FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Druze treba mi pomoc vezana za proveru ispravnosti sijalica koja osvetljavaju prekidace ventilacije!Vidim da ste vi resili taj problem!
Moja multipla je 2005 godiste da li taj nacin skidanja vazi i za mene?
Uspeo sam da skinem masku od kilometar sata ali nikako ovu drugu sto pokriva ta tri prekidaca za ventilaciju.Kada se skine maska od tri prekidaca da li prekidaci ostaju na konzoli ili se i oni skidaju sa njome?
Srecna ti Nova Godina druze!
Hvala u napred!

Pozzdrav svima z:) ,,, Korisnik sam jedne Multiple od prije dva mjeseca pa sa se shodno tome i registrovao na ovaj forum .Procitao sam dosta korisnih komentara i obavijesti vezanih za auto koje nas sve veže ,, Hvala vam . Odmah da iskoristim priliku da vas pitam gdje se nalazi najbliza tocionica plina u Srbiji , ali da je blizu granicnog prelaza na Bijeljini ili Zvorniku , posto mi u BiH jos nemamo benzinske pumpe sa metan plinom .. pozzdrav i hvala .

Zdravo,

nemaš nijednu da je blizu prelaza. Trenutno postoji spisak pumpi u Evropi na http://www.metanoauto.com/modules.php?name=Distributori.

Pozdrav

Juče sam sipao metan u Čačku, toče ga na 230 bara!!!

Svaka čast. Pre tri dana sam na Novom Beogradu u rezervoar sa 2 kockice metana uspeo da utočim jedva 14 kg. Prodavac se pravdao da je velika gužva pa je i pritisak nizak. Na satu je tada prikazivao 4 kocke.

Inače kada napunim do vrha metan na Novom Beogradu, poslednju kockicu - šestu ugasi posle 10- 14 km a kada sipam u Čačku istu tu kockicu ugasi posle 50 km pređenih!

Velika razlika u kvalitetu.

Pappiloni šta ti kažeš na ovo?

Pozdravljam sve ljubitelje multiple i ovog foruma, pratim dešavanja već neko vreme i da se uključim i ja pa da pitam da li neko zna gde ili kod koga mogu naći policu za gepek, ili dasku na petim vratima kako god se već zvala imam multiplu već par godina kupljena je bez te police a nisam uspeo do sada nigde da je nabavim, sve auto otpade i placeve u okolini NS sam okrenuo ali bez uspeha. Ako iko od vas kolega ima neku informaciju ili možda i policu (u pitanju je tamno plavi enterier) ja bih kupio ili isratio kontakt . Unapred hvala

Zdravo svima,

POTREBNA POMOC. dugo vremena sam odusevljen sa multiplom i konacno skupim pare da kupim istu ali imam nedoumicu pa ako ima nekog ko bi mogao da mi pomogne oko par pitanja-istog vodim na pivo ako pazarim :hej:
Pogledao ga danas ali me vlasnik zbunio:
1, tvrdi da je multijet dok na poklopcu motora pise samo JTD, na carinskom dokumentu sam jedino pronasao podatak 85kw-kako da budem siguran koji je motor u pitanju
jedini sa 85 kw koji sam pronasao je JTD i odgovara agregatu koji je ugradjivan 2001-2006. a auto je navodno 2005
2,znate li nekog majstora na potezu Pancevo-Beograd koga bi preporucili da pogleda auto, uradi dijagnostiku, stavi ga na kanal...
3, da li je moguce da multipla 2005 JTD ima lanac umesto zupcastog i ima li taj problematicni zamajac
Lik trazi realnu cenu, provozao sam auto i trapovi su mi sumnjivi pa bih voleo da odem kod majstora da ga pogleda pa makar ga i ne kupio ako je los

Unapred zahvalan,
Pera:worth:

