caka_
Početnik
- Poruka
- 25
grupu 06,srpsku knjizevnost i jezik sa opstom knjizevnoscu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eeeeeeeeeeetkacio: ne verujem!
koliko ce me kostati taj dozivljaj?
grupu 06,srpsku knjizevnost i jezik sa opstom knjizevnoscu
Vec sam se uverila u to, pocevsi od prijemnog koji je kasnio 45 minuta, pa do divnih i vecito ljubaznih teta sa saltera koje (kad se ne dernjaju na studente) spuste svoje venecijanere, piju kafu, a zvonjavu telefona vesto ignorisu.Filoloshki fakultet je jedan od najneorganizovanijih fakulteta BU sa jednom od najvecih shkolarina.
Ako imate ochuvane zivce, good luck.
ja sam upisala taj nesrecni fakultet 1995,postala apsolvent 2000-2001,dala jos par ispita 2002 i tada stala i ostala na 2 komada-tacnije na jednom i po...Sve sam u roku zavrsavala,bila redovan student i smorila se kao zmaj. Mislim da bi FF trebalo da traje najvise 3 godine i da ima mnoooogo ispita koji nicemu ne sluze,cak bi mogli da i one krucijalne srede tako da sveki ispit bude jednosemestralan, a ne da neki traju i po cetiri semestra-sto je totalni defekt programa samih ispita. Realno FF kao fakultet nije tezak,ali je gradivo koje se tamo izucava preobimno i mnogo toga je skroz nepotrebno. Ako ga je neko upisao zato sto je zeleo da bude dosledan svojim zeljama, to sam onda bila ja, ali mislim da sam napravila najvecu gresku u zivotu.
Poštovane kolege,
Pozivam vas da nam se pridružite na sajtu svih studenata Filološkog fakulteta! Hajde da svi zajedno napravimo community koje će nam pomoći da upoznamo mnogo više kolega, kao i da uvek svi budemo u toku!!!!
www.filoloski.com / Uvek u toku!
Vec sam se uverila u to, pocevsi od prijemnog koji je kasnio 45 minuta, pa do divnih i vecito ljubaznih teta sa saltera koje (kad se ne dernjaju na studente) spuste svoje venecijanere, piju kafu, a zvonjavu telefona vesto ignorisu.Mislim da je ovo samo vrh ledenog brega. Ipak, zadovoljna sto sam upisala.
ala hejtujete FF
slazem se, osoblje fakulteta, administracija, je strasna, uznemirujuca, nedostupna, arogantna. ali to je samo deo citave price.
program je neefikasno preobiman, mnogo se uci, malo se razume. ispiti su ogromni toliko da je bilo kakva sinteza naucenog nemoguca osim ako nemas ambiciju da sam/a na tome radis.
i sve je to tacno, ali je smesna budalastina da bi fakultet TREBALO da bude jednostavan - u prevodu na srpski, da bi trebalo da mogu da ga zavrse i najlenjiviji i najgluplji... pliz.
ono sto FF na nivou reforme mora da uradi jeste da smanji obim i kolicinu ispita, ali da istovremeno uspostavi vrlo visoke standarde... jer, na koji ce se drugi nacin razlikovati od bilo koje skole stranih jezika koje flajerima koje dobijam u smrdljivom terasijskom podzemnom prolazu obecavaju ucenje jezika za 15 dana?
moram da kazem i ovo - ako se zanemri CIST obim ispita, FF je lako zavrsiti. ne lazite sebe da se od vas traze ne znam kakvi nadcovecanski napori inteligencije. slusala sam ispit na kojem devojka NE ZNA kada se zavrsio prvi svetski rat.
posle nekoliko podsticanja, kaze: "ceters pete".
vi sa jezika se vajkate "nema mnogo knjizevnosti" a pojma nemate teoriju knjizevnosti, najvise sto o pesmi umete da kazete posle cetiri godine studiranja je da "pesma izrazava licna osecanja pesnika". vidim ponekada vase testove sa teorije knjizevnosti, to je da se covek rasplace... od smeha. ne barata se osnovnim pojmovima, a kada vas neko zapita da li imate ikakvu predstavu o tome cemu ta teorija sluzi, odgovori su manje vise (opet!) "to su mi potrebni bodovi".
alo! hejtujte koliko vam srce zeli da olaksate. ali ponekada treba pogledati i u svoju wc solju - i vasa kaka smrdi.
to sto se na FF manje vise upisuje sljam (naravno, cast izuzecima, ali to je uvek tako zar ne) jer su najbolji otisli da studiraju hotelijerstvo i ugostiteljstvo, sto ima 25 redovnih profesora, mini bozanstava koja ne uspevaju godinama da pronadju dovoljno blistavog naslednika koji "zavredjuje" takvu velicanstvenu poziciju, sto se prepisuje opusteno nkada se god moze, sto su sluskice normalan deo pribora za ucenje -- mozemo da krivimo drustvo i inflanciju i ekonomiju i sankcije i ministra i whatever... ali ajde da priznamo kada je svako od nas iskoristio uprave sve mane sistema za licni dobitak. jedan dva tri...
Otkad se to na FF upisuje sljam :?
Ajde sto je sve tako kako je i sto su ljudi neobavesteni u sta se upustaju, ali SLJAM??
To jednostavno nije tacno.