gost 182607
Veoma poznat
- Poruka
- 10.984
Obrni - okreni cinjenica od koje bosanski muslimani ne mogu pobeci jeste da su ratovali sa svima pa cak i izmedju sebe. To dosta govori o njima ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovako, da rečem nešto iz iskustva na kratko;
Lično sam poznavao Fikreta. On je bio prije svega poslovan čovjek, vrlo spretan sa velikim poznanstvima širom svijeta.
U duši je bio vrlo pošten čovjek i kao takav vrlo omiljen među svima, koji su ga poznavali. On je od V.Kladuše i cijelog regiona napravio raj na zemlji. Ljudi su odlično živjeli a posao imali pored svojih kuća. Takvog elana na poslu i privrženosti Agrokomercu, nisam niđe vidio, kao kod zaposlenih u toj firmi.
On je bio velika konkurencija hrvatskom Gavriloviću i ostalim sličnim firmama, jer je roba iz Agrokomerca bila mnogo bolja i jeftinija i imala je bolju prodaju na tržištu.
Tada su mu hrvatski političari namjestili zamku, one mjenice bez pokrića a ustvari su oni naručivali robu pa je nisu plaćali i Agrokomerc je pao u likvidnosne probleme iako je imao potraživanja 7 puta više od svojega duga. Da bi proizvodio, morao je kupovati sirovine, plate radnicima i vjerujući u obećanja, da će mu to biti plaćano, uzimao je kredite, koje nije mogao vraćati, jer priliva nije bilo.
Dakle, doživio je totalnu blokadu svojega poslovanja i onda bio od politike optužen, da je izdavao mjenice bez pokrića jer su firme, koje su od Agrokomerca naručivale robu dale u stečaj i dugove odpisali.
Agrokomerc je tako zbog politike bankrotirao a Fikret bio obtužen.
Svi su to dobro znali ali je politika Hrvatske bila jača.
Drugo,
On se kandidovao za predsjednika po nagovoru ljudi iz njegovoga kraja a ne što je on to volio. Vjerovali su, da će ako on dođe na vlast, doći do mira i prestaće rat i dobro su mislili ali đavo ne spava.
Stupa na scenu Ganić i Silajdžić i ubjeđuju ga, da vlast prepusti Aliji a da će njega vratiti u biznis i obnovu Agrokomerca, što je on ustvari i najviše volio.
Pare su dolazile uglavnom iz S.Arabije, Irana i od raznih islamskih organizacija, koje je Alija sa društvom raspoređivao po svojoj procjeni.
Dakle, Alija i društvo su bili izvođači radova svojih finansiera.
Ništa od obećanja nije bilo osim da su uskoro poslali vojsku na Fikreta i njegov narod u Krajini koji ga je nevjerovatno branio.
I za kraj,
Da je Fikret ostao na vlasti, rata u BIH definitivno nebi bilo a vjerovatno bi bila stvorena neka nova Jugoslavija u vidu Konfederacije samostalnih država, u kojoj bi bile samostalne države Srbija, Makedonija,CG i BIH kao samostalne republike sa elementima samostalnih država. Nešto slično kao Ruska Federacija.
U to sam siguran.
Obrni - okreni cinjenica od koje bosanski muslimani ne mogu pobeci jeste da su ratovali sa svima pa cak i izmedju sebe. To dosta govori o njima ..
ratovali smo i mi izmedju sebe, ko nam je ubio karadordja, obrenovica ,djindjica. partizani i cetnici, ljoticevci. stavise mislim da smo mi prvaci u medjusobnom ratovanju.
Ikel2 , ima li đe u vašoj istoriji da sin nije babu skratio za glavu ?
Naravno da jesmo, ali smo to kao narod u ovim ratovima 90-ih prevazisli.Sazreli smo kao nacija. Vec sam mnogo puta pisala o tome i koliki je to kvalitet za nas narod.
Bosnjaci nisu i to je ono sa cim treba da se suoce.Potpuno je jasno da oni sebe pokusavaju da predstave kao zrtvu u ovom ratu..i to srpsku zrtvu. A istina je da su tesko ratovali i sa Hrvatima i izmedju sebe.
O tome oni treba da razmisljaju i progovore istinu, a ne da sve svoje frustracije projektuju u pravcu Srba
procitao sam komentar i ne slazem se skoro ni u cemu. nije pitanje 90-te ili druge godine ali je cinjenica da smo i mi ratovali medjusobno i ubijali se strastvenije vise od bilo koga na ovim prostorima i imali najvise domacih izdajnika kreni od nedica, ljotica pa nadalje.
Pa realno da nije bilo tih tvojih komunista svet bi bio mnogo srecnije mesto za zivot, a Srbija i srpski narod ne bi najstrasnije stradali upravo od "bratske" ruke.
Zato me molim te mani te komunisticke propagande..
Sad je moderno maltretiranje - vidiš koliko je pirsing u modi , buše se po cijelom tijelu .. pa se briju i čupaju dlake posvuda , monstrumi jedni..Ne pade, naprotiv.
Mene je Višnji Bog stvorio kompletnog.
I tebe je .
Zašto maltretirate decu ?
Sad je moderno maltretiranje - vidiš koliko je pirsing u modi , buše se po cijelom tijelu .. pa se briju i čupaju dlake posvuda , monstrumi jedni..
U Americi je obrezivanje rutinski zahvat već po rođenju, sem ako roditelji izričito zahtjevaju da se ne izvodi. U Americi se oko 90% djece podvrgne tom kratkom rutinskom operativnom zahvatu - iz preventivnih, zdravstvenih razloga.
Ima ...onaj koji nije skratio babu za glavu kad je primio islam.
najrealnije da nije otpadnika i slugu ko sto je bio nedic, ljotic i mihajlovic danas ne bi pljuvali nasi susedi po nama da smo saradjivali sa nacistima i fasistima u drugom svetskom ratu, i imaju pravo na to. ko sto mi pljujemo na ustase tako i oni imaju pravo da pljuju da ljoticevu nedicevu i mihajlovicevu gamad.
Satanizam......![]()
Vi još uvijek po zakonu rimskog cara ..
muslimani jesu masovno ginuli na frontu jer je pola bilo drogirano.
muslimani jesu masovno ginuli na frontu jer je pola bilo drogirano.
Ako stvarno mislis ovo sto si napisao, onda si mentalno poremecena osoba.Muslimani u bosni su doziveli katastrofu, izgubili pola teritorija, resurse, stanovnistvo, i kako vreme tece u sve su goroj situaciji.I jos imas Rusiju koja je kupila naftnu industriju^^ Hvala Aliji sto je napravio Srbima drzavu, vecno smo mu zahvalni.....
Nista vi niste izborili, pola toga je vas rahmetli Aljo platio.. Znali ste da cvilite ko misevi i da molite zapad da srbe bombarduju. Jadni ste i bijedni, znali ste samo da poturate razno-razne lazi od Markala pa na dalje.. A to sto si rekao za RS debelo si se zajebao, vi u federaciji tek treba da rijesite vase medju-bratske odnose.
Bogami... Cini mi se da bi Rasim Ljajic bolje stitio srpske nacionalne interese nego sto to sada cini Bota nazovi "pravoslavac"!