FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Nemam pojma drugar mi rekao još pre desetak dana.nisam povjerovao pa sam juče svratio i natočio .doduše 10kg u polu prazan ali kaže lik da su poručili novi aparat iz Italije pa se čeka da stigne posto ovaj čas puni dobro 230bara čas 150bara.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6030X уз помоћ Тапатока

Otisao ti je najobicniji mikroprekidac koji kosta par desetina dinara.
Otvaraju se i zatvaraju sama vrata jer je prekidac toliko otisao da mu je dovoljan mali kontakt i vibracija pa da ga ta guma stisne i otvori vrata.
Skini bravu ako mozes sam i odnesi kod nekog TV mehanicara ili elektronicara i on ce ti to zameniti.
Ako ne znas ili ne mozes onda idi kod autoelektricara i on ce ti to napraviti.

Pozdrav svima! Moram da priznam da sam se bas odusevola da je ova grupa aktivna svih ovih godina unazad. Stvarno ima interesantnih i korisnih saveta da se procita... Ja sam ponosna vlasnica Multiplre Bi-power iz 2003, nekih tri godine, a nadam se uskoro i jedne predivne iz 2008. :-). Potpuno sam zaljubljena u ovaj auto, iako me svi ubedjuju da ima mnogo boljih, lepsih, pouzdanijih... ali ja ne odustajem, iako dam sa ovom prvom prosla kroz pakao sto se tice opravki... ali ja znam zasto je vozim.. Elem, u poslednje vreme mi se javlja jedam cudan problemcic, koji ne znam sta znaci - posle malo duze voznje na otvorenom upali mi se neka zuta lampica odmah ispod lampice za ulje i auto sam prebaci sa gasa na benzin? Provalila sam da kada stane i sacekam par minuta, pa ga ponovo stertujem on prijavi nekakvu greskicu, ali iskljuci lampu i normalno prebaci na gas... nisam uspela da ukapiram u kom momentu se to desava i zasto, ali znam da mi se par puta desilo kada vozim od Banovog brda, kroz grad pa preko Panceva dalje, na ulasku u pancevo s skoro obavezno to dogodi, ili kji kilometar dalje. Salila sam se sa prijateljem da mu smeta Pancevacki vazduh, ali nije to, posto mi se isto desavalo i kada sam vozila decu na more...
Sorry ako sam bila preopsirna :-)

Pozdrav svima! Moram da priznam da sam se bas odusevola da je ova grupa aktivna svih ovih godina unazad. Stvarno ima interesantnih i korisnih saveta da se procita... Ja sam ponosna vlasnica Multiplre Bi-power iz 2003, nekih tri godine, a nadam se uskoro i jedne predivne iz 2008. :-). Potpuno sam zaljubljena u ovaj auto, iako me svi ubedjuju da ima mnogo boljih, lepsih, pouzdanijih... ali ja ne odustajem, iako dam sa ovom prvom prosla kroz pakao sto se tice opravki... ali ja znam zasto je vozim.. Elem, u poslednje vreme mi se javlja jedam cudan problemcic, koji ne znam sta znaci - posle malo duze voznje na otvorenom upali mi se neka zuta lampica odmah ispod lampice za ulje i auto sam prebaci sa gasa na benzin? Provalila sam da kada stane i sacekam par minuta, pa ga ponovo stertujem on prijavi nekakvu greskicu, ali iskljuci lampu i normalno prebaci na gas... nisam uspela da ukapiram u kom momentu se to desava i zasto, ali znam da mi se par puta desilo kada vozim od Banovog brda, kroz grad pa preko Panceva dalje, na ulasku u pancevo s skoro obavezno to dogodi, ili kji kilometar dalje. Salila sam se sa prijateljem da mu smeta Pancevacki vazduh, ali nije to, posto mi se isto desavalo i kada sam vozila decu na more...
Sorry ako sam bila preopsirna :-)

Termostat neispravan, ostao otvoren...

Dukiduledusko je 100% u pravu za ovu konstataciju.
Danas mi je bio rodjak iz PAnceva sa plinasem koji mu se takodje gasi u voznji i prebacuje na benzin.
Idemo zajedno do majstora i kad smo stigli povezem ja 2+2 i kad je otvorio haubu pipnem creva kad gornje je vruce a donje mlako.
Odmah se setim foruma i kazem mu za to i on rece da jeste da ga termostat zeza.
Tad mu je i majstor potvrdio da ne vredi da ga testira dokle god ne promeni termostat.
Naravno vec je odustao od brisanja check engine lampice jer kako jeobrise posle 4-5 dana se ona ponovo pali
Vozace dizela bi to iritiralo samo tako ali plinasima je to normalno.

