FERETKE

• Začetnik teme Začetnik teme Tanor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zlotvore hajde mi molim te na pp poslji kontakte veterinara koji su dobri da urade sterilizaciju. Hteo bih unapred da se cujem i saznam sve o sterilizaciji pre nego sto kupim zivotinju.

Zlotvore hajde mi molim te na pp poslji kontakte veterinara koji su dobri da urade sterilizaciju. Hteo bih unapred da se cujem i saznam sve o sterilizaciji pre nego sto kupim zivotinju.

ima sve ne temi ovdje, mislim
sterilizacija nije nista slozenija od sterilizacije macke
moze je obaviti bilo koji iskusan veterinar
sto se kontakta tice
predlazem da nazoves ambulantu Novak
i trazis informacije koje te zanimaju
oni su to vec radili, kao i vakcinisanja, cipovanja... (moje su vakcinisali i cipovali...)

ja sam zvala Novak kada sam trebala da vakcinisam moju,i nisu hteli uopste da rade vakcinaciju feretki,zbog one mogucnosti upadanja u sok,rekose mi oni...u svakom slucaju,kao sto je meni zlotvor preporucila,ja preporucujem Mamu!! tamo su mi bili super! i za sterilizaciju i za vakcinaciju!!

moguce i da se nesto promijenilo
moji su vakcinisani u Novaku; prvi put 2007....pred put u Zg
a u Mami smo bili iste godine kad su imali grip
i ja dugo nisam vidjela dva strpljivija i pozrtvovanija veterinara
od to dvoje Ljudi iz Mame...samo rijeci hvale imam za njih...

o kakvom soku prica osoba iz Novaka koja ti se javila...ne znam
do reakcije moze doci kada tvorovi prime vakcinu testiranu na tvorovima...
a ne na kokosijem zametku...
to bi svaki iskusniji veterinar morao znati

od vakcina prisutnih na nasem trzistu za njih je najprihvatljiviji Nobivac Puppy...za stence
jer se upravo iz tog razloga i vakcinisu; podlozni su stenecaku...

u ovo doba godine tesko, al pozvacu pa cu provjeriti
ako je ostao neki malisha od ljetos, javljam ;)
al mojne se tripujes da je bitno da tvoric bude bebica
nije, a ako ti je to prvi tvor cak je i bolje da bude stariji ili potpuno odrastao

Probao sam berze, ali su oglasi vecinom stari. A sto se tice mlado/staro radije bih mlado da bih mogao da naviknem zivotinju na sebe, svoj bioritam i naucim je neke osnovne stvari (higijena i osnovna dresura). Ovo hocu iz iskustva jer sam imao africkog jeza za koga su me ubiedjivali da je mazan i umiljat i da samo treba da se navikne na mene itd. a ispostavilo se da je jadnicak vec bio odrastao i da je imao 0 socijalizacije kao mali i trebalo mi je mnogo napora da ga naviknem da se ne sklupca u bodljikavu loptu svaki put kad vidi da prilazim. I ni do kraja se nije oslobodio da hoce da se mazi svojevoljno nego sve nesto na prevaru. Sad u feretku zelim da inprintujem sto je vise moguce da sam joj drugar. :)

Probao sam berze, ali su oglasi vecinom stari. A sto se tice mlado/staro radije bih mlado da bih mogao da naviknem zivotinju na sebe, svoj bioritam i naucim je neke osnovne stvari (higijena i osnovna dresura). Ovo hocu iz iskustva jer sam imao africkog jeza za koga su me ubiedjivali da je mazan i umiljat i da samo treba da se navikne na mene itd. a ispostavilo se da je jadnicak vec bio odrastao i da je imao 0 socijalizacije kao mali i trebalo mi je mnogo napora da ga naviknem da se ne sklupca u bodljikavu loptu svaki put kad vidi da prilazim. I ni do kraja se nije oslobodio da hoce da se mazi svojevoljno nego sve nesto na prevaru. Sad u feretku zelim da inprintujem sto je vise moguce da sam joj drugar. :)

pa sad...to ti s tvorovima opce nije kao s drugim zivuljkama
mlad tvor je cesto i skroz nesocijaliziran
sto u prijevodu znaci da grize ko mutav...
to za neiskusne ljude zna bit skroz frustrirajuce...
stariji tvoric i odrastao tvor (osim ako nije u pitanju zanemarivana i zlostavljana jedinka)
skoro da ne grize...
takodjer, treba mu puno manje vremena da savlada suzivot s tobom;
wc, klopu, navike...
znaci, s njim ces puno brze postat drugar nego s malcem
takodjer, moze se dogoditi da naidjes na tvorica koji je vec sterilisan i sve
tu si ubo premiju jer sve one muke s mirisom i tjeranjem neces morati pregrmjeti s njim
dakle, bez panike
ako vidis oglas tipa poklanjam/prodajem tvorica ili par tvorica, odraslih
oma zovi ;)

