FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Trenutno sam u Spaniji i imam problem auto nece da prebaci na metan, na benzinu radi. Tri godine vozim Multiplu i nikad mi se ovo nije desilo. Ako neko zna sta mogu sam da probam da ovo popravim nek napise. Ovde su servisi katastrofa a da ne pominjem cene.

Pogledaj starije postove, mislim da je neko pisao da je imao sličan problem i da je to rešio čišćenjem rđe na kontaktima na bocama.

A kakve veze ima dali sam ja "svercer" sa ovim?
Odrzavaju ga,kako ga ne odrzavaju ali problemi postoje i nije ovo jedinstven slucaj nego ih ima poprilicno.
Jednostavno ja kazem iz iskustva gde dolaze kola na metan i plin neispravni na kamionima a ti ces da kazes da moja metoda ocenjivanja nije tacna jer ja predjem 1 km sa tim autom. E vidis da je moja metoda odlicna jer ako dodje 10 metan-plin automobila i imaju problem znaci da nesto tu ipak nije u redu i ne treba tu nikakva kilometraza da se to i dokaze.
Samo u poslednjoj turi je stiglo dva automobila na kamionu sa ugradjenim plinom i na oba su ih skinuli jer su neispravni a da se zezaju sa majstorima da ih poprave i da rade atest nemaju ni volje ni para pa im je jednostavnije da rascerupaju auto.

meni nema nikakve veze, za mene si ti inženjer bez premca.
nego ti potenciraš da si švercer i da si imao 70 vozila i da se u sve razumeš.

koliko je uštedeo para korišćenjem metana u odnosu na 1.9jtd dizel koji bije minimum 8 litara po većem gradu?
to što oni svi hoće da uštede sa neodržavanjem sistema i sa jeftinim majstorima, to ne znači da je sistem loš.

meni nema nikakve veze, za mene si ti inženjer bez premca.
nego ti potenciraš da si švercer i da si imao 70 vozila i da se u sve razumeš.

koliko je uštedeo para korišćenjem metana u odnosu na 1.9jtd dizel koji bije minimum 8 litara po većem gradu?
to što oni svi hoće da uštede sa neodržavanjem sistema i sa jeftinim majstorima, to ne znači da je sistem loš.

valjda makcimum 8 l , ako nisi vozio taj motor onda cuti ili uporedi sa kia

Sada ti pokazujes svoje "inzenjerstvo" pricajuci nam price o potrosnji a nisi presao ni jedan kilometar sa tim autom koji moze da potrosi tolio ali uglavnom ne mora jer trosi manje.
Toliko o tome ko je ovde Inzenjer.
I opet ti kazem malo njih ne odrzava te sisteme i menjanju oni filtere i sta mogu ali diznama dodje kraj kao i kompjuteru,ventilima... pa onda imaju problem.
Znaci crkava jer sve se trosi i haba usled koriscenja.
Bitno je da ti je Tihi covek po meri i da on sve govori tacno jel da?:hahaha:

konkretno za bg i kazem moj stilo 8 l nemoze da prebaci radimu sta hoces , a za minhen jos manje trosi nego bg , jer sveje to lepo uskladjeno i samo vozi ,
ja godinama ziveo u minhen ulica Goethestrasse ako znas gdeje , sadje moja familija tamo ,

nebitno to nego bitnoje da dizel ne pravi veliku razliku lokal i otvoren put , kod benzinca toje velika razlika lokal i otvoren put bar mislim daje tako

u minhenu sam isključivo zbog turizma,
fiat stilo 1.9 mjtd 120 ks karavan 8.5 litara u beogradu prijatelju taksisti. Od dana kada jekupio, 2009. godine, pa dan danas sve isto. 8.5 litara na 100 km.

dizel pravi veliku razloku u odnosu na grad. Računaj u procentima ili u litrama, isto dodje.

