Filteri za preciscavanje vode

moji prijatelji imaju neki što stave na slavinu,i imaju i bokal...
znam da onaj sa slavine posle nekog vremena dobije tamno braon boju, a
ovaj bokal,ima neke filtere...koji su isto prilično muljavi...
vidim koriste godinama...znači ima smisla.
 
Moze i bez filtera uz malo truda.
Prvo sipas vodu u neku serpu da odstoji 24h, da izadje sav hlor.
Onda vodu sipas u plasticne flase i stavis u zamrzivac. Kad se zamrzne, onda kreces sa odmrzavanjem. Prvi sloj koji se otopi , treba odbaciti. Sledeci sloj, sve do belicaste sipke od leda je za pice, a sipka se odbacuje. Procedis kroz gazu i eto. :-)
 
Nije to tako komplikovano kao sto izgleda. Mislim, nije da ti isterujes hlor iz vode 24 sata niti je zamrzavas, nego frizider. Samo na kraju se malo zevzecis, al' ako stavis flase u toplu vodu, sve ide bas brzo. Inace ovo je metoda gosin Nazarova, onog Rusa nutricioniste, i on kaze da je takva voda kao sa planinskih izvora.
A film ti je narezan :-P, saljem ga danas ili sutra. Nego sam mrtva bolesna.
 
E, ja sam prvo, kad sam se uselio u novu gjabu, kupio ono Zepter sranye, sto se kaci na slavinu...
Bacene pare...normalno...
Onda je jedan moj ortak, po povratku iz Rusije (neko putovanje po nekim crkvama) doneo taj neki bokal sa sopstvenim filterom.
Verujte ljudi, necete se pokajati. Voda je puno meksa i prijatnijeg je ukusa. Od kada imam taj filter, nemam vise frku sa bubrezima. :)
 
Potpisujem odgovor iznad mene!
Moja drugarica je kupila u Moskvi u apoteci Aqafor bokal sa filterima koji se menjaju na mesec-dva. Voda je jako ukusna, meksa, meni se svidja. A i nekako imam poverenja u Ruse pa sam ga i ja kupila (nasla ga u Metrou u Bg, ima i rezervnih filtera). Cak i kuvam sa tom vodom.
Filtere koji se kace na slavinu nisam probala, mnogo mi skupi...
 
po hemisjkim reakcijama koje se dešavaju najbolje je piti vodu koja je odstajala u srebru ,,jer je srebro dobro vezivno s. i prečišćavač --uprošćeno ,,, ovi prečišćivači vode (što kažete bokali) efikasni su u prvih nekoliko meseci ,,, bez obzira na filter ,, jer on stoji na dnu verovatno ,,, voda koja protiče kroz te cevke izaziva isto dejstvo kao kroz obične cevi koje imate i inače ,,, ali dejstvom nekih materija koje se odvajaju pri toj filtraciji imaju škodljivije dejstvo nakon nekoliko meseci u odnosu na običnu protočnu vodu--sa česme ,,, prema tome ko brine za svoje zdravlje i zdravlje dece ,,, najispravnija je voda koja se uzima sa česme --prokuva--zaledi--odledi prirodnim putem -- i tada je totalno bakteriološki spremna za piće ,,,,uh
 
Firma Cetus se bavi distribucijom filtera i bokala za prečišćavanje vode a evo i dela teksta preuzetog iz reklamnog materijala ''BARRIER filteri su bokali sa izmenljivom patronom koji služe za precišcavanje iskljucivo bakteriološki ispravne vode sa cesme. Potrebni su svakom domacinstvu, lako se koriste i održavaju.

Bokal je izraden od od vrhunske medicinske plastike – polipropilena i polistirena koji sprecavaju razvoj mikroorganizama.

Filter patrona ima kapacitet 350 litara vode. Sastoji se od:

• aktivnog uglja kokosa koji ima ulogu da apsorpbuje štetne materije

• aktivnog srebra koje sprecava stvaranje bakterija u filteru

• visokoefektivnih jonoizmenjivackih smola - odstranjuju teške metale, smanjuju tvrdocu vode

Prosecna efikasnost precišcavanja vode BARRIER filterima :

aktivan hlor...................................95%

hloroorganska jedinjenja...............85%

fenoli.............................................90%

naftni derivati................................85%

teški metali....................................80%

nitrati, nitriti''
za sve bliže informacije možete da pišete na vukasin81@yahoo.com ili da se informišete na www.cetus.co.yu
 
Pre par dana, kupio sam Aquaphor ultra
http://www.aquaphor.com/Images/ultra.jpg
Aquaphor Ultra Pitcher size - 3.0 L

Postavio sam filter po uputstvu, prvih nekoliko sadrzaja vode sam prosipao.

Primetio sam da nakon svakog filtriranja u bokal iz filtera ispadaju po nekoliko sitnih crnih cestica velicine zrnaca secera, mozda malo manjih. Lice na strugotine metala ili crni pesak.

Vidi sliku:
http://img527.imageshack.us/img527/18/particlesvc9.jpg
(sibica je tu radi poredjenja velicine cestica)

Obzirom da ovaj filter treba da preciscava vodu nekako mi je nelogicno da iz njega ispadaju ovakve stvari. Mozda je to aktivni ugalj ... filter ostecen iz nekog razloga ...
 
To je aktivni ugalj. I meni je na početku ispadao, posle prestane. A i ako popiješ malo uglja ništa ti neće faliti, njega koriste npr u hitnoj pomoći kad ispiraju želudac. Inače ja sam merila, suvi ostatak je stvarno mnogo manji iz akvafora nego sa česme.
A čula sam i za te što se montiraju na česmu, oni navodno uklanjaju 100% suvog ostatka. Nemam pojma je li to tačno niti, u krajnjoj liniji, je li zdravo.. Znam samo da koštaju đavo i po...
 
Taj bokal nije los, nama je filter trajao neka cetiri meseca i sada nikako da uzmem novi. Imas razlicite filtere, u zavisnosti od tvrdoce vode. Cula sam za tu varijantu sa zamrzavanjem vode i znam par ljudi koji vec godinama koriste tu "tehnologiju" i zadovoljni su
 
divlja u srcu:
Moze i bez filtera uz malo truda.
Prvo sipas vodu u neku serpu da odstoji 24h, da izadje sav hlor.
Onda vodu sipas u plasticne flase i stavis u zamrzivac. Kad se zamrzne, onda kreces sa odmrzavanjem. Prvi sloj koji se otopi , treba odbaciti. Sledeci sloj, sve do belicaste sipke od leda je za pice, a sipka se odbacuje. Procedis kroz gazu i eto. :-)


I sta uradis time, resis se hlora.
Ali voda koju pijemo ne sadrzi samo hlor, vec celi niz raznoraznih elemenata koji su stetni
za pice.
Razmisljam da kupim ceo sistem preciscavanja koji se stavi na dovodnu cev vode, posto
zivim u kuci. Time se ociste svi hemiski i baterioloski zagadjivaci vode. Kosta oko 300E
s tim da se patroni menjaju jednom godisnje i cena im je oko 50E.
 

Back
Top