Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ove godine polazem prijemni ispit,proseci su mi bili;4.71(6.razred),4.67(7.razred),I sad cu u osmom,najverovatnije biti 4.60/4.67.Htela bih da upisem Filolosku,smer engleski jezik.U osnovnoj sam ucila nemacki I engleski,postoje li sanse da mi treci jezik bude francuski?Hvala napred

Ove godine polazem prijemni ispit,proseci su mi bili;4.71(6.razred),4.67(7.razred),I sad cu u osmom,najverovatnije biti 4.60/4.67.Htela bih da upisem Filolosku,smer engleski jezik.U osnovnoj sam ucila nemacki I engleski,postoje li sanse da mi treci jezik bude francuski?Hvala napred
Ne.
Ne mozes birati jezike koje nisi ucila u osnovnoj skoli, a koji se pritom uce u ostalim; ruski, francuski, itd,..
Posto zelis da na prvom mestu stavis engleski, drugi jezik ti automatski postaje nemacki, jer si njega ucila u osnovnoj.
Eventualno mozes da se opredelis za neki jezik koji nisi ucila u osnovnoj (spanski, italijanski, kineski, japanski, itd,..) pa da ti drugi bude engleski (u slucaju da bas i nesto ne volis nemacki, kao ja lol)

Ali ako sam te pogresno shvatila ( a verovatno jesam) i zelis da pored nemackog i engleskog jos i ucis francuski, odgovor je opet; ne.
Ne mozes uciti vise od dva jezika (ne racunajuci srpski).

Zdravo svima!I ja cu najverovatnije krenuti na prireme skoro..Ali da li treba da idem na pripreme kako bih se upisao ili mogu i bez priprema?Planiram da se upisem u englesko odeljenje.Isao bih na pripreme iz srpskog (imam slabije ocene nego iz stranih jezika nemam pojma kako to ali ok)zbog knjizevnosti.Takodje se spremam za takmicenje iz engleskog :D (bio sam drugi na skolskom takmicenju mogao sam i prvi da budem ali sam negde sa obicnom napisao tacno pa se predomislio i hemijskom napisao netacno :D).

Joj,imam jos jedno pitanje!Na svakom testu moze da se osvoji 60 bodova to je 120 kad se saberu oba testa,a na websajtu skole pise da maksimalno moze 240.da li se poeni sa jednog testa mnoze sa dva ili sta vec?posto treba da imam najmanje 60 poena na testu da bih upisao.Znaci treba sve da mi bude tacno?? :D ne shvatam...

Joj,imam jos jedno pitanje!Na svakom testu moze da se osvoji 60 bodova to je 120 kad se saberu oba testa,a na websajtu skole pise da maksimalno moze 240.da li se poeni sa jednog testa mnoze sa dva ili sta vec?posto treba da imam najmanje 60 poena na testu da bih upisao.Znaci treba sve da mi bude tacno?? :D ne shvatam...

Imas test iz srpskog i knjizevnosti na kom je maksimalan broj poena 120, a minimalan 60, i imas test koji polazes na stranom jeziku na kojem je isto max 120 i min 60

Pozdrav,
Naime pisem vam jer me interesuje mnogo stvari koje nisam mogao da nadjem online.
Zainteresovan sam u ovu skolu,pre svega jer obozavam engleski i srpski jezik,a voleo bih da naucim i ruski.
Sto se tice engleskog-bio sam na takmicenju ove godine,i za par bodova na drugom testu nisam prosao na republicko,dok sam na proslim bio prvi.
Stoga,without a further adieu,da krenem sa pitanjima.
1.Da li je skola popularna medju osmacima(zbog tezine upisa iste)?
2.Da li su testovi za upis nesto tezi od testova sa takmicenja?
3.Da li moze da se bira izmedju jezika koje nismo ucili u osnovnoj?(naime,ucio sam nemacki,ali bih voleo da ucim ruski)
4.Da li je test tezak u zavisnosti da li smo bili na pripremnoj(ja nikako nisam mogao da joj prisustvujem,jer sam sa sela)
5.Da li se vec zna koji profesor/ica ce biti razredni staresina engleskom odeljenju?
6.Da li se zna ko ce predavati sledece godine(svi nastavnici) note:ako ste zauzeti,ignorisite pitanje.
7.Koji prosek je prihvatljiv za upis?Ja sam svake godine bio odlican,ove godine verovatno 4.70.
8.Da li ce profesori biti tolerantni na pocetku,premda da smo se tek upoznali sa skolom i takvim nacinom ucenja?
Verovatno sam zaboravio nesto,ako se setim,pisem vam opet.
Hvala u napred!

