FIAT

• Začetnik teme Začetnik teme gavran
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Obzirom da je stilo tezak oko 1,3 t, bolje uzmi varijantu sa 116ks, mnogo bolje ide. Za te pare daleko najbolji izbor. Definitivno bolji auto od Astre G koja mu je konkurent po ceni.
Sto se tice Tipa, trosi kao ala, bezi od njega.

aaaaaaa......ok , sad shvatam sta pita decko, nisam bas sve procitao ....

Pa, Tipa ima moj komsija i potpuno se slazem sa Ultra Zvukom, trosi k'o lood !!
A i ne isplati se , ipak je to benzinac koji je napravljen za akanje .....

Stilo JTD od 116hp je stvarno extra auto , ja imam Punta JTD od 85hp i stvarno sam zadovoljan !
.....a i stilo je jeftin za odrzavanje....i ne trosi puno......

stilo se vec neko vreme ne proizvodi, ceka se pocetak proizvodnje novog fiat bravo

sto se tice stila od 80 ili 116 ks.. jedno kratke vreme (nekoliko meseci) sam imao stila jtd 80 ks.. ocekivao sam jako lenj auto.. ali sam se zaista iznenadio. za grad i na auto putu do 140kmh je strava, izmedju 1800-3000 rpm ima sasvim dovoljno snage za normalnu voznju i bas je mali potrosac

Ja imam Tipo i mogu da ga preporucim svima.

1991 je godiste, 1.1 mot., koristimo ga dosta za prevoz robe i ide svuda. presao preko 180.000.

Nikada nije uradjena nijedna veca opravka osim svetala koji "standardno" na Fiatu setaju gore dole i brave naravno.

- NE TROSI,
- NE KVARI SE
- MOZE BOG DA STANE UNUTRA (bila je na italijanskoj tv svojevremeno reklama za njega u kojoj covek dolazi do Fiata pogleda prtljaznik i kaze uuuu a ono odzvanja eho nekoliko puta)
- POCINKOVANA LIMARIJA (Naravno FIAT), S TIM NEMA PROBLEMA
- MOTOR SE MALTENE NE CUJE

Preporuka svima !

Zlatan je i JEFTIN PRE SVEGA...

Jedino sto sam cuo da sa ovim od 1.6 ima nesto frke ali to su samo glasine...

ok znam. ali mislim da se odgovor (negativni odgovor) odnosio na "ceo" model Tipo.

2.0 jeste potroshko, manje - vishe,

ono sto sam rekao za 1.6 povlacim, odnosilo se na 1.4 , celokupna serija tih motora fiatovih 1.4 je shit!

ali recimo TIPO 1.9 jtd dizelash se fenomenalno pokazao. cak su i nemci pohvalili fiat i rekli da je to jedan od boljih dizel motora.

SerbiaUnited:
ok znam. ali mislim da se odgovor (negativni odgovor) odnosio na "ceo" model Tipo.

2.0 jeste potroshko, manje - vishe,

ono sto sam rekao za 1.6 povlacim, odnosilo se na 1.4 , celokupna serija tih motora fiatovih 1.4 je shit!

ali recimo TIPO 1.9 jtd dizelash se fenomenalno pokazao. cak su i nemci pohvalili fiat i rekli da je to jedan od boljih dizel motora.

Samo mislim da pricas o "STILU"....ili si pogresio u onom JTD jer TIPO nema takav motor,vec obican TD.....

Jedan moj poznanik ima Stila 1.9 jtdM od 150 ks i 6 brzina.....zver,odlican auto....

Ја сам се пребацио на Стила. Да, Мултиџет (ЈТДм) је страшан мотор. Мој следећи ауто ће бити Гранде Пунто 1.9 ЈТДм спорт. Ух... како то иде, страва Божја!

moj sledeci auto ce biti vel satis 8-)
samo jos ne mogu da se odlucim dal da uzmem V6 3,0 pa na plin da ga ciganim,
ili da uzmem 2,2dci.

vozio sam se u tipu 1,4 ide to mogu vam reci. kada ga nagazis oce on.
nisam nesto primetio da se ovde prodaju stilo jtdm

Stilo JTDm se slabo prodaje zato sto je jos uvek prilicno skup, a i "mlad" je - 2004/05. je tek krenula proizvodnja verzije sa tim motorom, pa ih kod nas jos nema polovnih.
Za jedno 2 godine ce i grande punta i stila u jtdm varijanti biti koliko hoces.

