Filteri za preciscavanje vode

Nije mi jasno kako taj filter preciscava vodu kad je posle nekog vremena i sam pun necistoca i hemikalija?

Skoro sam citao negde da je neka USA firma htela da nesto radi u Makisu gde su glavni filteri za BG;

i rekli su da je tamo voda ok i redovna kontrola i tako to,

medjutim katastroalne i dotrajale su nam vodo instalacije, koje vode do nas krajnjih korisnika!!:think:

To si ti ovi filteri navodno sve preciscavaju i odstranjuju,

32426.jpg

Kupio sam Brita Marella. Vidim da su ulosci dosta skupi pa sam ocekivao da su verovatno veoma dugotrajni ali sam u upustvu procitao da je preporuka menjanja na mesec dana sto je po meni jako kratko. Zasto za sve ostale filtere za vodu pise da je menjanje na 3 meseca a ovo na mesec dana? Puno sam iscitao o Briti i na veoma dobrom je glasu pa sam ocekivao i filteri da su dogotrajni.

Ja користим Аquaphor и презадовољна сам! :) Вода има диван, мекши укус, а тек лимунада са таквом водом - потпуно други укус, сад је стално пијем! :) Ова фирма се иначе налази у Скендербеговој улици, мали трг испред Прве економске школе. Тамо сам и ја купила овај бокал на акцији, иначе стално имају неке акције. Све у свему, топло препоручујем, поклонила сам пријатељима и родбини пет таквих бокала и сви су задовољни. :)

Vidim da sve vise ljudi kupuje ove bokale sa filterima,
medjutim neki ljudi tvrde da su oni cak i stetni, evo sa jednog foruma::think:

Bokal za preciscavanje vode
« Odgovor #39 poslato: 17.02.2010. 12:04 »

Pozdrav svima. Ja sam inženjer za tretman vode, radim to svakog dana, projektujem sisteme za pripremu vode i pijem ovu našu beogradsku česmovaču. Kakva glupost i propaganda kako bi se prodavala voda. Znate da smo mi među retkima u Evropi koji još uvek imaju privilegiju da im je gradska voda pitka i bezbedna sa fizičko-hemijskog stanovišta a trebalo bi i mikrobiološkog. Naime, poslednji parametar je individualan i zavisi od stanja cevovoda na putu do potrošača. Pa ipak, ako imate slobodan hlor u vašoj čaši u principu nemate razlog za zabrinutost. Znači ko ima vodu beogradsku česmovaču postoji verovatnoća samo za mikrobiološku neispravnost, nema priče o metalima, organskim materijama i dr.

Bokali i ostala pomagala su glupost jer kad se ne koriste u njima voda stoji, sav hlor ispari a ispuna filtera predstavlja idealnu sredinu za rast i razvoj mikroorganizama. To je zato što su tu profiltrirani ostaci, organske materije i koncentrisane soli iz ulazne vode a okolo vlaga i vazduh. I onda vi to pijete. Jedino sistemi na bazi reverzne osmoze (koje ja takođe projektujem) osiguravaju higijenski ispravnu vodu jer ako su se i nakotili mikrobi kroz membrane RO ne mogu da prođu pa ste bezbedni. Međutim, našu gradsku česmovaču nema nikakve potrebe filtrirati kroz reverznu osmozu i praviti od nje demi vodu. To se koristi samo tamo gde mora, za seoska domaćinstva koja koriste bunare u kojima često ima arsena, amonijaka, organskih materija i dr.

Eto, to je ukratko moj stručni stav po tom pitanju.

Poslednja izmena od moderatora:

Back