Pozdrav,
Naime pisem vam jer me interesuje mnogo stvari koje nisam mogao da nadjem online.
Zainteresovan sam u ovu skolu,pre svega jer obozavam engleski i srpski jezik,a voleo bih da naucim i ruski.
Sto se tice engleskog-bio sam na takmicenju ove godine,i za par bodova na drugom testu nisam prosao na republicko,dok sam na proslim bio prvi.
3.Da li moze da se bira izmedju jezika koje nismo ucili u osnovnoj?(naime,ucio sam nemacki,ali bih voleo da ucim ruski)
4.Da li je test tezak u zavisnosti da li smo bili na pripremnoj(ja nikako nisam mogao da joj prisustvujem,jer sam sa sela)
5.Da li se vec zna koji profesor/ica ce biti razredni staresina engleskom odeljenju?
6.Da li se zna ko ce predavati sledece godine(svi nastavnici) note:ako ste zauzeti,ignorisite pitanje.
7.Koji prosek je prihvatljiv za upis?Ja sam svake godine bio odlican,ove godine verovatno 4.70.
8.Da li ce profesori biti tolerantni na pocetku,premda da smo se tek upoznali sa skolom i takvim nacinom ucenja?
Hvala u napred!
unapred*
Nov sam na forumu,ne znam kako da editujem,a sad sam zapazio da sam ovde pogresio:)

Pozdrav,
Hvala u napred!

1.I jeste i nije hahah; najveca konkurencija ti je za englesko i spansko odeljenje
2.Ne
3.Od ove godine moze
4. Ja sam isla na pripremu i dosta mi je pomogla, ali sve zavisi koliko se spremas i od predznanja iz osnovne
5.Ne
7.Najvise zavisi od toga kako uradis prijemni
8.NEEE hahahah

Pozdrav,
Hvala u napred!

1. pa onako. mislim da je manja zainteresovanost poslednjih godina, ali stvarno nije toliko teško upisati ako znaš eng/srpski i imaš dobar prosek, bez obzira na konkurenciju (koja nije velika po mom mišljenju, osim za englesko i špansko odeljenje, ali nikad se ne zna)
2. mislim da je najbolje da odeš do škole (ili zamoliš nekog da ode ako nisi iz BG-a) i uzmeš testove za pripremu kod sekretarke, pa da vidiš kako ti izgleda to. ja se baš i ne sećam kakav je bio prijemni, osim da je bilo mnogo više pitanja nego na takmičenjima (valjda).
3. ne može, ti konkretno možeš nemački, engleski, španski, italijanski, kineski, japanski i klasične jezike :) ali uvedeni su fakultativni jezici pre par godina pa možda nađeš tu ruski.
4. ma jok:D 90% ljudi iz mog bivšeg odeljenja nije išlo na pripreme i položili su normalno, a oni koji jesu se nisu posebno isticali u nekom znanju. ne brini se ti ništa, samo se spremaj kod kuće.
5. ne verujem. ako ima nekog četvrtaka ovde možda može da ti kaže ko dolazi u obzir sledeće godine, ali ništa to nije sigurno.
6. opet čekamo sadašnje četvrtake da odgovore :)
7. iako su vukovci ipak najsigurniji, mislim da je skroz ok ako si uvek bio i slabije odličan. tj. možeš lagano da položiš prijemni i sve. samo MOŽDA bude problem ako hoćeš u englesko/špansko a vukovci navale, ali ni to ne mora da znači.
8. neće xD postanu mnogo blaži kasnije :)

sećam se da sam postovala ovde kad sam htela da upišem filološku, sad opet postujem 5 godina kasnije, maturirala sam prošle godine i toliko mi nedostaje ova škola da je to neverovatno
vratila bih se tamo 10 puta da mogu
filološka in heart forever </3

Pozdrav,
Zelim da upisem filolosku gimanziju,upoznata sam sa procedurom(prijemni ispit,bodovi,pripremna nastava...)
1.Ne idem na pripremnu nastavu(znam da nije obavezna)pa me zanima da li se skola moze upisati i bez nje?
2.Da li ima vremena za izlaske i odmor ili je samo knjiga knjiga knjiga?
3.Kakvo je drustvo?
4.Kakvi su profesori i da li su mnogo zahtevni?
5.Da li se otprilike zna koji profesori ce biti razredne staresine?
6.Najvise me zanima engleski jezik,zatim spanski, italijanski i nemacki. Konkurencija je na engleskom sigurno velika,a da li je slucaj i sa ostalim jezicima?
Hvala unapred !:D