Nove CNG pumpe u Srbiji!!!
Prema sajtu http://www.metanoauto.com/modules.php?name=Distributori&p=14 u Srbiji ima 17 aktivnih pumpi za meta.

You are: Index > SERBIA > Serbia Centrale
15 cng stations currently sorted by Province (A-Z)
Action Town - Address ↑ ↓ Status ↑ ↓ A N DIN/kg ↑ ↓ The next motorway exit ↑ ↓ Business hours Services
Details
Modify
ARANDJELOVAC
KRČEVAČKI PUT B.B.

Modify Status Operative

Modify Price 80,000
23/11/16
A1 25-MLADENOVAC, 35,8 km
Remark Debit/Credit card: 00:00-24:00
Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday Closed
Debit/Credit card
Details
Modify
BEOGRAD
IBARSKA MAGISTRALA BB

Modify Status Operative

Modify Price 80,000 Historical trend
22/06/16
1 CACAK, 13,4 km
Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00
Debit/Credit card Other fuels
Details
Modify
BEOGRAD
OMLADINSKIH BRIGADA 102 (RODIĆ MEGA MARKET)#

Modify Status Operative

22/06/16
E70 OMLADINSKIH BRIGADA, 1,8 km
Debit/Credit card Coffee Bar (dispenser too) Other fuels
Details
Modify
BEOGRAD
UL. DRAGOSLAVA SREJOVIĆA 1B

Modify Status Operative

Modify Price n.p.
-
A1 BEOGRAD, 13,5 km Debit/Credit card: 00:00-24:00
Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00 Other fuels
Details
Modify
BEOGRAD (VOŽDOVAC)
VLADIMIRA TOMANOVIĆA 20

Modify Status Operative

Modify Price 85,000 Historical trend
25/05/16
E75 VRŠAC/ZREJANIN, 0,5 km
Debit/Credit card Coffee Bar (dispenser too) Other fuels
Details
Modify
ČAČAK
NIKOLE TESLE 17

Modify Status Operative

Modify Price 91,000 Historical trend
24/11/16
E75 1.11, 79,9 km
Details
Modify
GORNJI MILANOVAC
KORČAGINOVA 98

Modify Status Operative

Modify Price 91,000
23/11/16
A1 15-KRAGUJEVAC, 74,3 km
Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday Closed
Details
Modify
KOCINO SELO
ITALIJANSKA (Z.I. JAGODINA)

Modify Status Operative

Modify Price 87,000 Historical trend
25/11/16
A1 JAGODINA, 2,2 km Debit/Credit card: 00:00-24:00
Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00 Coffee Bar (dispenser too)
Details
Modify
KRAGUJEVAC
DRAGOSLAVA SREJOVICA 55

Modify Status Operative

24/11/16
1 BATOCINA-KRAGUJEVAC-KRALJEVO, 26 km Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 06:00-24:00 Coffee Bar (dispenser too) Other fuels
Details
Modify
KRUŠEVAC
JASIČKI PUT BB

Modify Status Operative

24/11/16
E75 E761, 24,8 km Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00 Other fuels
Details
Modify
NIŠ
DIMITRIJA TUCOVIĆA BB

Modify Status Operative

Modify Price 85,000 Historical trend
8/02/17
E75 NIŠ-JUG, 4,1 km Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00 Other fuels
Details
Modify
PANČEVO
BAVANIšTANSKI PUT 78 B

Modify Status Operative

24/11/16
E75 KNEZ MILOS, 25,3 km Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00
Details
Modify
PANČEVO
JABUČKI PUT BB (KOD SKRETANJA ZA KAČAREVO)

Modify Status Operative

24/11/16
E70 PANčEVO, 7 km
Details
Modify
TRSTENIK
SRETENA ADŽIĆA 6 (MILANO RAJČEVIĆA)

Modify Status Operative

Modify Price n.p.
-
A1 A5, 51 km Cash: Weekday-Before a holiday-Holiday 00:00-24:00 Other fuels
Details
Modify
KRALJEVO
RIBNICA
In construction
n.p.
-
1 STRADA 5/E-761, 78,3 km Debit/Credit card: 00:00-24:00

[ Mappa | Autostradali | Da aggiornare | Meno aggiornati | Meno cari | Meglio valutati | Migliori segnalatori | Istruzioni ]
La app di Metanoauto per smartphone Android

