Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba dosta poena za englesko odeljenje jer je najtrazenije. Pre dve godine, mislim da je poslednji na listi koji je upao u englesko odeljenje imao izmedju 280-290 bodova (zajedno sa zavrsnim ispitom), a za proslu ne znam. Nadam se da ce ti to pomoci.
Naravno da mozes, zavisi koliko drugi imaju bodova i koliko njih je bolje od tebe; npr., neki su upali u odeljnja koja su im bila poslednje navedena na listi zelja, tako da bi trebalo da upadnes u spansko-italijansko odeljenje, mada mnogi upadnu na osnovu svoje prve zelje... A i ne gledaju se tu samo bodovi zato sto su neki ucenici koji su imali malo bodova slucajno upadali u odeljenja koja su im bila medju poslednjima na listi zelja, iako je bilo kandidata za to odeljenje koji su imali mnoooogo vise bodova od ovih koji su slucajno upali, ali ne znam kako to odlucuju. O.o

Mislim da mi je najsigurnije da tebe pitam. xD Znaš li možda kolika je konkurencija za japanski jezik?

Jao, pa ti hoces da upises japanski? Haha, je li to zbog animea i mangi? :D
Koliko sam cula od profesora, ove godine je potraznja za japanskim nadmasila cak i engleski, tako daaaa ganbatte kudasai! xD

Recimo da je to jedan od razloga :'D Ali i jer obožavam japanski. xD
Hah, nekako očekivano, ali opet .-. Ja tek krećem u 8., valjda će bolje stanje biti sledeće godine, ili neću da dižem glavu od knjige. xD

@Carriex
Haha, dakle i ti si luda za njima. :D Dobrodosla u copor! :P
Oh,nisam znala da si sedmi razred, mislila sam da se sad upisujes, ali nema veze. xD Svejedno, ako volis japanski, onda konkurisi sledece godine! Odmori se ovog leta, a onda u akciju. Cekacemo nove prvake sledeceg juna. ;)

@comi99
Pitaj Boga koliko ih je u stvari bilo, ja sam cula onako od jedne profesorke. O.o

Pustite Dantea i Bokaca, renesansa je tek na kraju godine. Mi smo to radili na pocetku druge.
Pocni da citas Ilijadu. Za to ce ti trebati jedno 4 meseca. Godina se uvodi sa "O Prici i pricanju" Ive Andrica, zatim dolaze "Rani jadi", "Prvi put s ocem na jutrenje", pa se ulazi u antiku sa "Antigonom", "Epom o Gilgamesu" i "Ilijadom". Potom dolazi Biblija (samo odredjeni odlomci, pogledajte u citanci). Pa srpska srednjovekovna knjizevnost, sto je u sustini sve o Svetom Savi. Mi smo u celini citali "Zitije svetog Simeona". Onda imate narodnu knjizevnost, sve iz citanke. I tek onda dolaze humanizam i renesansa: "Bozanstvena komedija", "Dekameron", "Kanconijer", "Romeo i Julija", "Don Kihot" itd. Ali ne bih se zamarala renesansom, to ostavite za sledeci raspust :)

Ja bih da upisem filolosku, nemacki jezik. Ako molim vas neko moze da mi kaze da li za upis u skolu mogu da polazem samo srpski i nemacki, ili moram i engleski. I da li mogu da se upisem samo sa znanjem iz osnovne, ili traze i neko dodatno znanje. Da li je puno tesko u filoloskoj? Molim vas odgovorite mi.

Zelim da upisem nemacko odeljenje. Da li onda za upis mogu da polazem samo srpski i nemacki, ili moram i engleski? I da li mi treba neko dodatno znanje za upis, ili je dovoljno samo ono iz osnovne. Jel mnogo tesko u filoloskoj? Molim vas pomozite mi.

Ja sam ove godine upisala nemacko odeljenje. Ovako: za upis je potrebno da polozis test iz srpskog i test iz nemackog tj. da imas po 60 bodova na svakom testu. Ja bih ti savetovala da ides na pripremnu nastavu za upis u filoloskoj, meni je to dosta pomoglo. Ako ne budes mogla/htela moraces da imas malo bolje znanje knjizevnosti. Eh, sad, za ova 2 dana koja sam bila u skoli shvatila sam da se filoloska lako upisuje (barem ova odeljenja kao sto su nemacki, ruski i francuski) ali tesko zavrsava. Bice potrebno mnogo truda. Ako imas jos neko pitanje, slobodno pitaj :)

Hvala puno na odgovoru. Imam jos par pitanja :-) Mnogo mi je skupo da idem na pripremnu nastavu, ali srpski mi super ide pa cu valjda to znati, mozda samo budem isla na nemacki. Koliko poena donosi neko mesto sa takmicenja iz srpskog ili nemackog, posto se nadam da cu ici na republicko, prosle godine mi je malo falilo :/ Jel mozes molim te da mi kazes sta je bilo na testu iz nemackog i jel mi dobijamo neki spisak onoga sto treba da znamo za prijemni? :-) ? :-)

Obicno ne bude velika konkurencija za nemacki bude oko 20 prijavljenih, a kad sam ja upisivala bilo je 30. @moooo Ako mislis da se prebacis iz neke druge skole, ne, jer moras da polozis prijemni. Ako hoces da se upises onda polazi prijemni sledece godine.

Ljudi help! Znam da hocu u Filolosku i krecem na pripreme od sledece nedelje. Hteo sam da vas pitam kakva je to u sustini skola? Kakvi su nastavnici/ucenici? Da li se mnooogoo uci? Da li je test iz Srpskog bas toliko tezak(video sam Engleski i prelak je)? Da li je moguce imati social life ili je samo ucenje i ucenje...? Hvalaaaa

Back