Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moram se složiti sa @Metronomy koji drži da spokoj nije ekvivalent sreće.
Sreća se održava kao plamen-odeš, dođeš, dodaš, oduzmeš, pohod, akcija, jurnjava... mislim, ne tvrdim da je to mislio, ali kod mene je to izvor sreće: dinamika, akcija, interakcija, susreti, prijateljstva, dogovori, povratak porodici, prasak emocija, san... sutra novo, ali nikako isto...

Volim treperenje, bacanje iskri, to mi je u najkraćem sreća. Ali, to sam ja!

Ti si ti, i poštujem tvoju sreću!

Humanost nije upitna cak i u tim slucajevima u nekim uslovima treba reklamirati humanost kao sto se reklamira nehumanost. Za ovo imamo sada primer, gde ako ne pokazes da je humanost bitna i da se ne stidis da budes covek oslobadjas druge da isto urade.
Meni je upitno posmatranje i merenje, jer se tu vidi nedostatak humanosti i skrece paznja na nevazno misljenje ljudi.

trend da se isticu sve negativnosti ljudi i ismevaju i cak osudjuju pozitivne vrednosti stvara misljenje i atmosferu da coveka treba unistiti i da je nehumanost sasvim prirodna....zarto pametni i humani ne treba da se povlace i cute dok gledaju agresivnost neljudi.

Ajde ja jedno...

Da li je human čovek istinski human ako mu je zadovoljstvo da se svojim delima hvali? Da li je humanost samo akt ili/i skromnost i poniznost učinjenog?

To sto neko voli da se hvali je ne bas lepa karakterna osobina ali ipak ne umanjuje cinjenicu
da je taj neko human covek.
Humanost je cin i moze da bude human i najveci hvalisavac na svetu...

Moram se složiti sa @Metronomy koji drži da spokoj nije ekvivalent sreće.
Sreća se održava kao plamen-odeš, dođeš, dodaš, oduzmeš, pohod, akcija, jurnjava... mislim, ne tvrdim da je to mislio, ali kod mene je to izvor sreće: dinamika, akcija, interakcija, susreti, prijateljstva, dogovori, povratak porodici, prasak emocija, san... sutra novo, ali nikako isto...

Volim treperenje, bacanje iskri, to mi je u najkraćem sreća. Ali, to sam ja!

Ti si ti, i poštujem tvoju sreću!
Plamen akcija pohod jurnjava.
To dovodi do izgaranja i nakon toga treba ili smiraj ili smrt.
Velika žestina i nekon toga mrtvo, velika vrućina i san o debelom ledu, to je pakao.
Ni raj nije jednobojan. Njemu se ide, ka smiraju. Ka miru. Nečim što se nazivalo brujanje vibriranje, graja u taboru.

Ajde ja jedno...

Da li je human čovek istinski human ako mu je zadovoljstvo da se svojim delima hvali? Da li je humanost samo akt ili/i skromnost i poniznost učinjenog?

odgovor je jednostavan
da li smatras da je djokovic human a da balasevic nije?
ako mislis da prvi jeste a da drugi nije onda si odgovorio na pitanje :D

E to, sviđa mi se poređenje, i slažem se, pomoć je pomoć, i kao sam akt zavređuje da neko bude okvalifikovan kao human.

Međutim, mislim da je neko human jer mu se može i od njega se to očekuje, a drugi je human jer to istinski želi pre svega, a naravno i njemu se može, jer je mogućnost preduslov svakako.
Nešto kao humanost iz nehata i humanost iz predumišljaja. Odnosno mislim da humanost zavređuje autentičnost, koja se upravo ogleda u poniznosti i skromnosti učinjenog, zadržana u empatiji onoga ko jeste human, ali se opet ne može lišiti toga ni onaj ko se "reklamira" jer ne možeš dokazati da on nije autentični empata samo jer se zna šta i koliko čini.

