FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pomoc prijatelji!!!
Imam multiplu bipower 2002.
Pre dve nedelje crkao je senzor radilice. Stavljen je nov koji je takodje crkao posle 5-6 dana. Stavljen polovan-ispravan, takodje par dana izdrzao.
Zamenjena kompletna motorna instalacija, na koju sam sumnjao, ali opet crkao senzor posle 3 dana. Znaci 4 senzora za 15 dana?!
Majstori ne znaju da rese problem jer je sve ostalo u redu, proveravano vise puta, neki delovi menjani sa ispravnog auta, dijagnostika ne pokazuje nista osim senzora radilice kad crkne. Jedino pokazuju prstom na ECU...
Jos da napomenem da mi se od zimus desava da negde blago "vuce" struju tako da ako je ne vozim 2-3 dana akumulator oslabi a ako skinem klemu onda nema problema.
Hvala

Poslednja izmena:
Obaveštenje za one koji sipaju metan u Solunu pored Lidl-a K. KARAMANLI 134 - ECHEDORO (NEA MAGNISIA).

Pre neki dan sam došao na pumpu oko 21 h da sipam metan i tip koji tamo radi mi je rekao da nema adapter za moj tip utakača. Ja sam mu rekao da stalno sipam na toj pumpi i da imaju adapter. Napomenuo je da dok radi prodavnica svi adapteri mogu da se uzmu iz prodavnice a da kada prodavnica ne radi on ne može da ih uzme - ne može da sipa metan. Nakon ubeđivanja čovek je kroz neki prozorčić jedva dohvatio adaper i rekao mi da se pomolim da to bude odgovarajući. Naravno molitva uslišena i adapter je bio odgovarajući.

Ne znam da li me je farbao ali je rekao da prodavnica u kojoj stoje adapteri radi od 08,00 do 18,00 časova .

Metan u Kumanovu je 32 den/kg.

Zvucnik je okrugao i bitan je precnik tako da mozes da ubacissta hoces al da je iste dimenzije kao fabricki zvucnik.
Ja imam nesto Pioneer zvucnika mada i jos nekih al moras da se odrazis koji ti zvucnici trebaju.
Inace sam nedavno menjao na Multipli zadnji desni motor centralne brave jer nije radio i to jednom forumasu koji se obratio i ja sam mu pomogao da se to resi.
Motor sam je crkao ali sto je dobro odgovara od obicnog Punta pa smo ga sutradan i zamenili i sve vratili na svoje mesto.
On zadovoljan a i ja sa pivom kojim je castio.:hvala:

Zvucnik je okrugao i bitan je precnik tako da mozes da ubacissta hoces al da je iste dimenzije kao fabricki zvucnik.
Ja imam nesto Pioneer zvucnika mada i jos nekih al moras da se odrazis koji ti zvucnici trebaju.
Ma treba mi isti oni koji su fabrick, posto su mi super radili dok su radili. E sada ne znam sta da trazim a ne bih da pucam pare za neke koje mi ne trebaju.
Pozadi su elipsasti kolko sam video a napred okrugli.

Da li je neko imao problem sa blagim trzanjem i povremenim gubitkom snage pri vožnji na metanu? Pre par dana mi se počelo to dešavati i povećao mi je potrošnju. Na onoj običnoj dijagnostici pokazuje grešku p0130 što bi u prevodu bila lambda sonda. Nisam išao na originalnu dijagnostiku jer ne znam da li uopšte ima neko u Novom Sadu i okolini. Ako neko zna ko radi multiple u Novom Sadu nek mi javi. Inače sam prešao 55000 sa mojom multiplom i osim redovnog održavanja ništa nisam dirao na njoj. Na brzinu radi normalno i samo na metanu mi se dešava to .

Italijanski Fiat je odlučio u drugoj polovini devedesetih da šokira automobilski svet. On je stvorio istinski kompaktan minivan ekstravagantan za šest osoba – Fiat Multipla.