Evo i da se požali na nedavnu muku što me snađe pa da budete malo obazriviji i vi, elem puče mi sajla od kvačila usred vožnje kupim novu proizvođač NO NAME (1550 din.) odem do " majstora " lik zameni i kaže da mi sajla iako je nova ide teško i jedva odvaja i ubacuje u brzine jel je i kvačilo riknulo,.. Stisnem zube i novčanik i pljunem 13500 din. za Valeov set kvačila odem kod mog dugogodišnjeg majstora i prijatelja on zameni set i skonta da kvačili i dalje ide teško pa provali da sajla nije dobra tj. ima fabričku grešku tačnije ugao na usmervača ili deo koju ulazi ispod papuče u kolima nije dobar pa se sajla lomi na pogrešnu stranu. Skinem sajlu i krenem od radnje do radnje i svugde nađem itu sajlu za različite novce naravno. Posle 10 radnji odem u ITALIA AUTO i tamo nađem sajlu sa jedinom razlikom, otvor gde sajla izlazi i kači se za papuču je nešto veći pa kupim ( 2000 din.) i kaže mi lik iz radnje da mu se dosta multiplaša žali na isti problem za sajle i da konta da tu samo original pomaže a ne Kinezi, Rumuni,... Ja sam navodno kupio sledeçu najbolju posle originala. Predao majstoru i čekam rezultat

Ja ti rekoh da ti je komjuter poceo crkavati a ti kako hoces.
To je mana na benzinskim motorima 1,2 8V i 1,6 16V i mnogi su pokusavali da popravljaju i samo mali broj je uspeo da resi problem dok su ostali morali da kupuju druge komjutere polovne ili nove u zavisnosti dali moze da se nadje polovan jer ako je Multipla onda odgovara samo od Multiple,ako ima automatsku klimu onda mora kompjuter iz auta sa automatskom klimom i td.
Vreme ce pokazati svoje al videces da sam bio u pravu.
Ne volim bas da se pravim pametan ali ovo pricam iz iskustva kako sopstvenog tako i od kolega i drugara.

