Отварач мозга
Aktivan član
- Poruka
- 1.585
Није грешка,мада сам ја одлазио на интервенцију са снимком,уштеда времена а и када решиш да завршиш са болом нај боље је ту и сад!Ja ću prvo na pregled, pa ako on zahtjeva snimanje otići ću jel ok tako
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Није грешка,мада сам ја одлазио на интервенцију са снимком,уштеда времена а и када решиш да завршиш са болом нај боље је ту и сад!Ja ću prvo na pregled, pa ako on zahtjeva snimanje otići ću jel ok tako
Genetika bajoPa od cega su ti takvi zubi aman,ja nikad nisam bio kod zubara
U pravu si, mada ja bi ipak obrnuto.. Jer ne znam napamet šta snimati a kontam sve zube snimati je baš skupo, ne znam u državnom kako je i dal ide brzoНије грешка,мада сам ја одлазио на интервенцију са снимком,уштеда времена а и када решиш да завршиш са болом нај боље је ту и сад!
Brat i zena popuse 4-5 pakli dnevno ,zubi su im zeleniАх да...то нема благе везе са цигаретама (зубар каже)...
Moji su imali sve zube nekad do rata, onda posle sve im počelo da se kvari, stvarno imam užasne zube valjda kako svašta jedemGenetika bajo
Moja familija svi zajedno nemaju zuba kao ja,prosto sam provalio da ljudi ne znaju da peru zubeGenetika bajo
Zavidim ti,najgore kad se zapustiš pa posle duplo plaćašMoja familija svi zajedno nemaju zuba kao ja,prosto sam provalio da ljudi ne znaju da peru zube
Немој само да одеш по снимак и да побегнеш...често то људи ураде,после прегледа их заболи и просто се наплаше.U pravu si, mada ja bi ipak obrnuto.. Jer ne znam napamet šta snimati a kontam sve zube snimati je baš skupo, ne znam u državnom kako je i dal ide brzo
Са бојом зуба има везе,са каријесом не.Brat i zena popuse 4-5 pakli dnevno ,zubi su im zeleni
Kako možeš da imaš pokvarene zube i da čekaš da karijes skoroz uniši dentin i dodje do korena? Znači ne mogu da verujem. Valjda je bolje da središ zube kad je karijes što manji, manja rupa pri bušenju, manja šansa da ispadne plomba, više zdravog tkiva ispod plombe. Poslednji stadijum i tad još može da se nešto uradi je ispuna korena kad je karijes već došao do njega i izada krunice na toj ispuni. Ja imam jedan takav sa krunicom od cirkonijuma jer sam bio lenj pa čekao da karijes dodje do korena. Mada nisam ni znao sve dok me nije žestoko zabolelo a to, je kaže zubar najgori ulaz karijesa izmedju zuba i ide jako usko a duboko, zato i ne osetiš kad dodje do živca.Prije dvije sedmice sam vadila zaostali korjen koji je tako bio dosta godina, boleo me malo pre vađenja, nakon toga i rana i zubi u čitavoj donjoj vilici pomalo. Kao neki dosadan bol, pritisak u zubima i sevajući bol u vilici. Pre par dana mi se pojavila izvan rane na početku bela bubuljica, da li je to opasno. Imam dosta manje kvarnih i kvarnih prilično zuba, zanemarila sam se. Čitam po netu svašta. U ponedeljak akobogda bi trebala bar na pregled, jer nemam dosta novaca. Zubi su mi jako šuplji skoro svi
Ma ne bežim ja, šta se mora mora se samo da sakupim novacaНемој само да одеш по снимак и да побегнеш...често то људи ураде,после прегледа их заболи и просто се наплаше.
Не знам за државног,пробај
Ne, već sam ti to rekao jednom kad smo pisali na sličnu temu o zubima. Verovatno si pokupio genetiku od malo daljeg pretka, neki paradeda.Moja familija svi zajedno nemaju zuba kao ja,prosto sam provalio da ljudi ne znaju da peru zube
Ma plašila sam se, a i nedostatak novaca.. Nažalost svi su mi šuplji i sa karijesom, neki imaju samo po tačkicu, ali rješavala bih kad mogu jedan po jedanKako možeš da imaš pokvarene zube i da čekaš da karijes skoroz uniši dentin i dodje do korena? Znači ne mogu da verujem. Valjda je bolje da središ zube kad je karijes što manji, manja rupa pri bušenju, manja šansa da ispadne plomba, više zdravog tkiva ispod plombe. Poslednji stadijum i tad još može da se nešto uradi je ispuna korena kad je karijes već došao do njega i izada krunice na toj ispuni. Ja imam jedan takav sa krunicom od cirkonijuma jer sam bio lenj pa čekao da karijes dodje do korena. Mada nisam ni znao sve dok me nije žestoko zabolelo a to, je kaže zubar najgori ulaz karijesa izmedju zuba i ide jako usko a duboko, zato i ne osetiš kad dodje do živca.