Fiat igrao hrabro, umesto stvaranja još jednog kombija na osnovu kompaktnog automobila, on je Fiat Multipla dizajnira od samog početka, razbijanjem većine nepisanih pravila koja važe za druge proizvođače. Automobil je imao ogromnu širinu 187 cm ( 6 cm više nego Vw Sharan ), ali i dužina je samo 399,5 cm.

Ako tražite da kupite jeftino vozilo, a da ne smeta nizak kvalitet izrade, onda Fiat Multipla izgleda kao zanimljiv predlog. Najveći otpor pre kupovine ovog automobila, međutim, postiže kosmički stajling i mišljenje o tome. Najveća prednosti ovog modela je prostranost i niski troškovi održavanja, ali kupovinom automobila mora da se računa na razne probleme, koje na sreću traže za otklanjanje relativno malo finansijskih izdataka.

Fiat Multipla je svoj debi imao 1998. Prvo, na italijanskom tržištu, a godinu dana kasnije u drugim zemljama. Šta god pogledate, Fiat Multipla je jedan od najprepoznatljivijih i originalnih modela u svetu. Neki od primenjenih rešenja bili su prilično revolucionarna.

Oznaka Fiat Multipla već je nosio predak današnjeg kompaktnog minivana, proizvođen od 1956. – 1969., na osnovu svetski poznatog modela 600. Ovaj automobil je bio posebno popularan među taksistima. Posle skoro tri decenije od kraja proizvodnje došao njegov ideološki naslednik.

Fiat Multipla je doživela ukupno tri modernizacije. Prvu 2002. doneo manje unutrašnje modifikacije, povećanu snagu do 85 kw turbo motora i bočne vazdušne jastuke kao deo standardne opreme. Dodatne modifikacije su bile 2004. i 2006.
Najveći od njih u proleće 2004., kada je radikalno promenjen izgled prednjeg dela vozila. Dužina modela je povećana za manje od 10 cm do 4.09 m (originalna verzija imala manje od 4 m). Radikal restailing je želja fiata da privuče nove kupce kojima su oblici originalne verzije ružni.
2006. promenjeno je par vizuelnih detalja. 1.9 JTD turbo dizel je zamenjen sa modernim Multijet motorom, takođe sa kapacitetom od 1,9 litara, koji obezbeđuje 88 kw.

Danas su cene polovnih „multipla“ u Italiji prilično povoljne, a najveći broj modela koji se tamo nudi je penzionisan iz taksi službe.

Takođe, osim inovativnog pristupa unutrašnjosti, „multipla“ je Fijatu poslužila i da predstavi razne ekološke varijante bazirane na ovom modelu kao što su hibrid ili verzija na metan, kakvu ovom prilikom i predstavljamo.

Nasuprot popularnom verovanju Fiat Multipla je pouzdano prevozno sredstvo, koje obično nema problema da stigne do cilja.

https://mlfree.com/fiat-multipla-1998-2010/

Poštovani Multiplaši,imam jedan problem koji me muči već 6-7meseci .molim za pomoć u znanju i informacijama.Elem imam multiplu BLUPover 2002 16v itd.kada je vozim u gradskoj vožnji posebno u Beogradu i kada dodje do predpostavljam do velikog opterećenja u radu motora,kada se parkiram ili stanem da završim neki posao ili šta već,i kada pokušam posle da upalim motor na prvom kontaktu mi se ne gasi lampica od kod ključa,i auto neće da upali.tek posle 60-90min kada se malo oladi lampica od kod ključa se ugasi i ja mogu da startujem.da li neko zna o čemu se radi.inače čitao sam sve postove i nedavno je bilo nešto o kod ključu ali to milslim da nema veze sa mojim slučajem,to pišem da me neko ne bi vraćao unazad da čitam sve postove.ako neko zna unapred hvala.

Back