- Poruka
- 489
Kad bi promena dijete bio jednostavan proces, bilo bi lepo.Ajde potrudiću se, izbacujem slatko čips i gazirano.. Samo da naučim prati zube xd možda me naučiš

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad bi promena dijete bio jednostavan proces, bilo bi lepo.Ajde potrudiću se, izbacujem slatko čips i gazirano.. Samo da naučim prati zube xd možda me naučiš
Da, tu si u pravu, 98% ne zna kako se pravilno peru zubi. I ne zna da zube nikako ne treba prati neposredno posle jela ili pića, naročito koka kole ili citrusa, jer kiseline omekšaju zubnu gledj i kad odmah trljaš zube ti skidaš tu gledj. Treba da se sačeka pola sata-sat pa tek onda prati zube.Mislim da je nas narod najzapusteniji sto se tice higijene zuba,kao cepaju koka kolu i tupe da vode racuna o zubila,pa posle 100g secera iz slatkisa mogu da peru 5× dnevno ne vredi kapiras,pizzdim kad vidim da kvase pastu na cetkici pre pranja,odma znam koliko je sati,a pranje im traje minut jedva cekaju da iapljunu kao ljuta im pasta xaxa
Hahahah to govori za sebeKad bi promena dijete bio jednostavan proces, bilo bi lepo.![]()
Napraviću na Krstarici tutorijal "Kako pravilno prati zube"Ajde potrudiću se, izbacujem slatko čips i gazirano.. Samo da naučim prati zube xd možda me naučiš
Ok, videćeš i sama.Hahahah to govori za sebe
Mnogo bi nam pomoglo,i kakva pasta da se koristiNapraviću na Krstarici tutorijal "Kako pravilno prati zube"![]()
Ishrana je samo jedan deo priče, bitan, ali ima još bitnih stvariKad bi promena dijete bio jednostavan proces, bilo bi lepo.![]()
E ta mekoca,zubari tupe samo mekana cetkica,meni se mekana rascveta posle 5 pranja i onda samo ostecuje a nemam osecaj da sam oprao koliko god trljam,a najtvrdja mi traje mesecima,ona taman omeksa posle par pranja i ne bude tvrda da bi ista ostetilaDa, tu si u pravu, 98% ne zna kako se pravilno peru zubi. I ne zna da zube nikako ne treba prati neposredno posle jela ili pića, naročito koka kole ili citrusa, jer kiseline omekšaju zubnu gledj i kad odmah trljaš zube ti skidaš tu gledj. Treba da se sačeka pola sata-sat pa tek onda prati zube.
Ja koristim super mekanu četkicu zbog osetljivih desni ali zato svako pranje zuba mi traje najmanje tri četiri minuta zbog te mekoće
Zar ti sumnjaš u meneOk, videćeš i sama.![]()
Da.Zar ti sumnjaš u mene
Pasta je najmanje bitna stvar! To je samo pomoćno sredstvo da se skine zubni plak i očiste zubi i da se na zube nanese fluorid iz paste. Sve je to reklama, najbitnije da pasta ima fluor u sebi a svaka je imaMnogo bi nam pomoglo,i kakva pasta da se koristi
A ja čitao negde da je fluor štetan i da su bolje paste bez fluora.Pasta je najmanje bitna stvar! To je samo pomoćno sredstvo da se skine zubni plak i očiste zubi i da se na zube nanese fluorid iz paste. Sve je to reklama, najbitnije da pasta ima fluor u sebi a svaka je ima
Nismo svi isti, moj komšija uzme kafanski sto sa sve pićem na njemu i nosa po celoj kafaniE ta mekoca,zubari tupe samo mekana cetkica,meni se mekana rascveta posle 5 pranja i onda samo ostecuje a nemam osecaj da sam oprao koliko god trljam,a najtvrdja mi traje mesecima,ona taman omeksa posle par pranja i ne bude tvrda da bi ista ostetila
Jeste i ja sam čitao svašta, da fluor dovodi do bolesti itd. Dokazano je da korišćenje fluora smanjuje pojavu karijesa za najmanje 50%.A ja čitao negde da je fluor štetan i da su bolje paste bez fluora.
Dobro al ubrzo nek bude tutorijal kako pratiPasta je najmanje bitna stvar! To je samo pomoćno sredstvo da se skine zubni plak i očiste zubi i da se na zube nanese fluorid iz paste. Sve je to reklama, najbitnije da pasta ima fluor u sebi a svaka je ima
Ee baš ti hvala, baš si dao podršku xd
Prvo da vidim da si krenula kod zubara jer ni najpravilnije pranje ne sklanja karijes, to samo bušilica možeDobro al ubrzo nek bude tutorijal kako prati
Tu sam uvek da pomognem.Ee baš ti hvala, baš si dao podršku xd
Pa eto trebala bi od ponedeljka pomalo, ne može sve odjednom, jedino ako mi ti pomogneš s parama xdPrvo da vidim da si krenula kod zubara jer ni najpravilnije pranje ne sklanja karijes, to samo bušilica može
E ako ćeš i dalje tako pomagati nemoj višeTu sam uvek da pomognem.![]()
Jbg kriza i u NemačkojPa eto trebala bi od ponedeljka pomalo, ne može sve odjednom, jedino ako mi ti pomogneš s parama xd
Aa jadan ti baš te žalim xdJbg kriza i u Nemačkoj![]()
Udario švaba po novčaniku.Jbg kriza i u Nemačkoj![]()
De de, ne ljuti se.E ako ćeš i dalje tako pomagati nemoj više
Ma sve udarilo.Udario švaba po novčaniku.
Jesam ljuta, i ti i FDDD me napadate xd nikakve nježnostiUdario švaba po novčaniku.
De de, ne ljuti se.