Zdravo svima,

POTREBNA POMOC. dugo vremena sam odusevljen sa multiplom i konacno skupim pare da kupim istu ali imam nedoumicu pa ako ima nekog ko bi mogao da mi pomogne oko par pitanja-istog vodim na pivo ako pazarim :hej:
Pogledao ga danas ali me vlasnik zbunio:
1, tvrdi da je multijet dok na poklopcu motora pise samo JTD, na carinskom dokumentu sam jedino pronasao podatak 85kw-kako da budem siguran koji je motor u pitanju
jedini sa 85 kw koji sam pronasao je JTD i odgovara agregatu koji je ugradjivan 2001-2006. a auto je navodno 2005
2,znate li nekog majstora na potezu Pancevo-Beograd koga bi preporucili da pogleda auto, uradi dijagnostiku, stavi ga na kanal...
3, da li je moguce da multipla 2005 JTD ima lanac umesto zupcastog i ima li taj problematicni zamajac
Lik trazi realnu cenu, provozao sam auto i trapovi su mi sumnjivi pa bih voleo da odem kod majstora da ga pogleda pa makar ga i ne kupio ako je los

Unapred zahvalan,
Pera:worth:

Pero,

1. Prepiši VIN broj (šasije) pozovi bilo koji ovlašćeni Fiat servis i oni će ti reći koji je motor u pitanju. Tako ti je najsigurnije;
2. Preporuka za pregled auta je BOSCH servis u u ulici Mihaila Bulgakova u Mirijevu, traži gazdu, nadimak mu je Crni. Meni su kompletno pregledali Multiplu kada sam kupovao, čak su mi uradili i probu kočnica na valjcima.
3. za ovo pitanje naćičćeš rešenje u odgovorima i 3.

Ako si iz Pančeva ili okoline gre"ota da ne kupiš Multiplu sa metanom.

Eto.

Koji god da je motor neces se zeznuti a cak sta vise za Srbiju je bolji JTD od M-jeta jer je ovaj drugi osetljiviji na gorivo dok je JTD mazga koja guta maltene sve sto mu sipas.
I jedan i drugi su potentni i idu odlicno.
A sto se tice trapa bar to na Fiat automobilima nije skupo i ako ti se svidja auto kupuj.

poštovani,

možda je već bilo pitanje i odgovor ali ko bi pročito sve stranice foruma
mene zanima gdje je automat žmigavaca. je stvarno kod ručice žmigavaca i ako ima ko savjet za rastavljanje. nisam stigo pogledat smračilo se dok sam došo s posla.
ovaj gore što ne zna rastavit instrument tablu treba izvuć (potegnut, išćupat) prekidač ventilatora kabine.onda izvuće bijeli plastični krug ispod, pa imbusom odvije jedan jedini šaraf. lampice su onda tvoje.

Pozdrav drugari! Od pre neki dan sam i ja ponosni vlasnik Multiple 2006. godiste i prezadovoljan sam s obzirom da sam namerno kupio bas taj auto, jer je po meni najprakticnije prevozno sredstvo ikada. Jednom recju neverovatan prevoz.

Elem, procitah, svih 38 strana foruma. Treba mi termostat, na 2-3 stepena iznad nule auto jedva po guzvi dodje do druge crte, i cim krene voznja, vrati se na jednu. O grejanju da ne govorim, vozim u jakni sa kapom... Ne bih kupovao fabricki termostat, posto ocigledno ne resava problem. Wahler nisam uspeo da nadjem nigde, samo Behr. Da li neko zna gde jos mogu da potrazim Wahler-ov termostat i da li neko ima iskustva sa Behr-om?

Hvala unapred

Evo nove informacije u vezi termostata. Nasao sam u Boban autu francuski Vernet termostat za Multiplu na akciji 4200din, sve u kucistu zajedno. Otvara na 88 stepeni. Trebalo bi da resi problem grejanja, tj pothladjenog motora.
Zvao sam Gazela komerc danas i oni imaju samo Behr i kosta nesto 9600din ako se dobro secam. Samo sto mi cuka nije stala kad sam cuo cenu.

Evo opet mene, za one kojima u buducnosti bude trebala informacija u vezi zamene mesta frizidera i srednjeg sedista za Multiplu. Kada sam kupio auto napred je bilo tri sedista, a nazad umesto srednjeg sedista - frizider. To mi je smetalo posto bilo ko moze da vidi sta je u gepeku, a i ruzno je izgledalo. Odlucio sam da zamenim mesta frizideru i srednjem sedistu, sto se ispostavilo kao nimalo lak zadatak. Prvo, kacenje nije isto, razmak izmedju rupa nije isti, a ni razmak izmedju nosaca nije isti. Prednje srednje sediste i zadnje srednje sediste nemaju veze s vezom.