Dragi Multiplasi !!!
Ima jos tacno mesec dana do naseg prvog zvanicnog skupa u Srbiji.
U Kragujevcu 13. juna 2015.god.
Svi koji su se do sada prijavili treba da glasaju (tj. da predloze za koju su varijantu) da li su za restornasku varijantu rucka-vecere ili u prirodi rostilj?
Imate 2 nedelje da se odlucite i date vase zelje i predloge,
a mi cemo svakog i licno kontaktirati.
Predloge tj. svoje zelje i mogucnosti mozete napisati slobodno i ovde na zidu da svi vide, a mozete i u inbox.
Evo kako je predvidjen program:
Skup ce biti u 12h. (detalje cemo napisati u detaljnoj satnici prgrama).
Oko 13h bi se krenulo u laganu voznju organizovanom kolonom kroz grad.
Zatim voznja kroz spomen park Sumarice (muzej, spomenik V, spomenik cistacima obuce, jezero ...) Preciznije cemo napisati u detaljnom planu sa satnicom.
Naravno tu bi se slikali, snimali, fotografisali, davali intervjue novinarskim ekipama ...
Posle toga. oko 15h bi se otislo na rucak i neobavezno druzenje.
Sad tu treba da se izjasnite za koju ste varijantu?
1. U restoran Hotela Radovic, koji se nalazi u Sumaricama.
Oni bi obezbedili rucak, posluzenje (rostilj, salate, domaca pica ...) za neku pristojnu cenu od 13-15e po osobi. Za decu koja ne sede ne bi se placalo.
Tu bi se druzili i odrzali neko manje predavanje o stavrima koja nas muce (atesti, metan, gas itd itd...) Govor bi odrzao predsednik Udruzenja servisera za TNG i CNG Srbije. Podelili bi neke simbolicne nagradice i u vecernjim satima se razisli polako.
2. Otisli bi u Eko park Kragujevac sa cijim predsednikom (Ekoliski pokret) i dobitnicima Zelenog lista smo dogovorili saradnju za i ubuduce. Tu bi bio organizovan rucak u prirodi na sledeci nacin:
Rostilj bi bio ispecen i spreman u vreme kad mi budemo dosli u Eko park (oko 15-16h) gde bi mi samo medjusobno morali da se organizujemo da podelimo medjusobno rostilj. Tako da bi u ovoj varijanti trebalo nekoliko dobrovoljaca da pomogne da se deli rostilj koji bude donesen u termickim posudama, kao i salate, lepinje, pribor ...
Eko park je inace fenomenalan.
Ima ogromne zelene povrsine, gde deca mogu da se igraju, trce, uzivaju, provode se. Ima mali zooloski vrt koji je zanimljiv za videti. Ulaz ce za nas biti slobodan. Ima malih konja (ponica) koje klinci mogu da jasu. Ima ljuljaski, penjalica, klackalica ... za decu. Ne znamo da li ce tog dana biti luna prak na obodu Eko parka (kada smo bili za Uskrs bio je i luna park), ali ima dosta fontanica, terena ... Mozemo odigrati i fudbalsku utakmicu (na male glove ili rukometne) Multiplasa npr: Dizelasi protiv Metanaca ... Sam teren ima i tribine, tako da bi tu bilo i navijanja ...
Postoji plato na kome cemo odrzati pomenuto predavanje- savetovanje o atestima, metanu, plinu ... I gde cemo podeliti neke nagrade.
U podnozju celok Eko parka ima deo gde bi parkirali sve nase Multiple koje ce doci na Prvi skup pored kojih bi se fotografisali.
Varijanta za Eko park (kojeg smo dobili besplatno) na koriscenje, bi bila neka simbolicna. U zavisnosti koliko ce doci ljudi?
Za sada je prijavljeno 20 automobila ( oko 100ak osoba) sto bi trebalo da barem svaki automobil koji dodje, njegov vozac izdvoji po 10-ak e (po automobilu, ne po osobi) da bi se pokrio deo troskova oko rostilja, lepinja, salate, pribora ...
Napominjemo da ce biti organozovani stolovi i logistika za sve to, a da ce se pribor (plasticne viljuske, nozevi, tanjiri, case ...) bacati.
Naravno da racunamo da cete biti savesni dragi Multiplasi, te da cete posle rostilja, pokupiti svoj otpad, mada je to obezbedjeno od starne radnika Eko parka.
Ako neko od Multiplasa zna da svira i peva, neka ponese gitaru, harmoniku ... instrument.
Druzenje je zagarantovano.
TAKO DA STE SADA VI NA POTEZU DA SE IZJASNITE?
Da li ste za restoran ili ste za Eko park?
Facebook:Multipla Fiat Srbija

Pozdrav.
Isti problem imam i ja. U policiji kazu cuti i vozi (poznanik) a opet sa druge strane.... svasta se prica.
Uskoro bih trebao i na letovanje u Grcku, a nisam nacisto da li krenuti bez atesta ili ne!? Imam problem i sa prikljuckom. Italijanski. Kazu neki da imaju adaptere u Makedoniji i Grckoj, a drugi opet, da nemaju! I sad budi pametan!?
Svaka pomoc i prava informacija su dobrodosle!

Pozdrav.
Isti problem imam i ja. U policiji kazu cuti i vozi (poznanik) a opet sa druge strane.... svasta se prica.
Uskoro bih trebao i na letovanje u Grcku, a nisam nacisto da li krenuti bez atesta ili ne!? Imam problem i sa prikljuckom. Italijanski. Kazu neki da imaju adaptere u Makedoniji i Grckoj, a drugi opet, da nemaju! I sad budi pametan!?
Svaka pomoc i prava informacija su dobrodosle!

Ja sam 2012 godine sipao u Kumanovu iako imam klasični Multiplin utakač. Radnik na pumpi je izabrao među nekoliko adaptera koje je imao, prikačio i napunio. Samo je do njegove volje da li hoće da traži ili ne. Predlažem da neko od nas napiše MAK Petrolu mejl sa pitanjem da li poseduju te priključke. Ako odgovore potvrdno, pre polaska odštampati mejl i pokazati radniku na pumpi. Isto bih uradio i za Grke.

Back