Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ah i ja ću da pratim svoje koleginice, pa ću da hvalim svoje odeljenje..:P
Englezi su super..XD Imamo četiri dečaka, mada ova generacija dobro stoji sa momcima.U klasičnom ih ima čak osam..xD
Nije tačno da su svi štreberi.Mi smo prvi ili drugi bili sad po proseku, ne ucimo ne znam sad koliko i stalno izlazimo ,zezamo se i nikad nam nije dosadno..xD
Prijemni nije težak i možete se upisati u bilo koje odeljenje ako se dovoljno potrudite.
Pripremna nastava mnogo pomaže, ali nije neophodna.
Profani nisu losi, u početku će vam biti malo teško dok provalite šta ko traži i tako to, ali posle će sve biti super. :D

poz ljudi
ja zavrsavm sada osmi razred.
u osnovnoj sam vrlo dobra. 4,nesto. volela bih da se upisem na spanski ili engleski ,ali za to nema sanse,
Da li imam neku mogucnost da se upisem na francuski , koji ucim u osnovnoj,pod uslovom da super uradim prijemni?

Evo mene mladjane duse koja se jos premislja da ili ne.... Yes or no question is now....
Inace mi jezici idu dobro (nemacki koji ucim od prvog bas i ne volim, no dobro :D ) volela bih da upisem italijanski/engleski ili tako nesto za slucaj da me ne prime u to odeljenje posto sam cula da je to jedno od najtrazenijih pa se samim tim i teze upisuje...
Moglo bi se takodje reci i da mi je spski mali problemcic posto smo imali vrlo lose nastavnice do sada... Mogla bih jedan dan da svratim do filoloske da kupim te testove... pa da vidim mogu li taj srpski bez pomoci... Dobro bih se ja uklopila u te frikove, ludak sa ludakom se dobro slaze, zar ne? :D

Ahaahahha! :) Ooo vidi jos si mi i imenjakinja. :D Za italijanski ti ove godine i nece biti neka velika konkurencija, premda je porasla zainteresovanost za kineski jezik, naravno i za japanski...tako da ono ^^ samo vredno,radi,uci i to je to, prijemni uopste nije tezak koliko se prica. ^^:D

Znas kako, i tebi i drugima savetujem ovo .
Filolosku gimnaziju treba upisati ako i samo ako zelis posle da nastavis da se bavis jezikom (jezicima) u suprotnom treba odabrati neki drugi smer ili neki drugi tip srednje skole . Sto se tice "loseg" predznjanja jezika mislim da tu ne bi trebalo da bude problem . Ides u skolu da naucis niko od tebe ne ocekuje da sve znas, ali manja priprema ne moze da skodi . ;)

Jel i ti ides u nasu drazesnu skolicu? :D

poz ljudi
u osnovnoj sam vrlo dobra. 4,nesto. volela bih da se upisem na spanski ili engleski ,ali za to nema sanse,
Da li imam neku mogucnost da se upisem na francuski , koji ucim u osnovnoj,pod uslovom da super uradim prijemni?

Ja ti predlazem kineski ili japanski, ako te interesuje ta grupa jezika :3.... prosek ti nije toliko bitan, najbitnije ti je da razvalis test, a on nije tezak, samo dobro spremi knjizevnost,srpski i naravno engleski ili posto vidim da zelis francuski, onda francuski :)

Ja ti predlazem kineski ili japanski, ako te interesuje ta grupa jezika :3.... prosek ti nije toliko bitan, najbitnije ti je da razvalis test, a on nije tezak, samo dobro spremi knjizevnost,srpski i naravno engleski ili posto vidim da zelis francuski, onda francuski :)
pA da znas i ne toliko xD
engleski i spanski obozavam,ali to nema sanse . Pre sam mrzela francuski,ali sam ga zavolela,nadam se da cu dobro proci :)
Hvala :)

poz ljudi

Ako hoces francuski, bolje ti je da polazes prijemni iz istog jer imas vece sanse da upadnes u francusko odeljenje.
Ako pak zelis da upises negi drugi jezik, preporucujem ti da se bas dobro spremis.
Prijemni iz engleskog je prethodnih godina bio dosta lak, a sto se srpskog tice, najvise bodova odlazi na knjizevnost.
Cak i sa vrlo dobrim prosekom imas sanse da upadnes u neko od ta dva odeljenja, ako dobro uradis prijemni. :)

E, ovako. Trazim odgovor na jedno pitanje. Procitala sam gotovo sve postove na ovu temu, al' jedni kazu jedno, drugi kazu drugo. xD
Posto ucim nemacki u skoli, iako mi dobro ide, mrzim ga! Engleski obozavam, i razmisljala sam da odaberem njega za prvi jezik, ali onda sam cula da automatski ide jezik iz osnovne skole za drugi jezik. Onda sam naisla na nekoliko postova koji kazu da se moze izabrati drugi jezik, ne onaj iz osnovne. Zbunjena sam. xD

Pa, Filoloska se i upisuje ako volis da se bavis jezicima. Inace, evo sad ozbiljno, msm da je skola odlicna, kao student sam isla na praksu u nju, i naucila mnogo stvari. Profesori su, koliko sam tad primetila, odlicni. A djaci uce, i nije naivno nimalo, uci se.