Ok., zaključak, hitno kod zubara, ako treba zajmi novac
Tačkica, a šta je ispod? dokle je došao karijes?Ma plašila sam se, a i nedostatak novaca.. Nažalost svi su mi šuplji i sa karijesom, neki imaju samo po tačkicu, ali rješavala bih kad mogu jedan po jedan
Ja opet kad sam isao par puta vidim da pizdde sto ne mogu da mi uzmu pare pa kao kontrola za 6 meseci,xaxa,koga bre oni zajebavaju kao da nemam ogledaloNe, već sam ti to rekao jednom kad smo pisali na sličnu temu o zubima. Verovatno si pokupio genetiku od malo daljeg pretka, neki paradeda.
Ja sam koristio najbolje paste, pravilno pranje, konce, interdentalne a sad i oralni tuš i opet se desi karijes. Jedino što sam grešio to je bila neredovna poseta zubaru a to je jakooo bitno.
Joj ne grdi me molim te, shvaćam ds nije lepo ali potrudiću se da vadim polako kad mogu..ti sa tačkicom nisu valjda toliko bitni kao nekiTačkica, a šta je ispod? dokle je došao karijes?
Moraš da se snadješ to ti je jedna od najbitnijih stvari u životu
Pa opet se vraćam na ono, u podeli karti genetike imao si sreće sa zubima. Za ostalo ne znamJa opet kad sam isao par puta vidim da pizdde sto ne mogu da mi uzmu pare pa kao kontrola za 6 meseci,xaxa,koga bre oni zajebavaju kao da nemam ogledalo
Ima da ti pišem svakog dana na pošti i da te grdim, to zna jako da pomogneJoj ne grdi me molim te, shvaćam ds nije lepo ali potrudiću se da vadim polako kad mogu..ti sa tačkicom nisu valjda toliko bitni kao neki
Pa pomaže ali kad bih ja imala svoj posao xd ovako samo se tješim da možds ima gorih od meneIma da ti pišem svakog dana na pošti i da te grdim, to zna jako da pomogne![]()
Ne znam neka greska postoji ne verujem u genetikuPa opet se vraćam na ono, u podeli karti genetike imao si sreće sa zubima. Za ostalo ne znamIma mnogo stvari koje se ne vide ogledalom, već sam napisao da je mi karijes ušao izmedju zuba i pored odlične dentalne higijene. A nisam ni osetio ni video dok nije jako zabolelo
Nema greške! I stomatolozi kažu da postoji jaka genetska veza vezano za zube. Nije isti kod svakog sastav pljuvačke, ph vrednost u ustima, osetljivost gledji na katijes itd itd. I paradentoza je vezana genetski, nekome i pored loše higijene ode samo do upale zubnog mesa a nekome se razvije u paradentozuNe znam neka greska postoji ne verujem u genetiku
Ako čekaš još koju godinu neće biti gorih od tebePa pomaže ali kad bih ja imala svoj posao xd ovako samo se tješim da možds ima gorih od mene
Mislim da je nas narod najzapusteniji sto se tice higijene zuba,kao cepaju koka kolu i tupe da vode racuna o zubalu,pa posle 100g secera iz slatkisa mogu da peru 5× dnevno ne vredi kapiras,pizzdim kad vidim da kvase pastu na cetkici pre pranja,odma znam koliko je sati,a pranje im traje minut jedva cekaju da ispljunu kao ljuta im pasta xaxaNema greške! I stomatolozi kažu da postoji jaka genetska veza vezano za zube. Nije isti kod svakog sastav pljuvačke, ph vrednost u ustima, osetljivost gledji na katijes itd itd. I paradentoza je vezana genetski, nekome i pored loše higijene ode samo do upale zubnog mesa a nekome se razvije u paradentozu
Ajde potrudiću se, izbacujem slatko čips i gazirano.. Samo da naučim prati zube xd možda me naučišAko čekaš još koju godinu neće biti gorih od tebe