Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nisam ukrala ili se ne sećam,ali tako je

za mene je sreća kad sam spokojna,bezbrizna,a za tebe nešto drugo ,verovatno neka radost euforjei
meni je posle takve sreće došao još veći nespokoj.
zato je za mene spokoj sreća.
Ili kao voda fluidna, danas je sreca spokoj sutra je sreca euforija, prekosutra tisina....juce pustis kosu i srecna si to je duga, sutra je skratis i srecna si sto ti ne smeta...:)

Ili kao voda fluidna, danas je sreca spokoj sutra je sreca euforija, prekosutra tisina....juce pustis kosu i srecna si to je duga, sutra je skratis i srecna si sto ti ne smeta...:)

Tako je, a dotakao si se onoga da je sreća u malim stvarima.

Ali, ako te muči nespokoj, strah..
Kako da se obraduješ malim stvarima?

Hoću da kažem da je spokoj osnova sreće, ostalo je nadogradnja.

Koji je najbolji nacin da covek bude srecan?
Šta je za mene sreća, za nekog je prokletstvo, i obrnuto.
Sreća je individualna, ali dok se god zasniva na principima zdravog i ispravnog života, bar nije samo trenutna.
Ne čini sebi ono što ne bi svom detetu, ne čini nikome što ne bi sebi, i na posletku-umesto toga što NE činiš, trudi se da nešto ipak činiš.
Ne čineći ništa možeš biti sve samo ne srećan.

I dalje ne verujem da ima dobar nacin.....svaki je za sebe...cak ne verujem u spokoj kao osnovu..

Šta čini spokojan život? Da su zdravi mentalno i fizički svi koje voliš, pa i ti..
Da bilo šta od toga nije u redu, da li bi te obradovalo da dobiješ nešto materijalno što si želeo, bilo šta..

Tipa.. sat ili automobil ili bilo šta slično?

Ok, ajd kad si navalila...i imas spokojan zivot i ne treba ti vise?

Ok, kad si navalio.. Naravno da želim više, svi to želimo, zar ne? Ali ne znači nužno da mi treba. Neću da poludim ili se razbolim ako ne dobijem to što želim, pa samim tim znači da nije nešto što mi treba, već samo nešto što želim.

Već su me ko zna koliko puta prozivali kada se diskutovalo o ljubavi, o pravom.

Ko ne želi da bude voljen i da voli, ima li veće sreće od ljubavi..
Ljubav je sve. Ali naći, sresti pravu osobu je tako retko, gotovo nemoguće za mene.

Ne radi se o previsokim kriterijumima, ni prevelikim očekivanjima, radi se o poklapanju koje je evidentno, o skladu u komunikaciji, o skladu u emociji.

A toga uglavnom nema. A meni je zamorno kada nije spontano, ne teče, ne razvija se lako, ne napreduje.
Ako moram da ćutim o onome što mislim ili da govorim ono što želi da čuje, ili ako on ne govori ono što misli, pa ja nagađam itd itd itd... Zamorno, nepotrebno gubljenje vremena koje ako bi se nastavljalo na silu ne bi dovelo do ljubavi, nego do bola, razočaranja i poremetilo spokoj i sreću.

Ako/kada se pojavi,, pravi" sve će da ide glatko, i razgovor i dogovor, pa i ljubav.

Do tada, ili do kraja, spokoj.

I da....
Ko ne želi da bude voljen i da voli, ima li veće sreće od ljubavi..
Ljubav je sve. Ali naći, sresti pravu osobu je tako retko, gotovo nemoguće za mene.

Ne radi se o previsokim kriterijumima, ni prevelikim očekivanjima, radi se o poklapanju koje je evidentno, o skladu u komunikaciji, o skladu u emociji.

A toga uglavnom nema. A meni je zamorno kada nije spontano, ne teče, ne razvija se lako, ne napreduje.
ovo je takva sabloncina za epitaf da sam zabranio da mi je okace bilo kada....:)

Back