Poslednja izmena:
Zokii^^ ako hoces na engleski, onda polazes engleski, srpski i knjizevnost, a sad su na zalost uveli i matematiku :( Ali ako budes imala maximalan broj poena na engleskom ne mora da znaci da ces upasti u to odeljenje jer je konkurencija prevelika! Mada ako sve super spremis mozes u to odeljenje :) Ali pre nego sto treba da se polaze prijemni, moras da popunis listu zelja, na kojoj stavljas koji bi jezik (koji bi htela glavni jezik da ti bude, znaci eng) i ti onda stavis engleski, pa posle stavljas ostale jezike po kojem hoces redu, jer ako ne upadnes na eng kompjuter te automatski prebacuje na sledeci jezik na spisku koji si ispisala... Valjda sam uspela da ti objasnim dovoljno jasno :)

upisala sam ovu skolu, ne znajucu kakvi su je sve bolesnici upisali i kakvi bolesnici predaju (cast izuzecima, kojih je malo na zalost)... Da mi nije mojih drugarica iz odeljenja koje su fala bogu normalne, ispisala bih se odavno... Prvi razred je tezi, zato sto vas plase nekim svojim bezazlenim pricama i glupostima, posle je opustenije i treba da se uci ali ne na primer kao u devetoj manje dosta... Kazu da je skola ELITNA, a nema ni E od elite -.- Naravno ako vas interesuju jezici super je skola za jezike, ali drustvo je bog da te sacuva sve same brkate strebercine, neki metalci, emosi, gotici, darkeri ma sve bre bolesno :S ali ima izuzetaka, hvala bogu mogu se naci i po neka normalna deca :) a sto je najgore ima lezbejki, a boga mi i gejeva, ne zezam vas niti ista slicno, ja sam se bas razocarala u musku populaciju koje bas i nema i to malo sto ima, kao sto sam rekla ili pedercici ili streberi povuceni, malo se njih nadje koji se ponasaju normalno... napravis jednu gresku glupu salju te kod direktora i psihologa :S direktor i psiholozi me prosto "obozavaju" koliko su me puta slali kod njih -.-

Zokii^^ ako hoces na engleski, onda polazes engleski, srpski i knjizevnost, a sad su na zalost uveli i matematiku :( Ali ako budes imala maximalan broj poena na engleskom ne mora da znaci da ces upasti u to odeljenje jer je konkurencija prevelika! Mada ako sve super spremis mozes u to odeljenje :) Ali pre nego sto treba da se polaze prijemni, moras da popunis listu zelja, na kojoj stavljas koji bi jezik (koji bi htela glavni jezik da ti bude, znaci eng) i ti onda stavis engleski, pa posle stavljas ostale jezike po kojem hoces redu, jer ako ne upadnes na eng kompjuter te automatski prebacuje na sledeci jezik na spisku koji si ispisala... Valjda sam uspela da ti objasnim dovoljno jasno :)

upisala sam ovu skolu, ne znajucu kakvi su je sve bolesnici upisali i kakvi bolesnici predaju (cast izuzecima, kojih je malo na zalost)... Da mi nije mojih drugarica iz odeljenja koje su fala bogu normalne, ispisala bih se odavno... Prvi razred je tezi, zato sto vas plase nekim svojim bezazlenim pricama i glupostima, posle je opustenije i treba da se uci ali ne na primer kao u devetoj manje dosta... Kazu da je skola ELITNA, a nema ni E od elite -.- Naravno ako vas interesuju jezici super je skola za jezike, ali drustvo je bog da te sacuva sve same brkate strebercine, neki metalci, emosi, gotici, darkeri ma sve bre bolesno :S ali ima izuzetaka, hvala bogu mogu se naci i po neka normalna deca :) a sto je najgore ima lezbejki, a boga mi i gejeva, ne zezam vas niti ista slicno, ja sam se bas razocarala u musku populaciju koje bas i nema i to malo sto ima, kao sto sam rekla ili pedercici ili streberi povuceni, malo se njih nadje koji se ponasaju normalno... napravis jednu gresku glupu salju te kod direktora i psihologa :S direktor i psiholozi me prosto "obozavaju" koliko su me puta slali kod njih -.-

Ja neozbiljniji komentar, niti komentar sa vise predrasuda nisam cula u zivotu. Treba da se stidis. Zivo me interesuje kako ces proci na fakultetu. Javi, molim te. A sa tvojim razmisljanjem, da sam ti ja profesor, isla bi ti kod psihijatra, a ne psihologa, pa ako neces, trazila bih iskljucenje iz skole.
@ boldovano: pa zar se tako izrazava neko ko ide u Filolosku gimnaziju, ne umes da sklopis predlosko-padeznu konstrukciju?
... sick

Poslednja izmena:
@Zokii^^ Ako upišeš englesko odeljenje, onda ti je nemački obavezan drugi jezik, i ne možeš to da promeniš, nažalost. :/ Jedino ako upišeš neko od ostalih odeljenja, npr. kinesko, japansko, itd., onda ti je drugi jezik engleski. Plus latinski, naravno. A što se tiče prijemnog, zaista nema potrebe da se preterano uzbuđuješ ili spremaš za isti, jer je stvarno lako, i nije problem upasti u englesko odeljenje. Već npr. za špansko-italijansko treba imati veći broj bodova..:D
Jeste često teško, ali, u kojoj srednjoj školi nije? Ne znam šta ste očekivali kad ste upisivali Filološku.. Izaći ćete sa znanjem glavnog jezika koje mnoge škole i ne mogu da pruže, i zato ne shvatam zašto se ljudi toliko žale. I glupo je svrstavati ljude samo u te grupe emosa, metalaca, itd. Istina je da ih ima mnogo, ali kakve to veze ima? Društvo u školi je odlično, a i ljudi valjda traže one osobe koje njima odgovaraju, bez obzira na to kakvu muziku slušaju i kako se oblače. Takođe, većina profesora stvarno zna svoj posao, tako da bih uvek preporučila ovu školu ako nameravate da se dalje bavite jezicima. ;) P.S. Smena prve i druge godine stvarno jeste..čudnija, to se mora priznati. :D P.S.S. Srećno na prijemnom danas, budući prvaci! :D

Back