Mephistopheles. :D

DSCF0376 small.jpg
DSCF0417 small.jpg

Juče je mimi's dad vakcinisao 7 tvorova jednog našeg stalnog kupca, dečko osim njih gaji još i kuniće (to znam jer kupuje redovno granule za njih) i još ko zna šta ali kao studentu veterine nisu hteli da mu prodaju proinjekcioni preparat kakva je vakcina, moralo je preko veta. Samo mi nije jasno zašto sam se ja prebacila da oni primaju mačije vakcine. :confused: Valljda zato što su po svemu ostalom sličniji mačkama nego psima, i po posipu i ishrani...

Juče je mimi's dad vakcinisao 7 tvorova jednog našeg stalnog kupca, dečko osim njih gaji još i kuniće (to znam jer kupuje redovno granule za njih) i još ko zna šta ali kao studentu veterine nisu hteli da mu prodaju proinjekcioni preparat kakva je vakcina, moralo je preko veta. Samo mi nije jasno zašto sam se ja prebacila da oni primaju mačije vakcine. :confused: Valljda zato što su po svemu ostalom sličniji mačkama nego psima, i po posipu i ishrani...

nikako macije, one za stence
nobivac puppy, na primjer...

super, posto oni mogu bas zeznuto reagovat na vakcinu...
+ stenecak ih ubije u...rekordnom roku
slobodno mu kazi, ako opet bude dolazio
da im u ovoj zimskoj sezoni dodaje par kapi ehinacee (bezalkoholnog rastvora, onog za klince...) u vodu...
super je da im ojaca imunitet pa nece imati problema sa sezonskim prehladama
koje cesto pokupe od ljudi... : )

Narode, imam veliki problem z:cry:
Imam momka kog moram da udomim jer zbog svojih novonastalih obaveza i nedostatka slobodnog vremena, vise nisam sposoban da brinem o njemu onako kako zasluzuje.
Star je oko 18 meseci, vakcinisan, umiljat, ne ujeda, naucen da nuzdu vrsi u pesku (bilo je tesko, ali smo uspeli) i non stop trazi drustvo za igru i jurenje po sobi (one price da samo spavaju, jedu i kake ne vaze za njega). Sa mackom se odlicno slaze, za psa ne znam. Kavez nema, vec je slobodno pusten da seta po sobi, a kada mu se spava uskoci u drveni sanduk u cosku sobe i tu spava na svojoj krpi koju obozava. Ima povodac, ali ga retko koristimo jer je dovoljno staviti feretku na rame i moze se tako voditi.Devojka ga stavi u tasnu a on samo izviruje glavom dok ne stignemo tamo gde smo krenuli z:) a mnogi nas isprate sa osmehom na licu kada ga vide da izviruje.
Ako je neko zainteresovan, za cenu cemo lako da se dogovorimo.Cak sam ga mislio i pokloniti, ali nazalost ljudi vise cene i brinu o onome sto plate, nego o onome sto dobiju.
Nadam se da ce ga uzeti neko ko ce o njemu moci da brine kao sto sam to ja radio.

kastiriran?
to bi trebalo da napises iz dva razloga;

1) nekastriran muzjak nece se dobro sloziti s kastriranim tvoricima u slucaju da ga zeli uzeti neko tko ima jos tvorica
2) kastracija je izdatak pa potencijalni udomitelj treba racunati na to + pronaci veta koji zna sta radi...

takodjer, bilo bi dobro da kazes iz cijeg je legla (ako znas, naravno...);
ako nije od Ivanovih i nije kastriran
mozda bi on bio zainteresiran da ga uzme...na poklon, naravo...mogu nazvati pa pitati...ako zelis...

realno, tesko ces prodati odraslog nekastriranog muzjaka
mada, svakakako...navijam da mu, pod uvjetima koji ti pashu, uspijes naci dobar i trajan dom...

inace, tvorici se vezuju za ljude i velika je tuga kad do neceg ovakvog dodje...bas mi zao sto ovo citam... : (

Back