Filološki fakultet

Jos jedna filoloskinja! 8)
Od onih sam sto su sa puno entuzijazma upisali prvu godinu, pa se on istrosio, pa sam se zaposlila... Sad sam se vratila, mada uz muku. :sad: Zaboravila sam kako je to kad treba da sedis 10 sati prikovan za stolicu.
A vec mi je na prvoj godini bilo mnogo sta jasno, drugu da ne pominjem. Zlata Bojovic i njen asistent su mi otvorili oci. Oni su mi pokazali sta znaci imati monopol nad nekim predmetom i koliko uzan moze biti jedan prof. na fil faku.
Meni se licno dopada katedra za nordistiku. Mislim da je Rajic bajan covek.

...ili 06. No to su detalji, srecom mi nemamo dijalektologiju!
A Pedja je vadio stvar na vezbama, ali ne i na ispitu. Sad videh da drzi neki kurs na faku ( Prezentacija je grozna!!!).Nesto kao internet i knjizevnost. Odmah sam pomislila na Mavra Vetranovica i net. Kakav miks. Moracu da se raspitam sta se u stvari radi na tom kursu.

Mrzela sam tu zenu, ja bi joj i ime zaboravila da mi da moj mozak..Ovako samo par slova sam izbrisala...Cisto da joj naudim... :wink:

A asistent...pa ne znam sta ste vi dobro videli na njemu, mene je njegovo poltronisanje jako nerviralo...

A pazite sad apsurd - imam 10 iz Dubrovacke... :-?

Da, preko veze se trazi posao ...

Ne mora da znaci...samo treba krenuti, javljati se na sve konkurse, narocito ako je jezik deficitaran...kao npr, ruski, koji ja predajem :jjjjjj samo sto sam otisla jedno 300km daleko od svog rodnog mesta, i to sa dvoje dece. Ako vam je cilj da nadjete posao, naci cete ga. Pozdrav

Harmony:
Моје skole su u Nisu :D

Da, preko veze se trazi posao :sad:

Pa ne mora da znaci...ali nemoj da se vezujes samo za Nis...jbg ja sam otisla 300km od Leskovca u potrazi za poslom..i nasla sam ga, bez ikakvih veza, vezica, mita...mada, u pitanju je ruski jezik, nas relativno i nema tako mnogo....znaci, samo hrabro i napred, naci ces posao ;)

Ne znam za dijalektologiju, moje drugarice su padale u nesvest zbog Desica.
A Pedja jest` poltron, ali mi se dopao, jednom sam radila referat i povezivala dubrovacku knj. sa poezijom trubadera i truvera. I tako smo se lepo ispricali. A fakultet je to, i svako bi da se zadrzi na njemu. Misli, sta su onda Zorica i Nenad pred Milom Lomparom? Ali su super likovi i dobri predavaci.

Uuuuu Zoricu tek ne volem...tek ta zna da zavuce. Meni je ona pala kad je Milo bio "opravdano odsutan". Jao sta mi je radila..a ja obozavam romantizam i razbijala sam ga...Posle nje vise ne volim nista.

Nenad je studirao kad i ja , meni on nije neki autoritet zato, i smesan mi je...
A Nemanja Radulovic asistent iz Narodne , je moj drug jos od osnovne..Isli smo kroz skole do fakulteta rame uz rame ..onda me on presisao , tj otisao dalje a ja malo zapela... :lol:

Sad kad malo razmislim ne znam dal sam na faksu uopste i imala favorite medju profesorima...Odgovorno tvrdim da na Filoloskom nema ko da se voli i da ga favorizujes..Bar na nasim grupama 05 i 06.

E znam ...Jedini normalan na onom fakultetu je RADIVOJE MIKIC.Samo on je KRALJ !!!!

Radivoje je super! Sa sve onim njegovim dlakama na prsticima...
Auuu, Mirka, nisam ni mogla da predpostavim koliko su te istraumirali...
Zao mi je sto niste, ako jeste ispravite me, slusali predavanja Zorice Becanovic, Novice Milica i Brane Miladinov...Oni vade prosek, sto se mene tice, opsteg utiska o studijama.
Ono sto sam cula je da je Kvas poceo da ispituje studente 05 na opstoj. Mislim, nas sa 06 je gledao kao niza bica, predpostavljam da ce se taj trend nastaviti.

Ma koji istraumirali...to je nista...ZAGORCALI 7 GODINA ZIVOTA....Da se ne ponavljam sve sam vec rekla na nekoj od predhodnih strana...

Srecom opametila sam se i zbrisala. Sad sa lakocom pricam o njima. Al posledice jos vucem.Ne mogu cudom da se nacudim kako fakultet moze da bude...normalan ,da ne kazem opusten!!!!

Sve cekam da se nesto negativno desi na ovom novom a nista ...pu pu pu da ga ne ureknem ...za sad sve tece ...smireno...bez stresa...u kontikuitetu i u saradnji sa profesorima...

Ej jesam Vam rekla da cu na POSTDIPLOMSKE.????
Odlucila sam 99 % .
Kad moze EKSTRA NENA da bude MASTER e mogu vala i ja... :wink:

Bravo za buducu mastericu...
Nemas razloga da mislis da ce se nesto lose dogoditi kod tebe na faku. Mozes da vidis lepsije strane, recimo kad budes branila diplomski. Laptop, projektor, sve opusteno...Tako je bilo kod mojih drugarica.
Meni je od tih privatnih interesantan BARN. Moje momce tamo uci na distance. I zabrinu se ako se nekoliko dana ne logujes da prelazis module. Odmah te zovu da te ? da li imas problema, da li ti nesto nije jasno, kako mogu da ti pomognu...Milina

jedna_ja:
Pa ne mora da znaci...ali nemoj da se vezujes samo za Nis...jbg ja sam otisla 300km od Leskovca u potrazi za poslom..i nasla sam ga, bez ikakvih veza, vezica, mita...mada, u pitanju je ruski jezik, nas relativno i nema tako mnogo....znaci, samo hrabro i napred, naci ces posao ;)
Radim na tome da ga nadjem. (skole u koje sam isla su u Nisu ;)), ali posao trazim samo u Beogradu zato sto imam porodicne obaveze i nema nikakve sanse da se preselim ili putujem.

Back