FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pozdrav drugari :) Da li neko ima iskustva sa elektrikom retrovizora?Levi se uredno sklapa i rasklapa na dugme dok desni kao krene (cuje se zvuk pa predpostavljam da dobija struju) ali onda stane i tek na sledece davanje kontakta se sam os sebe sklopi. Onda nece da se otvori na dugme nego ponovo sam od sebe na sledece davanje kontakta. Da li je mozda problem u struji ili mehanika,zupcanici itd? Nisam pametan. Hvala unapred...

Pozdrav drugari :) Da li neko ima iskustva sa elektrikom retrovizora?Levi se uredno sklapa i rasklapa na dugme dok desni kao krene (cuje se zvuk pa predpostavljam da dobija struju) ali onda stane i tek na sledece davanje kontakta se sam os sebe sklopi. Onda nece da se otvori na dugme nego ponovo sam od sebe na sledece davanje kontakta. Da li je mozda problem u struji ili mehanika,zupcanici itd? Nisam pametan. Hvala unapred...

Pozdrav Ronnie, imam isti problem samo sa levim retrovizorom, desi mi se da se preko noci sam zatvori pa onda imam muku da ga otvorim. Neki put mi se potpuno otvori iz dva-tri puta a neki put mu treba pola dana...ja sam moj otvarao i cackao ali bez uspeha, unutra se nalazi i neka crna "kutija" koja ima dva kabla sa dzekovima (muski - zenski) koji mogu da se prespoje direktno bez te "kutije" i meni je to pomoglo u prvi mah ali posle par dana ponovo je prestalo sa radom.:( Tad sam vratio tu "kutiju" (plasticni oklop kao kutija sibica) i od tad ga molim :worth:da se otvara/zatvara kad mi treba. Mislim da bi mozda pomoglo neko podmazivanje ali stvarno nemam zivaca ponovo da ga rasturam posto mislim da ta "kutija" iskljuci motor kad se preoptereti da ne crkne.
Mada mi nije jasno zasto kad hocu da ga sklopim neki put i ne pokusa da se sklopi vec naprimer posle par davanja kontakta (moze da prodje i ceo dan) jednostavno sam pocne da se sklapa:think:
Ako nadjes neko resenje javljaj.....:dash:

Skidanje je malo komplikovano, najpre skines plastiku sa unutrasnje strane vrata, otkacis dzek sa zicama i tri toreksa da bi skinuo retrovizor. Onda imas jedan sraf na zglobu retrovizora koji mozes skinuti samo kad je u zatvorenom polozaju, zatim je potrebno skinuti ogledalo, lagano ga podines sa centralno postavljene kugle oko koje se pomera i obrati paznju na dva zice za grejac posto su kratke da ne pokidas buksne.
Kad si to uradio dolazis do jos tri ili cetiri srafa, e sad tu nastaje problem posto imas jos dva ili tri koji se nalaze ispod malog donjeg ogledala koje je zalepljeno duplofan trakom i tesko ga je skinuti a da ostane u jednom komadu.
Ja sam tu pribegao srpskoj metodi nije strasno samo veci cekic i posle nekoliko pokusaja da skinem ogledalo odustao i uz pomoc bonsek platne nekako uspeo da ih isecem bez odvrtanja. Kasnije sam na netu nasao da je moguce skinuti to ogledalo pomocu fena za skidanje boje, kao dobro ga zagrejes i lagano skines (nisam probao pa ne garantujem uspeh). I onda samo imas jos jednu zabicu na plastikama (prednja i zadnja maska ogledala). To bi bilo to da ga rasklopis e sad do popravke ces morati ili sam ili sa nekim strucnijim posto kazem ti ja sam ga dva puta rasturao u nadi da cu ga popraviti ali.....:gace:

Poslednja izmena:
Зна ли неко проверено да ли Бугари и Грци траже атест за возила на метан?

Sent from my Grand X In using Forum Krstarice mobile app
ljudi to njih nezanima bre,neopterecujte se glupostima,idem vec 4 godine kroz bugarsku na more nikad niko nije nista pitao,ovo je srbija,pa niko nepita nista sem na tehnickom a kamoli ovi ostali,vozite to i uzivajte ako vam neko trazi atest za fabricki metan SAMO RECITE NEK SE OBRATI FABRICI KOJA JE PUSTILA DA SE PRODAJE AUTO NA FABRICKI METAN.

Da li neko zna tacno proceduru za atest metana i cenu za multiplu bipower 2003?Hvala unapred.

