immph
Poznat
- Poruka
- 7.095
Rigel 16* Gemini
..
Ee

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rigel 16* Gemini
..
Nisam ukapirala ovo, šta je šta u kom slučaju?
Moj lični utisak (i ono što sam čitala/naučila), da sumiram sve oko fiksnih zvezda - konjunkcija ubedljivo najznačajnija, orbis u proseku oko 2 stepena je za tolerisanje, za ostale aspekte ja lično bih rekla ipak diskutabilno ?! - ne znam šta ti kažeš, eventualno egzaktni aspekti ... treba procenjivati od slučaja do slučaja, ipak. Naravno najbitniji aspekti su sa vladarima, svetlima, Asc-om i sl., ličnim planetama ...
Ono za Algol, Ok je 2,5 stepena, ali ima li slučajeva da deluje u većem orbisu? Ili bilo koja druga fiksna zvezda? Recimo, na Asc-u je ali konjunkcija šireg orbisa (od dozvoljenih 2) ...
Tebi se čini da ne možeš da prodaješ maglu oko fiksnih zvezda, ne znaš ništa o njima, ili iz praxe tvrdiš da ne rade?
Meni uopšte nisu jasne fiksne zvezde... Da li se zvezde u karti gledaju po tome što je neka planeta bliža njoj, ali postoji limit stepena? A šta ako neko nema fiksne zvezde?
Meni su i IC i Mars u konukciji sa zvezdom Sirius.
AC mi je u konjukciji sa Juno, a Mc sa zvezdom Pallas.
E sad DC mi je na zvezdi koja se cini mi se zove Spica ili tako nesto. Jel zna neko nesto o toj zvezdi. Na 25* vage je.
E bas lepo...dobra zvezda...
Dupor navodi da je Spica 1970. bila na 23,25 Vage.
Priroda MA-VE ...cesto javno i privatno blagostanje...
Obrati paznju da li Saturn ima aspekte prema MC-u?
E bas lepo, nisam znala da je Spica dobra zvezda.
Saturn nema aspekte prema MC-u, ali je MC u Jarcu, pa je onda vladar MC-a i pravi konjukciju sa DC-om... uf!
A sta je sa Spikom i na sta se ona odnosi, DC mi je na 21`23 Vage, Jupiter na 23`39 Vage a i Pluton je blizu na 24`39 Vage?..a mene nece pa nece..Ja sam misljenja da fiksne zvezde deluju samo u konjukciji,mada neki smatraju da treba posmatrati i kvadrate ako ih prave.
Naravno da treba gledati konjukciju zvezde sa vrhom polja,narocito sa ASC,IC,DC,MC-om.
Mislim da se u obrzir uzimaju samo egzaktne konjukcije ,i eventualno orbis od 1',sem u slucaju Algola koji deluje i na 5' orbisa.
A sta je sa Spikom i na sta se ona odnosi, DC mi je na 21`23 Vage, Jupiter na 23`39 Vage a i Pluton je blizu na 24`39 Vage?..a mene nece pa nece..
Ja imam kvadrat Saturna na Mc.koji je takodje u Jarcu!!!![]()
Vrlo rado cu postaviti kartu, nije problem. A mislila sam nece me nista.. ;-) ..bar do sad. Pa me je znaimalo kako se Spika uklapa u celu pricu, i zasto je potenciraju? I naravno konkretno s mojim aspektima ove koje sam unela, u 7-mom polju je, ciji je vladar Venera. A evo i slike moje "duse"..Lepa moja...ne znam sta te nece?
Hoces da napravis natalnu sa ASTROCOM-a ....da se vidi koja planeta cime i kojim poljem vlada...postavis kartu i pitanje zajedno....?
mislim, svi mi imamo "sliku" svoje natalne karte...i znamo gde je sta...i razumljivo nam je kada vidimo slovima zapisano....ALI...
...nama koji samo citamo, cak i pored najbolje volje...i nesto malo znanja ...
.....malo je zez da to povezujemo...
Sta znaci Varun kvadrat Venera, sekstil Sunce?
Aldebaran je super, ok, ali
Algol je uredan.
- Daglas Adams, Auostoperski vodic kroz galaksiju