Pa evo sad cu sve da ti ispricam zato uzmi kokice i citaj... xD
Roditelji za decom ili deca bez roditelja ili samo roditelji bez dece su dolazili i u grupama smo razgovarali sa zamenicom direktora.Prvo nam je rekla osnovne informacije:
Na prijavljivanje nije potrebno poneti nikakve dokumente,ali se na prijemni ispit nosi knjizica sa slikom i pecatom preko slike (razrednoj mozes da trazis da odnese u racunovodstvo da se stavi pecat ali ti stavljas sliku)
Od prosle godine,samo sve zavisi od bodova,nema veze da li prijemni polazes na nemackom,ruskom,francuskom ili engleskom (ako sam ja polagao na engleskom a neko drugi na nemackom,a oboma nam je prva zelja nemacki onda onaj sa vise bodova upada,kao i ovaj drugi ali samo ako ima mesta)
Ako stavis prvih sedam zelja jezike iz filoloske,i osmu npr. neku drugu gimnaziju, a neko drugi stavi istu tu gimnaziju na PRVO mesto,isto je kao da ti je ta osma prva zelja,ukoliko ne polozis prijemni za filolosku ili odustanes,a racuna se kao prva zelja zato sto za filolosku treba dosta bodova,i to je NAJBITNIJE)
Bodovi sa takmicenja se ne racunaju za sada a traze da se ruski moze uciti iz pocetka ali nemaju nikakve informacije o tome za sada.
Kaze da se nesto bore za klasicne jezike,kao i nemacki,ruski i francuski...Ne znam zasto za klasicne ti jezici su stvarno najj....
Na fakultativnoj nastavi mozes da biras npr. ukoliko ucis italijanski i engleski,a u osnovnoj si do osmog ucio francuski,na fakultativnoj mozes da nastavis da ucis francuski od tog mesta do kog si stigao u osnovnoj.Najpopularniji fakultativni jezici su japanski,kineski i italijanski kao i ?staroslovenski?. Tu moze koliko god ucenika,a nekada se cak odrzava subotom fakultativna nastava ako ima dosta grupa,dva puta nedeljno.
Uhh ne znam da li sam nesto izostavio...Pitaj pa cu ti reci da li je rekla xD
E da!Papir na kojem se prijavljuje za prijemni ispit mozes uskoro da skines sa sajta ili ce ti ga oni dati tamo.Pises jezike po redu (prvi,drugi,treci...sedmi)(mislim da je ovako,nisam siguran da li sam bas najbolje shvatio ovaj deo ali mislim da jesam).Preporucuje da uvek pisemo kao prvih sedam zelja jezike iz filoloske ukoliko upisujemo filolosku.Nikako ovo: klasicni smer,drustveno jezicki smer (neka druga skola),kineski smer,neka druga skola,itd.
A ovo za papir na kom se pisu zelje...Od prosle godine se upis saznaje isto kao i kada za ostale skole,pa se zelje takodje pisu na listi zelja u osnovnoj skoli (20 zelja)