Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tako je pisalo na sajtu Filoloskog, u pravilima upisa za ovu godinu...:confused:
A zna li neko na koji nacin se rasporedjuju tih 40 poena iz engleskog? Pitao sam profesorku (ili sta je vec) koja je dezurala na prijemnom, ali ni ona nije znala...posle je pitala kolege i kaze da ni oni ne znaju...A ja u fazonu, ma ima vremena, odlucicete...:roll: :D

Računaju tako što sve kad se sabere nosi 50 poena pa se pomnoži sa 0.8 i dobije se 40. :)

Pa kako su drugi uradili? Ja sam bacila pogled ali nisam nešto zapazila da su dobro prošli... Realno, engleski test je bio prilično težak, a kad ja kažem da je bio težak, znači bio je... Moja drugarica ima 92 poena (ima 40 iz engleskog jer je osvojila 2. mesto na republičkom) i računala je poene za sve koji imaju više od nje tako da je izračunala da je ona 7. na listi. :)

Aaaa, sad mi se javila drugarica, kaze da je katastrofalno uradila i da nije primljena. Ortakova sestra bila vukovac u gimn, a jedva proshla.
Yeeebiga.
U drugom roku za ove interesantnije studijske grupe (engleski, nemacki, spanski, italijanski, francuski...) retko sta ostane. Obicno bude mesta na Ceskom, Madjarskom, Albanskom, Slovackom, bibliotekarstvu.. :S

Poslednja izmena:

Back