pamtim kad sam se nasmijala od srca necemu.
Ovo me je zanimalo jer svugdje pise da kao voznja bicikla utice na sve misice u tijelu.A meni nikako nije izgledalo da moze da utice na stomacne.
Naravno da se koriste.
Ovde kod nas na svakom koraku teretana, zavisi kako ko radi i šta nudi.
Samo jednom sam bila u nekoj teretani bez trenera - i nikada više!
Ta teretana je besplatna i baš za bildere, sam montiraš tegove, biraš sprave, radiš zagrevanje i istezanje ako misliš da treba, a to je obavezno.
Kreni sa aerobikom za početak, da stekneš kondiciju i pripremiš mišiće, mada, meni je aerobik teži od vežbi u teretani.
U teretani imaš sve; vežbe zagtevanja, vežbe na strunjači, vežbe sa aerobik i medicinskom loptom, sobni bicikl, vežbe sa štapom, tegove, rusko zvono, i niz sprava za jačanje ruku i nogu. Na kraju istezanje sa elementima joge.
Svaku vežbu radiš u serijama sa pauzom od 30 ili 60' što je dovoljno da ' uhvatiš dah, dok aerobik nema pauze.
Pre korone sam išla i na jedno i na drugo, paralelno.

Sobni bickl je investicija za koju ti treba volja i motivacija, a kada si kući uvek imaš vremena ;) i odlažeš za kasnije, tačnije - nikada!

Ovako, ideš 3x nedeljno, meni odgovaraju večernji sati, pa hteo - ne hteo- odradiš vežbe što bi kući bilo - nikad!

Ili se upiši na pilates.

Što se tiče smeha, svi se manje i ređe smejemo.
Kod nas je bila ponuda za Jogu Smeha, išla sam da vidim o čemu se radi.
Šta znam, nije loše.
Nije zaživelo zbog slabog interesovanja.
Imaš na YT pa pogledaj šta je to.

Што се смеха тиче, мислим да је најбоље добро друштво- деца, партнер, пријатељи. Не прође сусрет са другарицама а да нас не боли стомак од смеха, макар нека пре тога и плакала, биле тешке теме. Некако, мораш све изврнути на шалу.
Мислим да је плес јако здрав вид гибања. Ем се крећеш ем се цериш. Како да се не смејеш док плешеш?
Па оне радионице сликам и циркам, сликање уз вино, верујем да диже расположење.
И кафана! Музика, друштво, смех.

Што се смеха тиче, мислим да је најбоље добро друштво- деца, партнер, пријатељи. Не прође сусрет са другарицама а да нас не боли стомак од смеха, макар нека пре тога и плакала, биле тешке теме. Некако, мораш све изврнути на шалу.
Мислим да је плес јако здрав вид гибања. Ем се крећеш ем се цериш. Како да се не смејеш док плешеш?
Ima niz mogućnosti a volja je presudna.I istrajnost.
Što se plesa tiče, pre par godina sam išla u školu plesa, latinoples, ravno dobrom treningu + slušaš dobru muziku.

E ,sad, koliko naučiš upitno je.I skroz nebitno.

Ja sam ponekad isla na te razne aktivnosti tipa aerobik,korektivna gimnastika i slicno...ali nisam istrajan tip i najmrze od svega mi je otici i vratiti se jer mi nista nije blizu.Znam da to nije nikakav izgovor...ali za sada imam i drugih fizickih aktivnosti u kuci i dvoristu,pa mi to ne nedostaje.
A sto se tice izgleda,prilicno sam zadovoljna,obzirom da se ne bavim nicim 🙂 tipa teretana,trcanje itd.Do trideset i neke sam imala ravan stomak ama bas bez ikakvog truda.Sad vec nije tako zbog dugogodisnjih sjedecih aktivnosti,a i stari se..Sad mi prvenstveno trebaju neke vjezbe za kicmu,pa njih radim s vremena na vrijeme.Inace,nesto nisam ljubitelj tog pretjeranog treniranja u teretani i iscrpljivanja organizma,jer mislim da sport treba biti rekreacija,a ne "crkavanje".🙂
Zato i nisam sportista.😂
A sobni bicikl imam pri ruci jer je jednom clanu porodice preporuceno da vozi zbog jacanja misica,a ne moze na pravi bicikl.
I vozim ga svaki dan oko 5 km,tj.desetak minuta i ja,dok mi ne dosadi.😂
Ko bi rekao da se deset minuta toliko otegne.😂
Ali zaista mi nije problem da okrecem,samo mi dosadno da sjedim.Pola sata je ko godina.Ali eto,ko velim,nece skoditi makar malo...bolje ista nego nista.
I rako...napisah trakrtat o nevjezbanju na temi o fitnesu...sorry...😂

To je ko ima drustvo...Moji svi dobri prijatelji su daleko...ali bukvalno svi.
U gradu gdje zivim citav zivot,imam samo jos par poznanika...a i s njima se tesko uskladiti.
Drustvenih dogadjanja,tipa tih radionica,nema.
Sve sto ima,uglavnom je za djecu i omladinu.A ja nisam nijedno,ni drugo.🙂

Back