Fistula zuba, pomoć?

A da,imao si poneki dobar momenat
Sada sam emotivno povređen.

Emotional Damage GIF by Jennifer Accomando

Ako imas za frizera, za sminku, za cigare, za izalazak, za ovo-ono, imas i za zubara.
Problem je samo sta postavis za prioritete.
Imao sam u Srbiji kolegu koji je tada (2012. godine) davao 600 dinara dnevno za cigare a kukao da nema pare za zubara (popravka i plomba su tada bile oko 1500-3000 dinara).
Savete primaj samo od stomatologa, a posto mi se cini da niko nije stomatolog, onda iskuliraj.
Ja cu ti reci neke stvari jer imam iskustva a i odrastao sam u porodici stomatologa (prisustvovao sam pola svog zivota strucnim raspravama), ali ne znaci da sam u pravu:

- to belo je najverovatnije, obicna afta (ne fistula, iako narod to zove fistula). Prodje za 3-7 dana sama od sebe. Nista za brigu. Dabje fistula, imala bi temeperaturu i malo zaiebaniju sistemsku klinicku sliku.
- sasvim je normalno za donju vilicu da mnogo zuba boli kada je jedan zub problematican. A mozda je bol nastao i usled proste fizicke traume, kada je vadjen zaostali koren zuba.
- ne postoji "šupalj zub", osim u pesmi Balaševića o Boži zvanom Pub. Postoje manje kvarni i više kvarni zubi.
- danas je stomatologija dosta moćna pri spašavanju zuba, i dobar zubar je u stanju da spasi baš mnogo toga.
- koristi konac za zube, ne samo pastu i cetkicu.
- koristi takozvani "tuš" za zube (kupi, kosta koliko 15 kutija cigareta).
- postavi malo bolje prioritete u zivotu. Zubi su zdravlje. A zdravlje bi trebalo da bude najveci prioritet.

Ako imas za frizera, za sminku, za cigare, za izalazak, za ovo-ono, imas i za zubara.
Problem je samo sta postavis za prioritete.
Imao sam u Srbiji kolegu koji je tada (2012. godine) davao 600 dinara dnevno za cigare a kukao da nema pare za zubara (popravka i plomba su tada bile oko 1500-3000 dinara).
Savete primaj samo od stomatologa, a posto mi se cini da niko nije stomatolog, onda iskuliraj.
Ja cu ti reci neke stvari jer imam iskustva a i odrastao sam u porodici stomatologa (prisustvovao sam pola svog zivota strucnim raspravama), ali ne znaci da sam u pravu:

- to belo je najverovatnije, obicna afta (ne fistula, iako narod to zove fistula). Prodje za 3-7 dana sama od sebe. Nista za brigu. Dabje fistula, imala bi temeperaturu i malo zaiebaniju sistemsku klinicku sliku.
- sasvim je normalno za donju vilicu da mnogo zuba boli kada je jedan zub problematican. A mozda je bol nastao i usled proste fizicke traume, kada je vadjen zaostali koren zuba.
- ne postoji "šupalj zub", osim u pesmi Balaševića o Boži zvanom Pub. Postoje manje kvarni i više kvarni zubi.
- danas je stomatologija dosta moćna pri spašavanju zuba, i dobar zubar je u stanju da spasi baš mnogo toga.
- koristi konac za zube, ne samo pastu i cetkicu.
- koristi takozvani "tuš" za zube (kupi, kosta koliko 15 kutija cigareta).
- postavi malo bolje prioritete u zivotu. Zubi su zdravlje. A zdravlje bi trebalo da bude najveci prioritet.
Ja kad ukucam afta na gugl to bude kao neka mrlja, a kod mene tvrdo em jedva se vidi, ima preko 4-5 dana da tako stoji.. A što se tiče novaca, pa imala sam ali sam trošila na druge stvari, sad kad nemam boli me i želim to ponešto da riješim..

Prije dvije sedmice sam vadila zaostali korjen koji je tako bio dosta godina, boleo me malo pre vađenja, nakon toga i rana i zubi u čitavoj donjoj vilici pomalo. Kao neki dosadan bol, pritisak u zubima i sevajući bol u vilici. Pre par dana mi se pojavila izvan rane na početku bela bubuljica, da li je to opasno. Imam dosta manje kvarnih i kvarnih prilično zuba, zanemarila sam se. Čitam po netu svašta. U ponedeljak akobogda bi trebala bar na pregled, jer nemam dosta novaca. Zubi su mi jako šuplji skoro svi
to je hitno za zubara i najverovatnije za hirurga

ili tje pokushati da ti spase zub cistjenjem kanala i skrachivanjem korena (sto je svakako za hirurga) ili ti ga vade

sretjno

Back