Pozdrav,
Zelim da upisem filolosku gimanziju,upoznata sam sa procedurom(prijemni ispit,bodovi,pripremna nastava...)
1.Ne idem na pripremnu nastavu(znam da nije obavezna)pa me zanima da li se skola moze upisati i bez nje?
2.Da li ima vremena za izlaske i odmor ili je samo knjiga knjiga knjiga?
3.Kakvo je drustvo?
4.Kakvi su profesori i da li su mnogo zahtevni?
5.Da li se otprilike zna koji profesori ce biti razredne staresine?
6.Najvise me zanima engleski jezik,zatim spanski, italijanski i nemacki. Konkurencija je na engleskom sigurno velika,a da li je slucaj i sa ostalim jezicima?
Hvala unapred !:D

1. Ofc, nemoj ni da brines zbog toga.
Kao sto je doll rekla, i oni koji nisu isli na pripreme su prosli sasvim solidno, tako da, da. :D

2. E pa ovako, nisam jos upisala skolu ali bili su ucenici iz skole juce na otvorenim vratima da nas informisu i tako to, decko je rekao da je 1. godina najteza, pa ces da se bunis kako imas da ucis 3 predmeta dnevno, ali ces posle da se naviknes i da cenis ta 3 predmeta kad budes imala 7-8 predmeta da ucis nedeljno. Realno, skola je preteska, ali to ti je Filoloska, sta ces.
Ako ucis redovno, neces imati problema sa izlascima i tako to.

3. Ni za to nisam sigurna, ali opet, decko je rekao da je drustvo sasvim ok, frendli je, nema tuca, vredjanja i tako to, ali nemoj se iznenaditi ako vidis da se 2 decaka drze za ruke ili ako se devojke ljube u kupatilu, po njegovim recima. xD

4. Citiram njegove reci: ''Najvise ce da vas smaraju iz biologije, matematike, engleskog, 1. jezika. Za fiziku i hemiju, ko god da vam zapadne, ne morate ni da dolazite na cas. Znaci, prelako je. Problem je u tome sto nastavnici traze puno od vas, ali ne ulazu uopste toliko truda u njihov rad, na primer, iz matematike ti ispredaje da je 2 + 2 = 4, a za domaci ti zada da uradis kvadrat binoma i tako neka sranja, ali snaci cete se nekako.''

5. -

6. Najveca ti je konkurencija engleski, italijanski/spanski i kineski/japanski, ali se sve ostalo lako upisuje. Za nemacki sam cula da ni nema konkurencije, decko je rekao ''Bez uvrede, ali njih niko ni ne primecuje. xD''

Nadam se da sam ti pomogla bar malo. :D

Poslednja izmena:
Dusane,pa malo je komplikovano,ali bih najvise voleo englesko odeljenje.
Komplikovano kazem jer sam ucio nemacki od petog do osmog,pa bi mi to bio drugi jezik u slucaju da upadnem u englesko odeljenje,a smatram da iako imam 5,moje znanje nije najbolje.
Komplikovano je jer takodje,volim ruski,koji sam sam (ne znam gde je genitivni znak na tastaturi)pokusavao da izucavam,a nisam ga ucio od petog do osmog.
Pricao sam sa zamenicom direktora,koja predaje spanski,cini mi se,i rekla je da ako ministarstvo odobri,ruski ce moci da se izucava iz pocetka(dodacu da je zena veoma prijatna i fina).
U tom slucaju,stavio bih ruski kao prvi jezik,engleski kao drugi,itd.
Da li si ti vec djak u ovoj skoli,ili pokusavas da je upises kao ja ?

Ahaha kod mene je ista situacija!Ne znam ni 'wie' od nemackog a imam ocenu 5.Isto bih voleo da ucim ruski.I ja hocu da se upisem ove godine,najvise bih voleo englesko odeljenje ali zbog nemackog se dvoumim izmedju klasicnog i engleskog.mada,starogrcki mi nesto izgleda tesko pa nisam siguran ubijam se hahaha

- - - - - - - - - -

Ahahaha ja i moja mama smo samo razgovarali sa nekom profesorkom engleskog,i odmah otisli nismo ni pricali sa ucenicima.Zaboravio sam je pitati jedno pitanje posto je rekla da su onih 30 bodova sa obicnog prijemnog bitni za upis ali je isto rekla da ce mo znati gde smo upali pre tog prijemnog??''I'm confused''

Meni test iz srpskog je bio najlaksi,a i uopsteno svi mi kazu,bez obzira kakvi su po proseku,da im nije bio tezak.
Uz informator dobijas resenja,u istoj knjizi.Imas oko 15 testova iz proteklih godina iz svih jezika,a fokus je na knjizevnosti,bez obzira da li ste radili sva dela.

Back