Young Sheldon
Zainteresovan član
- Poruka
- 272
Pomogoh ti savetima sasvim dovoljno. Ovo je onaj momenat kada mi se zahvališ.Jesam ljuta, i ti i FDDD me napadate xd nikakve nježnosti

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pomogoh ti savetima sasvim dovoljno. Ovo je onaj momenat kada mi se zahvališ.Jesam ljuta, i ti i FDDD me napadate xd nikakve nježnosti
A da,imao si poneki dobar momenatPomogoh ti savetima sasvim dovoljno. Ovo je onaj momenat kada mi se zahvališ.![]()
A izvini xd okej si ti evoSada sam emotivno povređen.
![]()
Dabje fistula, imala bi temeperaturu i malo zaiebaniju sistemsku klinicku sliku.
Znaš li možda kakvo je to stanje kad se na obrazu sa spoljne strane pojavu udubljenje, rupa? Video par puta, užasNe mora da znači. Može da izgleda kao bubuljica, da ne boli, bez otoka i da čak prolazi neopaženo duže vreme.
Ne znam na šta misliš, može biti urođena deformacija, posledica oboljenja, operacija itd, ako je to pitanjeZnaš li možda kakvo je to stanje kad se na obrazu sa spoljne strane pojavu udubljenje, rupa? Video par puta, užas
Ne ne, povezano je sa bolešću zuba sigurnoNe znam na šta misliš, može biti urođena deformacija, posledica oboljenja, operacija itd, ako je to pitanje
Ne znam. Rupa kao udubljenje, ili bukvalno rupa?Ne ne, povezano je sa bolešću zuba sigurno
Nije bukvalno rupa da je probušen obraz nego kao levkasto udubljenje. Bude na donjem delu obraza tj na donjoj vilici. Tražim po netu foto ali ne mogu da nadjemNe znam. Rupa kao udubljenje, ili bukvalno rupa?
Ja kad ukucam afta na gugl to bude kao neka mrlja, a kod mene tvrdo em jedva se vidi, ima preko 4-5 dana da tako stoji.. A što se tiče novaca, pa imala sam ali sam trošila na druge stvari, sad kad nemam boli me i želim to ponešto da riješim..Ako imas za frizera, za sminku, za cigare, za izalazak, za ovo-ono, imas i za zubara.
Problem je samo sta postavis za prioritete.
Imao sam u Srbiji kolegu koji je tada (2012. godine) davao 600 dinara dnevno za cigare a kukao da nema pare za zubara (popravka i plomba su tada bile oko 1500-3000 dinara).
Savete primaj samo od stomatologa, a posto mi se cini da niko nije stomatolog, onda iskuliraj.
Ja cu ti reci neke stvari jer imam iskustva a i odrastao sam u porodici stomatologa (prisustvovao sam pola svog zivota strucnim raspravama), ali ne znaci da sam u pravu:
- to belo je najverovatnije, obicna afta (ne fistula, iako narod to zove fistula). Prodje za 3-7 dana sama od sebe. Nista za brigu. Dabje fistula, imala bi temeperaturu i malo zaiebaniju sistemsku klinicku sliku.
- sasvim je normalno za donju vilicu da mnogo zuba boli kada je jedan zub problematican. A mozda je bol nastao i usled proste fizicke traume, kada je vadjen zaostali koren zuba.
- ne postoji "šupalj zub", osim u pesmi Balaševića o Boži zvanom Pub. Postoje manje kvarni i više kvarni zubi.
- danas je stomatologija dosta moćna pri spašavanju zuba, i dobar zubar je u stanju da spasi baš mnogo toga.
- koristi konac za zube, ne samo pastu i cetkicu.
- koristi takozvani "tuš" za zube (kupi, kosta koliko 15 kutija cigareta).
- postavi malo bolje prioritete u zivotu. Zubi su zdravlje. A zdravlje bi trebalo da bude najveci prioritet.
Pa nmg odmah već sutra tek, jest da sam čekala nekih 2 sedmice al ajd@ tema
Kod zubara, odmah.
DobroPa nmg odmah već sutra tek, jest da sam čekala nekih 2 sedmice al ajd
Ja uzeo neku charcoal cetku ali ona nije za cestu upotrebu to razbija kako pere.E ta mekoca,zubari tupe samo mekana cetkica,meni se mekana rascveta posle 5 pranja i onda samo ostecuje a nemam osecaj da sam oprao koliko god trljam,a najtvrdja mi traje mesecima,ona taman omeksa posle par pranja i ne bude tvrda da bi ista ostetila
Ne bih bas rekao meni ne odgovaraju te neke proste paste jer nemaju nikakav efekat skidanja necistoce.Pasta je najmanje bitna stvar! To je samo pomoćno sredstvo da se skine zubni plak i očiste zubi i da se na zube nanese fluorid iz paste. Sve je to reklama, najbitnije da pasta ima fluor u sebi a svaka je ima
Nisam, trebam sutra ići na pregled samoJel si bila kod čika zube?
Dobro.Nisam, trebam sutra ići na pregled samo
to je hitno za zubara i najverovatnije za hirurgaPrije dvije sedmice sam vadila zaostali korjen koji je tako bio dosta godina, boleo me malo pre vađenja, nakon toga i rana i zubi u čitavoj donjoj vilici pomalo. Kao neki dosadan bol, pritisak u zubima i sevajući bol u vilici. Pre par dana mi se pojavila izvan rane na početku bela bubuljica, da li je to opasno. Imam dosta manje kvarnih i kvarnih prilično zuba, zanemarila sam se. Čitam po netu svašta. U ponedeljak akobogda bi trebala bar na pregled, jer nemam dosta novaca. Zubi su mi jako šuplji skoro svi
Ej sad je tu kao nestala ta fistuls šta već nego se pojavila na gornjoj vilici malo veća mogu li da slikamto je hitno za zubara i najverovatnije za hirurga
ili tje pokushati da ti spase zub cistjenjem kanala i skrachivanjem korena (sto je svakako za hirurga) ili ti ga vade
sretjno
SlikajEj sad je tu kao nestala ta fistuls šta već nego se pojavila na gornjoj vilici malo veća mogu li da slikam
Ti moraš da ideš kod zubara. Da li si bila već?Ej sad je tu kao nestala ta fistuls šta već nego se pojavila na gornjoj vilici malo veća mogu li da slikam
Bila sam, izvadila problematičan zub ali nisam videla ovu bubuljicu na gornjoj vilici da mu pokažem i pitam šta je.. Imam kao blagu groznicu juče vadila taj zubTi moraš da ideš kod zubara. Da li si bila već?