Za ovu godinu sam siguran da nece prestati proizvodnja......ako misle ljudi da ce zbog Fiat Bravo kojih ima samo par stotina napravljenih i koji se jos uvek farba rucno ,prestati ........ne verujem

ja sam vec napisao na prethodnoj strani da se stilo vise ne proizvodi

"PROIZVEDEN POSLJEDNJI NEUSPJESNI NASLJEDNIK MODELA BRAVO
STILO OTISAO U POVIJEST

Jučer, 20. prosinca 2006. godine, službeno je završila proizvodnja Fiat Stila. Kada je 2001. godine ovaj automobil stigao na tržište pred njim je bio vrlo težak zadatak. Trebao je nastaviti tamo gdje su Bravo i Brava stali, ali biti dostojnim nasljednikom Europskih automobila godine Stilo nije uspio.

Kada je stigao sve je izgledalo idilično. Tržište je nakon uspješnih Brava i Brave imalo puno vjere u novi model. Odličan 1.9 JTD motor već je tada glasio za jedan od najboljih common rail dizelaša na tržištu.

Naftna kriza prouzrokovana terorističkim napadima i kockanje s tradicijom Abartha nisu išli u prilog prodaji. Nedostatak istinskog sportaša tržište je Fiatu najviše zamjerilo. Opremom 'do zuba' nakrcana krstarica, koja se krila iza oznake Abarth, za svega 170 KS i sporim selespeed mjenjačem nije bila dovoljno žestoka. Čak je i Bravo HGT posljednje serije sa 155 KS bio puno brutalniji automobil. Zašto Fiat nije posegnuo za odličnim 2.0-litrenim turbo agregatom snage 220 KS iz modela Coupe nikada neće biti razjašnjeno.

Sve u svemu Stilo je bio i više nego solidan automobil. Visoka razina završne obrade i prostrana unutrašnjost u kombinaciji s zavodljivim dizajnom činili su Stila poželjnim automobilom. Sportski geni koje je vukao iz modela Bravo bili su vidljivi po odličnom ležanju i uvjerljivim kočnicama.

Fiat definitivno nije zadovoljan tržišnim uspjehom Stila te nakon te epizode želi ponovno okrenuti pobjednički list imenom Bravo. "

Izvor: Autogodine.hr , K.S.

fiatbravo002ej5.jpg

fiatbravo003em8.jpg

fiatbravo20071111111111ng6.jpg

fiatbravo20071111111111ip8.jpg

fiatbravo1111jy9.jpg

Почев од Croma-e, Фиат има једну врло карактеристичну линију која се мени лично уопште не свиђа... фарови су много заобљени тј јајасти, па то све укомпоновано са једном ПРЕоблом каросеријом која је издигнута са земље, даје утисак јајета на точковима :?:?:?

Некако не видим спољашњу лепоту у новим Фиатовим моделима, а сви знамо да се од Италијана то највише и очекује... Изнутра дефинитивно јесу фино одрађени и овако по сликама допадљиви, а и мотори су им већ достигли једну високу тачку квалитета, али и даље ме буни тај спољашњи облик који и не обећава баш много :?

za pocetak

1.4 - 90ks
1.4 turbo - 120ks
1.4 turbo sa direk. ubrizgavanjem - 150ks

1.9 multijet 8v - 120ks
1.9 multijet 16v - 150ks

bice kasnije jos motora u ponudi (kao sto je 1.6 turbodizel)

fiatbravo15fa4.jpg

1612061712js6rb6.jpg

to su novi turbo jet motori.. planirano je da snaga 1.4 motora kasnije dostigne cifru od 180ks

za abarth se jos ne zna sta su namenili, ali nagadja se da nece biti ispod 1.6 Turbo i minimum 200ks

Back