Recimo, ja da sam bogat i mogu da pomognem svakome, a ne pomažem, i ljudi koji stvaraju sliku o meni, koja je meni možda bitna, to primećuju. I onda ja pomognem, i doniram pare za operaciju nekog deteta, samo kako se ne bi pričalo kako imam a ništa ne dam... Da li sam ja onda human... A humano delo jesam učinio.

Recimo, ja da sam bogat i mogu da pomognem svakome,
i sad dolazimo do jedne stvari..humanost nije rezervisana samo za bogate

ok..bogat moze da da puno odjednom..ali
i onaj ko ima mao moze da odvoji 10 dinara..po zakonu velikih brojeva..puno bi se skupilo i tako..ali onaj ko ima manje ocekuje da onaj ko ima vise da (i kritikuje ako neko ne da) a ne razmislja da i sam moze da pomogne....to ti je nas covek :)

i da prosirim odgovor.

djokovic na sva zvona siri kome je dao koju paru
balasevic nigde.a pouzdano znam koliko je pomogao klinika i ostalih stvari..prvi prica..drugi ne prica..
Jedna opaska za Djokovića: On ima fondaciju u koju uplaćuju i drugi i sasvim je normalno, očekivano i poželjno javno reći gde ta fondacija daje pare. Koliko je Djoković dao privatno a da se ne zna to možemo samo da pretpostavimo.

Recimo, ja da sam bogat i mogu da pomognem svakome, a ne pomažem, i ljudi koji stvaraju sliku o meni, koja je meni možda bitna, to primećuju. I onda ja pomognem, i doniram pare za operaciju nekog deteta, samo kako se ne bi pričalo kako imam a ništa ne dam... Da li sam ja onda human... A humano delo jesam učinio.

To pitaj roditelje deteta za čiju je operaciju taj fiktivni (ne)humanista platio.

A sa filozofske tačke gledišta, da li je humano učiniti neko delo koje će NAS učiniti srećnim? Na primer, ja sam srećan što si ti srećan. Koja je moja motivacija? Da uradim nešto kako bih JA bio srećan? Da li je to humano ili samo još jedan vid sebičnosti? I da li je onaj ko se ne pretvara i kaže evo ti pare jer ti trebaju, mene baš briga, iskreniji i time vredniji kao čovek?

Да.

Помоћи неком, да би смо се боље осећали, јесте такође врста декадентности.

Протеклих 5 страна о срећи нисам ни читао, јер бркате срећу и радост, тако да ме нису интересовале ваше домократске површности. Срећа се купује, али радост не може.

Само наставите, јер нисте се много померили са места и царства квантитета ... :kafa:

i sad dolazimo do jedne stvari..humanost nije rezervisana samo za bogate

ok..bogat moze da da puno odjednom..ali
i onaj ko ima mao moze da odvoji 10 dinara..po zakonu velikih brojeva..puno bi se skupilo i tako..ali onaj ko ima manje ocekuje da onaj ko ima vise da (i kritikuje ako neko ne da) a ne razmislja da i sam moze da pomogne....to ti je nas covek :)

Који је то наш Човек ?

Можда Ваш ? ... :cool:... човек цивилног друштва

Ne samo dekadenti.
To žele svi ljudi. To je život. Njegova bit. Traženje osjeta. Na razne načine. Preko raznih stvari. Preko para slatkiša seksa automobila mora havaja. I raznih drugih pizdi materinih.

Мислим да си побркао осећаје и осећања !

- - -
Слично: Мени није јасно како можете овде да се скупите напишете 5 страна тоталне збрке између среће и радости

Мислим да си побркао осећаје и осећања !

- - -
Слично: Мени није јасно како можете овде да се скупите напишете 5 страна тоталне збрке између среће и радости

Tako je. Objasni im razliku između sreće i radosti.

Pitanje za danas...

Koji je najbolji nacin da covek bude srecan?

Sedmica na lotou je pravi način. A pošto je loto nameštena sreća, ostaje ti samo da se ovako izvališ ...

1605466815267.png

Back