Filološki fakultet

Hellen:
Један мој колега је овако образложио то што је уписао књижевност:
''Маме девојака се јако пале на то, то је тако романтично, па још кад им донесем цвеће....одма ми утрапе ћерку у руке!
...А и лепше свучи кад се каже: - Пао сам из ренесансне књижевности, него - Пао сам из Бетона, или из Крмног биља!''

to... sad znam josh jedan razlog zasto sam upisao filoloski...

Electra:
:lol: :lol: :lol:
Ja ove godine upisujem opshtu lingvistiq sa skandinavskim jezikom... obozhavam lingvistiq, i jedva chekam fax, i niko i nishta me necje ubediti da upishem neshto drugo... :p
E to je odlican izbor!
To je jedna od najboljih katedri na fakultetu. Sjajno zu organizovani i predusretljivi prema studentima. Pre nekoliko godina mali broj ljudi je upisivao ovaj smer, ali mislim da se sada stanje promenilo. Usput, to je jedna od profitabilnijih katedri :)
Srecno

Jeej :)
Ja nikoga nikad nisam chula da hocje da upishe opshtu, dok nisam doshla u 5nicu.
A kako jedna od profitabilnijih? Ja nisam najsigurnija chime cju se baviti kad zavrshim... :? Sigurna sam da cju to skontati u toq faxa, ali zasad bash i nemam odgovor kad me pitaju shta cju raditi. Znam samo da bih volela da se bavim naukom :)

A oni nikad ne pozovu, pa moras da se zaposlis u nekom butiku , ili negde tako.
Jako malo ljudi znam koji su zavrsili filoloski. Oni koji jesu ili rade na faksu ili su u nekoj skoli.
Ja nisam bas bila luda za skolama i decom...

A ni za butik nisam bas. Meni je bio cilj, da zavrsim knjizevnost pa budem novinar.

Onda postado novinar i bez knjizevnosti.

Mirka šizika:
A oni nikad ne pozovu, pa moras da se zaposlis u nekom butiku , ili negde tako.
Jako malo ljudi znam koji su zavrsili filoloski. Oni koji jesu ili rade na faksu ili su u nekoj skoli.
Ja nisam bas bila luda za skolama i decom...

A ni za butik nisam bas. Meni je bio cilj, da zavrsim knjizevnost pa budem novinar.

Onda postado novinar i bez knjizevnosti.

u BUTIK sa FILOLOŠKIM??? :shock:

Pa nije sasvim. Ima nas među prevodiocima (logično), i u marketinškim agencijama i sl - u stvari gde god se traži odlična veština komunikacije a da je firma spremna da te obuči za posao.

Mada sam čula da dosta njih konkuriše za poslove sekretarice :cry: Posle svih tih divnih stvari, knjiga, poezije, istorije, umetnosti i estetike....huh :roll:

Ja znam sekretaricu u minisatrstvu prosvete i sporta koja radi od 9 do 17 za 15 000 din .
Znam i devojku koja radi u skoli, al nece da kaze kolika je plata.
Znam neke super novinare koji su zavrsili knjizevnost, a znam i ministra prosvete koji je potekao sa grupe 06.

Dakle ..nije butik perspektiva ali su sanse za dobar posao smanjene cinjenicom da si na knjizevnosti , narocito ako ne zavrsimo.

Istina je da te nece uvek zaposliti ako nemas faks , ali je istina i da to ne mora da bude jedini kriterijum.

Na nama je da se dobro prodamo.

Electra:
Jeej :)
Ja nikoga nikad nisam chula da hocje da upishe opshtu, dok nisam doshla u 5nicu.
A kako jedna od profitabilnijih? Ja nisam najsigurnija chime cju se baviti kad zavrshim... :? Sigurna sam da cju to skontati u toq faxa, ali zasad bash i nemam odgovor kad me pitaju shta cju raditi. Znam samo da bih volela da se bavim naukom :)
Čini mi se da je Kedi mislila na katedru za skandinavistiku.

Da, mislila sam na katedru za skandinavistiku...
Dobre strane: 1.Fer raspodela kada su u ? putovanja i stipendije jer je mala grupa.
2. Fina mogucnost da se zaradi drzanjem casova, a i njihova knjizevnost se sve vise prevodi, so...
Lose strane verovatno postoje, ipak je to filfak...

Ja sam mislila da se dobro udam kad zavrsim fax... :lol:
Salim se, naravno!
Ja sam upisala knjizevnost, zato sto sam sa 19 mislila da nisam od ovoga sveta, i da je jedino prirodno da upisem knjizevnost. I naravno, od najranijeg detinjstva sam se "zamlacivala" citanjem, sto bi rekli moji. I naravno zelela sam da radim u prosveti. A onda mi se zelja ispunila, radila sam u jednoj osnovnoj skoli na zameni, pa sam se malo zamislila?!?
Sada, sa tri ispita do kraja, iskreno ne znam. Radim za jednu firmu kao prevodilac. Nije fixno radno vreme i nije stalno, vec kada se javi potreba...Od korespondencije do sajtova. Ali ni to me ne drzi. I to je bolje od kafica u kojem sam se radila.
Sta mislite o lekturi? Da li vam je to suvise monotono?

Kedi, ako hoces (honorarno) lekturu da radis, javni samo - da vidis kako je :)

I ja sam mislila da nisam od ovoga sveta. Mislim jos uvek. New Age Asketa :D Ko sto avatar i pokazuje.

E, stvarno, u CEMU SMO NAJBOLJi, sta su nam kompetitivne prednosti u odnosu na studente / diplomce drugih fakulteta?

Betty:
Kedi, ako hoces (honorarno) lekturu da radis, javni samo - da vidis kako je :)

I ja sam mislila da nisam od ovoga sveta. Mislim jos uvek. New Age Asketa :D Ko sto avatar i pokazuje.

E, stvarno, u CEMU SMO NAJBOLJi, sta su nam kompetitivne prednosti u odnosu na studente / diplomce drugih fakulteta?
Si, samo da prodje ponedeljak!
I ja jos uvek mislim da nisam od ovog sveta.
Ne znam u cemu smo stvarno najbolji, ali mislim da znanje koje steknemo, uz pomoc fus nota,komunikativnost, znanje stranih jezika i strpljenje koje vezbamo pretrazujuci kataloge knjiga :) igraju neku ulogu. Ne znam, dopunite...
Meni neki drugi diplomci trljaju na nos da mi svastari u stvari ne znamo nista, da nismo obuceni ni za sta. Znamo malo istorije, pa malo estetike, psihologije, kulturologije...Od svake knjizevnosti znamo po malo...Ali ne posvecujemo se dovoljno jednoj oblasti! Nekada sam imala strpljenja da im objasnjavam da grese, sada samo klimam glavom, a razmisljam o necemu desetom... :roll:

Back