Rajo, ja sam probao vise puta da saznam ali kao sto imas u prethodnim postovima na forumu situacija nije bas sjajna posto je pravilnik menjan nekoliko puta u zadnjih par meseci (ili im je to samo izgovor...).
U AMSS jedino Gordic moze da ti da informaciju ali je bio na odmoru do prosle nedelje (nisam ga zvao ponovo), druga adresa gde sam uspeo da dobijem info je Vinca centar za motorna vozila (630 8427, 6455 684).

Samo sto su me oni uputili na nekog Stevu ako se dobro secam (ako nadjem mobilni napisacu ga), covek rece da oni zavrsavaju sve osim potvrde od Fiata da auto ima fabricki ugradjen metan i njihova usluga kosta 32800 din, jedan dan odvezes auto da provere boce i papire sacekas 3-5 dana, dobijes uverenje i atest....u svakom slucaju najbolje proveri ponovo, napisi sta pricaju ove nedelje :rtfm::dontunderstand:

Ipak je u pitanju Sinisa (063 266 952) a ne Steva.....

Poslednja izmena:
niko me nije nista pitao,sipao sam u kumanovu (bolje radi pumpa nego prosle god. pritisak oko 210bar.) u grckoj policiju nisam ni video,kroz mak. nisu me zaustavljali.kako papiloni kaze samo opusteno.

- - - - - - - - - -

u povratku svratio u nis.lako je za naci pumpu 96rsd/kg neprimaju kartice samo kes,odmah posle metroa je pumpa.pozzz

niko me nije nista pitao,sipao sam u kumanovu (bolje radi pumpa nego prosle god. pritisak oko 210bar.) u grckoj policiju nisam ni video,kroz mak. nisu me zaustavljali.kako papiloni kaze samo opusteno.

- - - - - - - - - -

u povratku svratio u nis.lako je za naci pumpu 96rsd/kg neprimaju kartice samo kes,odmah posle metroa je pumpa.pozzz
ludi vozete se i nebrinite nista ako nekome treba atest za fabricki ugradjene metanske uredjaje neka se obrate fabrikama ,sto su ugradjivale metan u auto i pustili da se prodaju ti auti po celoj zemaljskoj kugli a ne samo u srbiji.:hahaha::dontunderstand::rotf:

Interesujem se vec neko vreme da kupim nekoliko Multipla 1.6 Bipower vozila koja bih koristio kao taxi,pa me zanima koja im je potrosnja po gradu,kako metana ,tako i benzina,kakva je situacija sa delovima(cenama),i uopsteno kakva su sa kvalitetom?Voleo bih da mi odgovore ljudi koji poseduju ovo vozilo...Hvala unapred

Pozdrav svim multiplasima :p potrebna mala pomoc.Imam problem sa izduvnom granom bio u auspuh servisu ( i to 3 komada ) nece da skidaju vec me salju kod majstora da skine pa da im donesem da vide sta moze da se uradi,kazu da izduvna grana spojena tj zavarena fabricki sa kondezatorom i da tu nema leba vec da nadjem polovni pa kod majstora da namesti prosto ljudi nece da rade jer je problem oko skidanje iste.:rtfm: Nije mi jasno ili je do slucaj samo kod mene da je izduvna grana zavarena sa kondezatorom pa moram sve da menjam pocev od lambda sondi a ima ih dve :sad2: ili je vec tu nesto buceno da napomenem auto imam oko pola godine P O M O C:dontunderstand:

Pozdrav svima!

Posle redovnog servisa, zamene svećica i kablova, auto se počeo da se čudno čuje pri većim obrtajima, dok ne prebacim u veći stepen. Nekako vrišti, dere se, a kad prebacim smiri dok ne dogura opet do velikog broja obrtaja.
Da li neko može da pretpostavi šta je u pitanju? Do prošle nedelje je radio ko sat, nije se uopšte čuo ni dok ide ni u leru. Auto je BIPOWER, na metan ga vozim u 90% slučaja, na benzin samo kad moram.

Hvala unapred.

moze te li mi reci koliko kosta ugradnja metana u multiplu a koliko tng jer pre nepunih mesec dana sam kupio multiplu,prezadovoljan sam i zelim da ugradim gas? hvala :)

Ne znam ko bi ti to ugradio metan kod nas kvalitetno. Kompletan uredjaj sa svim originalnim cevima i prekidacima mozes da kupis na otpadu u KAludjerici. TNG je druga prica.

Poslednja izmena:

Back