Filteri za preciscavanje vode

Ljudi , AQUAPHOR je zaista dobar! valjda procisti bar nesto?! u svakom slucaju gradska voda je pitka a kad pogledamo sta disemo.....? moja porodica strasno puno vode profiltrira preko dana ,samo su nam problemi filteri.Bokal i par filtera smo kupili u Metrou ali od tad nikad da zateknemo da ih ima .Dali iko zna gde jos mogu da se nabave takvi filteri?vidim sad dosta ima i BRITA bokala i filtera.Neznam koja je razlika?

Voda koju pijemo daleko je iznad standarda koji su propisani u EU cak 7-8 puta su bolje nase vrednosti, i to zahvaljujuci nacinu i kvalitetu ispitivanja. Imao sam tu prigodu da radim leti kao laborant u gradskom zavodu za preciscavanje vode na 14 dana i zaista nam ej sistem veoma dobar. Nema potrebe za filtetrima, oni samo kopiraju nacin filtriranja u zavodu.

.Neznam koja je razlika?
Nema neke sustinske razlike. Filter je filter, jel' okrugo' il' na cose nije vazno
Voda koju pijemo daleko je iznad standarda koji su propisani u EU cak 7-8 puta su bolje nase vrednosti, i to zahvaljujuci nacinu i kvalitetu ispitivanja.
Dete ja mislim da se moze zaglupeti od tvojih postova :dash:
Ajd' ovako: uzni si vodu negde oko 3pm, promuckaj u ustima i onako iskreno kazi jel' smrdi? E to ti je hlor. Ajd' sad uzni si kuvalo za vodu i koristi ga 20ak dana kuvajuci samo po litar dnevno (sto je na ovom vremenu trecina prosecnog dnevnog unosa) ako vidis dobrane naslage kamenca na kuvalu jel' mozes izvuci zakljucak ... neki... ikakav?
PA imam jedno pomalo trivijalno pitanje, ali da li postoji skola za spijune?:dontunderstand:
Dakle za jedno dve godine treba da postanem student, i nameravam da postanem vegetarijanac.
Kol'ko imas ti godina? 16-17? KRAJNJE je vreme da pocnes da koristis mozak na svakodnevnoj osnovi!:sad2:

Ne ne ja sam u srtednjoj hemijskoj i imali smo praxu. Ako kuvash vodu izdvajash kamenac ali u svakoj vodi ga imash i uopste nije problem , osim ako imash genetsku predispoziciju. Znash li koja je uloga hlora koji ostane u vodi? A znash li sta je ono belo u vodi? Mislim da se pre svega moze oglupeti od osoba koje nalaze zakljucke bez imalo razmisljanja i petljaju se u teme o kojima nemaju dovoljno znanja zadovaljavajuci se nekom uopstenom pricom koju cuju od needukovanih ljudi i prihvataju iz zdravo za gotovo. Voda je sasvim ispravna. Kalcijum se nalazi u 99 posto nama poznatih voda.

.
Razmisljam da kupim ceo sistem preciscavanja koji se stavi na dovodnu cev vode, posto
zivim u kuci. Time se ociste svi hemiski i baterioloski zagadjivaci vode. Kosta oko 300E
s tim da se patroni menjaju jednom godisnje i cena im je oko 50E.[/QUOTE]

KAZI MI GDE SI VIDEO TE FILTERE JA IMAM BUNAR PA BI POSTAVILA NA CEVI PA ME ZANIMA GDE IMA POSTO MI JE VODA PUNA KAMENCA

Koristimo bokal sa filterom i mislim da je OK, bar sudeci po tome da u vodi nema kamenca. Inace, od flasirane vode koju smo pre koristili, svakih nekoliko dana smo morali da cistimo kuvalo.
Bokale sam videla u Merkuru, ali ne secam se koja firma je u pitanju.

Imali smo filter za vodu koji se montira na česmu. Potrajao je oko 2 meseca a onda sam ga skinula jednom za svagda. I ni malo mi ne nedostaje.
1. Ionako pijemo flaširanu vodu
2. Vodi treba 3 puta više vremena da provri
3. Kafa i supa skuvana od filtrirane vode je grozna (voda je kao destilovana)
4. Volela bih filtriranu vodu za veš i sudo mašinu, ali to je preskupo zadovoljstvo

I tako, nekom se sviđa, nekom ne, ali mislim da treba probati sa nekim jeftinim sistemom pre nego što se daju pare (300 - 1500 Eura) za nešto zaista veliko.

Ima ih raznih: u obliku bokala, koji se montiraju na slavinu...
Sta mislite o njima, da li su efikasni i koji su najbolji?
Pošto sam zaradio kamen u bubregu reših da kupim filter za vodu.
I kupio sam neki ruski (ima ih u Rodiću).
Razlika je primetna. Kada kuvam čaj sipajući u džezvu vodu iz slavine, nakon par kuvanja na dnu i zidu džezve se jasno uoči kamenac. Sada, pošto u džezvu sipam prečišćenu vodu, kamenca uopšte nema.

treba mi filter za krecnu vodu ako neko zna
Ако ти треба за целу кућну инсталацију онда се узме 1 филтер од 20'' а уметак мењаш на 3 месеца. То је обичан седиментни филтер а уметак је најчешће кончани од 5 микрона. Да не би била реклама мало прогуглај, има их и код нас.:cool:

Ja uz bokal kupim puno filtera, pa sam mirna (jer ni bokal nije vecan).
Posto se misljenja stalno menjaju u vezi vode, mislim da treba menjati: jedno vreme piti flasiranu vodu, pa jedno vreme piti filtriranu.
Један бокал је добољан за једну особу дневно.:confused:(3 л. воде) а рецимо 25. дана је активни угаљ прилично засићен (у зависности од квалитета воде нпр. у Београду од 220 до 300 ппм).
Само једну флаширану воду сам нашао у продаји која задовољава норме Светстке здравствене организације: макс. 50 ппм. Ко је заинтересован да мери нека купи ТДС метар (око 4000 дин.) па нек проверава.:eek: А да не помињем аеробне бактерије које се развијају у флашираној води (нема хлора или сребра) која није потрошена после 1 дана... Није ми струка технологија воде али сам доста о њој прочитао и већ 4,5 год. користим само РО воду.

Juce sam u Tehnomaniji kupila Ruski bokal sa filterom .
Da li je normalno da u vodi (i posle nekoliko ispiranja) ostanu sitne graske crne prasine,kao i gore u filteru? I voda nema tako dobar ukus,jer ima strasno jak metalni ukus,nimalo prijatan. Da li je moguce da mi filter iznutra propusta vise ugljene prasine nego sto treba?

Ja sam ovo kupila i resila problem

makethumb.php

Back