Sei in: Indice > SERBIA > VOJVODINA
5 distributori attualmente ordinati per provincia (A-Z)
Azione Comune - Indirizzo ↑ ↓ Stato ↑ ↓ A N DIN/kg ↑ ↓ Casello più vicino ↑ ↓ Orario Servizi
Dettagli
NOVI SAD
SENT ANDREJSKI PUT BB
Operativo
78,000
2/12/15
A1 NOVI SAD, 7,2 km
Note Bancomat/Carte di credito: 00:00-24:00
Contanti: Feriali-Prefestivi-Festivi 00:00-24:00
Bancomat/Carte di credito Bar (anche automatico) Altri carburanti
Dettagli
SUBOTICA
ULICA ĐORĐA NATOŠEVIĆA BB
Operativo
n.p.
-
A1 SUBOTICA, 9,5 km Bancomat/Carte di credito: 00:00-24:00
Contanti: Feriali-Prefestivi-Festivi 00:00-24:00 Altri carburanti
Dettagli
ZRENJANIN
BEOGRADSKI PUT BB
Operativo
81,000
24/11/16
E75-M22 , 54,1 km
Note Bancomat/Carte di credito: 00:00-24:00
Contanti: Feriali-Prefestivi-Festivi 00:00-24:00
Bancomat/Carte di credito Bar (anche automatico) Altri carburanti
Dettagli

Legenda
Pr. = Province
n.p. = Missing or unavailable data
Motorway station = Motorway station - Self-service = Self-service - Debit/Credit card = Debit/Credit card - Coffee Bar (dispenser too) = Coffee Bar (dispenser too) - Other fuels = Other fuels
Remark = notes on prices, business hours or status, click to see the details.
Details = click to see the detail of the station.
Modify = click to report updated data for the station.
Historical trend = click to see the chart of the historical performance of the price of the station.
In green the prices below the regional average, data in gray means that the cng station is not open and/or the prices were reported over one month ago, in orange cng stations which are temporarily closed, in red color those that are permanently closed and in brown those ones that have resrictions to access in or to supply.

Ljubiteli i zaludjenica kao recimo Ja mi koji voloimo Multiplu dobro je sto postoji ovaj nacin druzenja,Danas sam kupio Multiplu benzinca nema TNG cist benz,Prvi put se srecem sa njom Vozio sam je danas odlicno lezi na putu,Polovna je i ima dosta ulaganja Ali polako cu,Interesuje me kako se koristi kompjuter da bih video koliko mogu preci kilometara sa gorivom

Poštovanje svima na forumu otvaram temu a ako je moguće i da osnujem klub ljubitelja i vozača FIATA MULTIPLE pa da razmenjujemo iskustva,i lepa i ružna,da vidimo šta koga muči,da pokusamo savetima nove kupce mulltiple da im damo do znanja šta voze.Da napravimo negde u nekom gradu skup multipli jer ipak mi vozimo kako svi kažu RUŽNA KOLA :hahaha:,a ustvari i neznaju kakvo je ono čudo od auta.Ja vozim multiplu BIPOWER na metan 1,6 16v sa njom sam od kupovine 25.1.2010 prešao preko 40000 km i nisam zadovoljan nimalo mogu vam reći već sam preprezadovoljannnnnnnnnnnnnnnnnnn :D

Moze naravno Multipla ali samo 2.4mjtd od 170ks.zadnja serija ide kao popizdela:klap::klap::klap:

Postovani ljubitelji Fiat Multiple ,evo pre nedelu dana kupio sam Multiplu Benzinku ,dakle cist Benzinac nema Gas TNG 2001 godiste 1600 kubika presla 140.000Km kupio sam je od momka koji je dobio auto od kuma tako da nemam sve informacije o kolima dok se ne sastanem sa pravim vlasnikom izvrsim prenos i pitam ga za pojedinosti sta je radio na kolima ,dali je uradio mali i veliki servis,Vas koji znate pitam kada upalim Multiplu i trebam da krenem pod malim gasom trza kao da ce se ugasiti,Pod vecim gasom koji se konstantno drzi manje se oseca trzanje da li neko zna sta je po sredi>Primetio sam kada sam podigao haubu da gledajuci motor na desnoj strani Svecica ili bi tako trebalo da bude da je to ona klimava jeostale sa njene leve strane su cvrste ne mrdaju,pokusao sam nagore da povucem i skinem ali nema sansi mrda se ali ne izlazi ka gore,:brus:Puno hvala na odgovorima Novajlija sam .

