Filološki fakultet

jelaA:
Eto, moje misljenje je da strane jezike sasvim lako ljudi mogu nauciti i bez fakulteta...
Ps. Nemam nameru da omalovazavam nikoga.
Za neupucene, na ff se na grupama za strane jezike izucava knjizevnost na tim jezicima i strani jezik, dakle i jedno i drugo - ne moze biti dileme sta je teze i komplikovanije.
Na cetvrtoj godini se knjizevnost odgovara na stranom jeziku.
To su u vecini slucajeva velike svetske knjizevnosti.

Bilo bi zaista besmisleno o tome govoriti sa omalovazavanjem

Mirka šizika:
Al lupetas Princezo...za medalju...jesi nekad razmisljala da ljudi vole da citaju, da izucavaju knjizevnost, da studiraju nesto iz ljubavi , a ne iz koristi?????

....

Upravo je u tome raskorak - ljubav ILI korist.
Ili - ili. A u RL nije tako, idu zajedno te dve stvari, ljubav prema pozivu i korist od posvećivanja istom!

E baš u tome je najveća tragedija FF - ljubav, htela-ne htela, nestane za tih prosečnih 11 godina koliko se studira na grupi 05, a onda shvatiš....da od nečega treba živeti :lol: A to nije profesorska plata!

Ja i dalje OBOŽAVAM knjge 8)

Хехе..професорска плата! Ал ја сам на распууустууу!!! А кад радим, недељно имам 18 часова, по 3-4 часа дневно! Значи крећем од куће у пола 8, а код куће сам пре 12!
Просвета је мајка! :wink: :D

(А тренутно опет нешто лекторишем! А на пролеће крену приватни часови за пријемне испите.....:wink: )

P.S.
Боже, како ја волим и хвалим просвету кад сам на распусту! :lol:

sevilja:
Ok,ali kako onda objasnjavas cinjenicu da ih toliko napusta fakultete?
Jel do te mere kriv sistem?....jel znas ti koliko se u Srbiji procentualno ljudi obrazuje?...skoro 50% ih ima visoko obrazovanje....da li zaista mislis da to treba da je tako....u Nemackoj ima samo 5% ljudi sa visokim obrazovanjem....mislis oni su ludi i slucajno su to tako uredili ....pa ne mogu svi da sede u fotelji i piskaraju olovkom....objektivno,nemaju svi ni kvalitete za to.....uostalom na nekom mora koplje da se slomi....ali ne mozes me ubediti da se koplje slama na svim tim studentima koji odustaju.....vidis,studiranjem se u Srbiji kupuje socijalni mir.....to je najveci problem....i opet ponavljam,ne znaju ljudi gde im je mesto,svi misle da sve znaju,da su najpametniji,da ce oni to najbolje,nisu objektivni sami prema sebi(sto je inace jaaako tesko),,tripuju se vecinom da imaju intelektualni potencijal genija,a onda kad trupe,kriv je sistem....ne kazem da nema i toga,ali opet mi je nelogicno da se to tako odrazi na sve te siiilne studente....pa i ja sam student,zavrsavam medicinu,koja zahteva puno truda, rada i odricanja....nisam ni jednu godinu obnovila,zavrsicu u roku rokova sa super prosekm,okruzena sam studentima i to sa raznih fakulteta,posmatram sve to svakodnevno i nije bas da je za sve skolstvo krivo,sistem i sl.....samo se zaista postavlja pitanje motiva!Ako covek ima pravi i zdrav motiv,sigurno ce zavrsiti fakultet(naravno izuzeci postoje,ali u ovom slucaju da bi potvrdili pravilo:))
Mislim da sam ti napisala vec u nekoj drugoj temi,svest nam je na jako niskom nivou,ali na tome ne mozemo svi zajedno da radimo,vec pojedinacno,sto je jako tesko,s obzirom na predubedjenja koja imamo sami o sebi!

Sta to lupetas? Vrati se u osnovnu da se opismenis, pa onda pricaj o nekim procentima!

fcmagnetlinkolnha9.jpg

za vas od mene :)

btw. drago mi je da je ova tema izazvala interesovanje i druge, official strane (tamne strane :lol: ) Filoloskog F. Cestitam na hrabrosti da se javite,
Jos nesto: ukljucite se u raspravu, mi ne ujedamo :P

btw. drago mi je da je ova tema izazvala interesovanje i druge, official strane (tamne strane :lol: ) Filoloskog F. Cestitam na hrabrosti da se javite,
Jos nesto: ukljucite se u raspravu, mi ne ujedamo

Hvala na pozivu! Mozda ne ujedate, ali ako mislite da je official strana = tamna strana ... to pomalo lici na ujed. I drugo, ne mislim da su studenti unofficial strana, fakulteti -- pa cak i Filoloski -- zbog njih postoje, sta god vi o tome mislili.

pst:
Hvala na pozivu! Mozda ne ujedate, ali ako mislite da je official strana = tamna strana ... to pomalo lici na ujed. I drugo, ne mislim da su studenti unofficial strana, fakulteti -- pa cak i Filoloski -- zbog njih postoje, sta god vi o tome mislili.

Tamna da tamnija ne moze biti...Osim ako nam ne dokazete suprotno... :wink:
To me podseti ...kriv dok se ne dokaze suprotno... :lol:

Mirka šizika:
Tamna da tamnija ne moze biti...Osim ako nam ne dokazete suprotno... :wink:
To me poceti ...kriv dok se ne dokaze suprotno... :lol:
Draga Mirka, valjalo bi da i šizike u osnovnoj školi nauče da se piše podseti, pa možda i u tome leži problem s vašim mukama na FF (šta mislite o studentu matematike koji ima problema s tablicom množenja?).
Inače, ja još uvek nekako mislim da je čovek nevin dok se ne dokaže suprotno, iako sam siguran da su na svim univerzitetima sveta studenti svetlija strana, odakle prozlazi da su svi ostali barem manje svetli. Smisao moje prethodne poruke jeste da mi se ne sviđa da započnem razgovor s nekim ko polazi od pretpostavke da sam ja gori od njega, pa da otuda moje učešće u razgovoru treba da se sastoji iz dokazivanja suprotnog. Čini mi se da takva priča baš nema mnogo smisla. Ako možemo da počnemo razgovor s jednakih pozicija, onda pristajem.
Što se tiče odgovora na mail i poziva na kafu: ja nikakav mail od Vas, Mirka, nisam dobio, pa otuda nisam ni mogao da odgovorim na njega, a poziv na kafu stoji otvoren, s mailom ili bez njega.

JA poslah meil na adrese koje ste mi ostavili na pp. Za onu na sezamu kaze ne postoji na fil je otisao..

I da ...na forumu retko brinem o gramatici , paravopisu, kad sam shvatila kako su ljudi nepismeni odlucih...ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se...Saljem sadrzaj meila na pp. Za svaki slucaj...

ja sam nevina, odgovorno tvrdim 8)

...i da Kartaginu treba razoriti, indeed! :lol:

btw. po pravilniku Foruma Krstarice, zabranjeno je opominjati druge za pravopis i tako trolovati topic ;)

Mirka, o'š sa mnom na kafu? :D

ahem... Dakle, ovu poruku dole \/ \/ \/ \/ sam postavila na temi "Филолошки факултет" na podforumu "Fakulteti", pa su me odande poslali ovamo... :(

ludo dete:
Ako ima ovde nekoga sa opšte lingvistike, da li bi bio/-la raspoložen/-a da napiše svoje utiske, preporuku, kletve, psovke, bilo šta.... Važno mi je da znam utiske onih koji to studiraju pre nego što i sama upišem.
;)

Back