Elem, tako sam na kraju prekrajao nosace frizidera i busio rupe da bih smestio frizider napred, a za nazad sam na otpadu kupio polovno plavo sediste za 15e, pa skinuo presvlaku i preko njega stavio svoju crnu (auto ima crn enterijer).

Jos jedan info, kod modela koji imaju elektricne podizace sedista cesto se desava da motor vrti, a da nece da dize i spusta sediste. Unutra postoji plasticni zupcanik na osovini, a metalni puz je na osovini elektro motora. Mislio sam da je taj plasticni zupacnik obrijan, ali ne: ono sto se desi je sledece; elektro motor i puz su spojeni preko kratke kvadratne sajle (kao krajevi sajle brzinomera, samo bez sajle izmedju, znaci celom duzinom od 3cm je kvadratna). Dakle, sajla je dugacka mozda 3 centimetra i ona pukne na pola. Treba odsrafiti 4 srafcica, otvoriti plasticno kuciste koje spaja motor i osovinu i kod nekog ko radi sajle napraviti to parcence i resen problem. Ja sam skolu platio 10e jer sam kupio nov motor sa osovinom na otpadu, sad imam 2 komada...

ja sam riješio žmigavce.
automat nije na rućici nego ispod volana.
tri križasta šarafa i vaš je. cijena automata u hr je 50 kn, cca sedam osam eura.
ja bi isto trebo promjenit termostat. cijena 500 - 700 kn. 1 euro = 7,6 kn.
kakav je tečaj dinara tamo u vas jer ne znam koliko je 4200 din? toliko kaže mlader da je platio termostat.
je se isplati da mi neko pošalje iz srbije?

ja sam riješio žmigavce.
automat nije na rućici nego ispod volana.
tri križasta šarafa i vaš je. cijena automata u hr je 50 kn, cca sedam osam eura.
ja bi isto trebo promjenit termostat. cijena 500 - 700 kn. 1 euro = 7,6 kn.
kakav je tečaj dinara tamo u vas jer ne znam koliko je 4200 din? toliko kaže mlader da je platio termostat.
je se isplati da mi neko pošalje iz srbije?

To ti je 35 eura...

Pozdrav svima, od skoro sam i ja jedan od vlasnika "ružne žabe" kako joj mi od milošte tepamo. :) Imam neke nedoumice pa bih postavio ovde pitanje i naravno ukoliko ima neko odgovor rad sam da saslušam. Kupio sam model 1.6 bipower 2001. godište. E sad boce su skinute zbog famouznog atesta za isti. Glavni problem zapravo koji me muči je što auto od juče radi (na benzinu) i kad dođe do 3 crte ugasi se i neće da upali. Gotovo dok se ne ohladi. Ima li neko predstavu šta bi moglo biti ?? Takođe mi na bordu izbacuje greške (abs fault, edb fault i engine ctrl) ? što bi moglo biti ?

Drugari,
Hajde da se iskukam- mozda mi neko i pomogne: Vec tri godine vozimo i uzivamo u Multipli bipower- divna je, ne bismo je menjali ni za sta! U poslednja tri meseca malo manje uzivamo, nesto nije hteo da prihvati metan, a i slabije je vukao, pa se upravo vracamo iz Pane ag posle ciscenja dizni i mislim da je ok... E, sad- u saobracajnoj nam piste samo benzin, tako je covek koji je uvezao i od koga smo kupili registrovao i rekao nam da tako i ostavimo... Covek radi u policiji, pa kako da mu ne verujemo... E sad- listajuci forume vidim da je to itekakva procedura, pa da se te stare boce vise ne priynaju ni na atest u Messeru... Ima li neko slicnih problema?

Pozdrav ako je sistem "fabrički" onda se to radi u servisima koji rade fiat vozila. Meni je tako sa metanom koji je ugrađen u fabrici, a znam da u softveru koji koriste postoji i Gpower multipla. Ako hoćeš javi se na PM da ti preporučim servis u kome su meni radili imali su i rezervne delove (ventile, špulne i sl.)

Pozdrav lekicd, sistem je fabricki Vialle i ja bih ga servisirao. Neznam kako to da se javim na PM, ako moze pojasnjenje, hvala

Poslednja izmena:

Back