Tesko da je to svecica jer to je verovatno bobina koju ti vidis a svecica je duboko dole.
Kreni od svecica i bobina jer to sto ti se desava je obicno znak da nesto od to dvoje nije ispravno.
Imas i citavu temu o Multipli upravo na ovom podforumu tako da mozes mnogo toga da naucis citajuci temu.

Dule 021 a i ostali naranvo... da li da krenem sam u rasturanje tapacirunga ili da ipak prepustim majstoru?

Ah da, u čemu je problem :-)... Centralna brava mi ne zaključava zadnja desna vrata i to me sad baš sve više nervira! Da li bi to mogao biti neki banalan kvar ili da prepustim stručnjaku? Pitam prvenstveno Duleta jer vidim da je ovde među najstručnijima a i sugrađanin mi je...

U mojoj multipli ima ugrađen alarm, fabrički, kaže majstor. I na ključu postoji neko dugmence što bi trebalo da bude za daljinsko zaključavanje ali to ne radi. Reče da odem kod ključara da promeni neki čip ili tako nešto i da je to oko 500 dinara. Kaže ključar da jeste, ali on nema taj deo i ne može da ga naruči jer njegov dobavljač nema. Gde da ja nabavim ili kako da tražim po netu taj deo ?

Dule 021 a i ostali naranvo... da li da krenem sam u rasturanje tapacirunga ili da ipak prepustim majstoru?

Ah da, u čemu je problem :-)... Centralna brava mi ne zaključava zadnja desna vrata i to me sad baš sve više nervira! Da li bi to mogao biti neki banalan kvar ili da prepustim stručnjaku? Pitam prvenstveno Duleta jer vidim da je ovde među najstručnijima a i sugrađanin mi je...

Mozes i sam ako si ikad skidao a ako nisi onda dodji do mene pa cemo zajednop al spremi se da odes iza coska i kupis pivo. :-)
Jes da imam posla preko glave ali ja sam tu da pomazem a ne kao neki da filozofiraju i pljuju po kolima.
Ako ti odgovara poslacu ti broj telefona na pp.
@Marge Simpson
Ja imam drugare koji imaju kljucarsku radnju pa mozes da ih nazoves i pitas sta moze da se uradi povodom tvog auta.
To sto tebi ne radi centralno zakljucavanje preko kljuca je znak da je baterija skiknula ili da se kljuc dekodirao ali sve to stoji pod uslovom da ti radi centralna brava na autu kad zakljucas auto kljucem.
Evo ti broj pa ih zovi.
064-18-38-870 Nikola a mozes slobodno reci da te uputio Dule Silver Wing iz ekipe.

Mozes i sam ako si ikad skidao a ako nisi onda dodji do mene pa cemo zajednop al spremi se da odes iza coska i kupis pivo. :-)
Jes da imam posla preko glave ali ja sam tu da pomazem a ne kao neki da filozofiraju i pljuju po kolima.

Dule, najlepše ti HVALA! Za ostale... Svratih kod Duleta, kao što me je pozvao, čovek razmontirao vrata detaljno, pedantno i bez žurbe (joooj samo da se ja nisam upustio u taj poduhvat, koja bi to frustracija bila) i onda smo shvatili da od brze popravke nema ništa, jer je motorčić otišao. Na sreću, za koji dan sam našao bravu od punta, skinuo samo motoričić i hoopla evo me opet kod Duleta sa uzvikom "bingo, našao sam"! Sastavljanje je bilo mnogo lakše, tako da je pivo ubrzo poteklo (šteta, Dule nije hteo roštilj, upravo ručao). I ja prezadovoljan, ne samo što brava radi, nego što upoznah jednog izuzetnog poznavaoca automobila ali i veoma normalnog i dobrog čoveka. A to je danas retka zver! Dule, dosta sam te tapšao po ramenu, što kaže jedan radio voditelj "do pobijanja u zemlju"! :klap:

Pozdrav svima,

Moja multipla (1.9JTD) ima problem (pretpostavljam sa nekim senzorom)... kada indikator dodje na 4 crte počne da mi trepće crvena lampica i na ekranu napiše "Low oil Pressure - STOP Engine" (ovo se dešava samo na malom broju obrtaja, ispod 800, čim dodam gas lampica se ugasi). Jel zna neko šta to može biti?

Takođe me zanima na koliko crtica bi trebala da se pali prva brzina ventilatora hladnjaka a na koliko druga? Dijagnostikom kada dam komandu da se upali ventilator, on se upali i odmah ugasi sam, jel to u redu?

Back