Pozdrav drugari

Da li neko ima iskustva sa elektrikom retrovizora?Levi se uredno sklapa i rasklapa na dugme dok desni kao krene (cuje se zvuk pa predpostavljam da dobija struju) ali onda stane i tek na sledece davanje kontakta se sam os sebe sklopi. Onda nece da se otvori na dugme nego ponovo sam od sebe na sledece davanje kontakta. Da li je mozda problem u struji ili mehanika,zupcanici itd? Nisam pametan. Hvala unapred...
Pozdrav Ronnie, imam isti problem samo sa levim retrovizorom, desi mi se da se preko noci sam zatvori pa onda imam muku da ga otvorim. Neki put mi se potpuno otvori iz dva-tri puta a neki put mu treba pola dana...ja sam moj otvarao i cackao ali bez uspeha, unutra se nalazi i neka crna "kutija" koja ima dva kabla sa dzekovima (muski - zenski) koji mogu da se prespoje direktno bez te "kutije" i meni je to pomoglo u prvi mah ali posle par dana ponovo je prestalo sa radom.

Tad sam vratio tu "kutiju" (plasticni oklop kao kutija sibica) i od tad ga molim

da se otvara/zatvara kad mi treba. Mislim da bi mozda pomoglo neko podmazivanje ali stvarno nemam zivaca ponovo da ga rasturam posto mislim da ta "kutija" iskljuci motor kad se preoptereti da ne crkne.
Mada mi nije jasno zasto kad hocu da ga sklopim neki put i ne pokusa da se sklopi vec naprimer posle par davanja kontakta (moze da prodje i ceo dan) jednostavno sam pocne da se sklapa

Ako nadjes neko resenje javljaj.....
Skidanje je malo komplikovano, najpre skines plastiku sa unutrasnje strane vrata, otkacis dzek sa zicama i tri toreksa da bi skinuo retrovizor. Onda imas jedan sraf na zglobu retrovizora koji mozes skinuti samo kad je u zatvorenom polozaju, zatim je potrebno skinuti ogledalo, lagano ga podines sa centralno postavljene kugle oko koje se pomera i obrati paznju na dva zice za grejac posto su kratke da ne pokidas buksne.
Kad si to uradio dolazis do jos tri ili cetiri srafa, e sad tu nastaje problem posto imas jos dva ili tri koji se nalaze ispod malog donjeg ogledala koje je zalepljeno duplofan trakom i tesko ga je skinuti a da ostane u jednom komadu.
Ja sam tu pribegao srpskoj metodi nije strasno samo veci cekic i posle nekoliko pokusaja da skinem ogledalo odustao i uz pomoc bonsek platne nekako uspeo da ih isecem bez odvrtanja. Kasnije sam na netu nasao da je moguce skinuti to ogledalo pomocu fena za skidanje boje, kao dobro ga zagrejes i lagano skines (nisam probao pa ne garantujem uspeh). I onda samo imas jos jednu zabicu na plastikama (prednja i zadnja maska ogledala). To bi bilo to da ga rasklopis e sad do popravke ces morati ili sam ili sa nekim strucnijim posto kazem ti ja sam ga dva puta rasturao u nadi da cu ga popraviti ali.....