FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Da li neko zna gde moze da se nabavi "sraf" za ozracivanje antifriza na crevu koje ulazi u mali hladnjak? Sipao sam antifriz i kada sam hteo da ispustim vazduh, pukao je sraf.
Ne znam odakle si, ali vidi na najblizem otpadu za Fiate. Isti je i na Marei i Bravu, a koliko se secam trebalo bi da pase i od Opela Vectre A model, benzinka.

E citam ovo sve danima...i hocu da vam se javim.Jednostavno upomoc.Ovo mi je 6multipla i nijedna mi nije bila problem a ova je najvece.U septembru mi se jednostavno ugasila i nije htjela upaliti vise,da bi se u desnom uglu table pojavila ikona kao benzin..neznam nikada se niujednoj mul.to nije desilo.I tako ja sve zivo promjenim u njoj od senzora svih grijaca pa i dizni,akumulatora ali ona cim ostane duze od 8sati da stoji poslje duzeg verglanja je upalim,i poslje ona pali super.Znaci svako stajanje duze vrijeme tesko pali.Nisam jos promjenila alnaser,joj pomagajte.

Poslano sa mog HUAWEI NXT-L29 koristeći Tapatalk

Jeste pumpu promjenila...pretpostavljam da mozda vuce vazduh,ali bih voljela znati kada mi se upalila lampica u zadnjem donjem cosku cetvrtasta pretpostavljam od goriva vode sta li,ko kad nikad nisam to vidjela,od tada pocinju moje muke sa prvim paljem.1,9jtd 2003 god.

Pa sto ne odes do majstora i kazes da ti izgleda vraca gorivo u rezervoar jer mora da vergla kad odstoji i ne pali dok ne navuce gorivo?
To mi se desavalo na jednom Reno-u i Ford-u.
Na Reno-u je bila pumpica za gorivo i vukao je tu fals vazduh pa se gorivo vracalo u rezervoar a na Ford-u je bila dizna koja nije pravila problem u radu nego samo na paljenju.

Jeste pumpu promjenila...pretpostavljam da mozda vuce vazduh,ali bih voljela znati kada mi se upalila lampica u zadnjem donjem cosku cetvrtasta pretpostavljam od goriva vode sta li,ko kad nikad nisam to vidjela,od tada pocinju moje muke sa prvim paljem.1,9jtd 2003 god.

E, hajde da vidimo prvo koja je to tačno lampica. Ja sam jednu Multiplu imao davno i veoma kratko, tako da se sad ne secam sta je tu sve bilo. Bilo je i 2 vrste tabli:

Multip2.jpg

- - - - - - - - - -

Ova gore je najčešća na Multiplama koje su kod nas, mada je bila i ovakva:

Pogledajte prilog 417789

Da li prepoznajes neku od upaljenih lampica?

Vidi ta lampica se upalila tacno ispod kazaljke goriva ti je tu nemas,ja sam prvi put to vidjela u ovoj mult.da ispod kazaljke goriva.Dizne sam druze kupila nove uh i one su promjenjene,a maistor mi je rekao da dodjem danas da stavi providno crijevo da vidi da negdje nema zraka,a filter goriva je novi.

I jos mi je rekao da ce danas skinuti alnaser da se cetkice ociste jer predpostavlja da su mozda cetkice prljave pa kad je hladno i kad duze stoji alnaser nema snage da okrene,tom brzinom koja treba za taj Jtd.Uh ja mozda udavih ali ona ide i samo da kazem da sam je cipovala,leti ali kad je upalim i ako je upalim poslje duzeg stajanja.

I jos mi je rekao da ce danas skinuti alnaser da se cetkice ociste jer predpostavlja da su mozda cetkice prljave pa kad je hladno i kad duze stoji alnaser nema snage da okrene,tom brzinom koja treba za taj Jtd.Uh ja mozda udavih ali ona ide i samo da kazem da sam je cipovala,leti ali kad je upalim i ako je upalim poslje duzeg stajanja.

Hm ... to sa cipovanjem moze da ispadne jako dobro, ali moze i da bude problema. I to moze da bude problem, jer se time regulise kolicina i momenat ubrizgavanja goriva, pa samim tim utice i na paljenje.

Ne znam odakle si, ali vidi na najblizem otpadu za Fiate. Isti je i na Marei i Bravu, a koliko se secam trebalo bi da pase i od Opela Vectre A model, benzinka.

Rešio. Stavio polovan, muka zameniti. Morao sam da skidam račvu da bih zamenio.

- - - - - - - - - -

Da li je neko skoro sipao metan ns pumpi "SLAP"?

Ne radi im komnpresor jedva stane 10 kg u prazan rezervoar....

Back