Fistula zuba, pomoć?

Mislim da je nas narod najzapusteniji sto se tice higijene zuba,kao cepaju koka kolu i tupe da vode racuna o zubila,pa posle 100g secera iz slatkisa mogu da peru 5× dnevno ne vredi kapiras,pizzdim kad vidim da kvase pastu na cetkici pre pranja,odma znam koliko je sati,a pranje im traje minut jedva cekaju da iapljunu kao ljuta im pasta xaxa
Da, tu si u pravu, 98% ne zna kako se pravilno peru zubi. I ne zna da zube nikako ne treba prati neposredno posle jela ili pića, naročito koka kole ili citrusa, jer kiseline omekšaju zubnu gledj i kad odmah trljaš zube ti skidaš tu gledj. Treba da se sačeka pola sata-sat pa tek onda prati zube.
Ja koristim super mekanu četkicu zbog osetljivih desni ali zato svako pranje zuba mi traje najmanje tri četiri minuta zbog te mekoće

Da, tu si u pravu, 98% ne zna kako se pravilno peru zubi. I ne zna da zube nikako ne treba prati neposredno posle jela ili pića, naročito koka kole ili citrusa, jer kiseline omekšaju zubnu gledj i kad odmah trljaš zube ti skidaš tu gledj. Treba da se sačeka pola sata-sat pa tek onda prati zube.
Ja koristim super mekanu četkicu zbog osetljivih desni ali zato svako pranje zuba mi traje najmanje tri četiri minuta zbog te mekoće
E ta mekoca,zubari tupe samo mekana cetkica,meni se mekana rascveta posle 5 pranja i onda samo ostecuje a nemam osecaj da sam oprao koliko god trljam,a najtvrdja mi traje mesecima,ona taman omeksa posle par pranja i ne bude tvrda da bi ista ostetila

A ja čitao negde da je fluor štetan i da su bolje paste bez fluora.
Jeste i ja sam čitao svašta, da fluor dovodi do bolesti itd. Dokazano je da korišćenje fluora smanjuje pojavu karijesa za najmanje 50%.
E sad, ti tu pastu sa fluorom ispljuneš i samo malo ostane na zubima. A imaš na zapadu sisteme vodovoda gde je voda za piće fluorisana i to još više smanjuje pojave karijesa. Kod nas se to ne radi. Nešto ne vidim da smo manje bolesni od zemalja gde se fluoriše voda, recimo Norveška

Back