Fenomen podvlačenja pozajmljenih knjiga

To je ružno i svakako bi trebalo biti sankcionisano, ali ne mislim da se može ikako pedantno kontrolisati to.

.
Jedino da bibliotekari prelistaju svaku knjigu nakon vraćanja, dok je korisnik još tu, a onda da ga oglobe i narede mu da donese takvu istu, novu knjigu ako ovoj nešto fali. Onda bi bio neophodan i veći broj zaposlenih u bilioteci, što je takođe dobro. Podržala bih ovu zamisao, mada znam da je neizvodljiva.

Jedino da bibliotekari prelistaju svaku knjigu nakon vraćanja, dok je korisnik još tu, a onda da ga oglobe i narede mu da donese takvu istu, novu knjigu ako ovoj nešto fali. Onda bi bio neophodan i veći broj zaposlenih u bilioteci, što je takođe dobro. Podržala bih ovu zamisao, mada znam da je neizvodljiva.

Da, pa da nam se uvali jos bibliotekara na budjet.

Knjige iz biblioteke nikad nisam škrabala.
Kakvu je uzmem, takvu je vratim. Znala sam čak i da ih krpim lepljivom trakom, jer je tako razbucana da ne mogu da čitam iz svih poza, a da se ne rasipa :lol: ...(čitanje za stolom, u fotelji, ležeći u krevetu...)...
Ali moje knjige sa faxa sam redovno podvlačila i pisala beleške na marginama.
Tako izvučem suštinu i kad se preslišavam, samo bacim oko na stranu, i svega se setim.
Ali, to su moje knjige, pa sam i uzela sebi pravo da ih "obeležim".

Romane takođe nikad ne škrabam, to mi je svetogrđe.

Knjige iz biblioteke nikad nisam škrabala.
Kakvu je uzmem, takvu je vratim. Znala sam čak i da ih krpim lepljivom trakom, jer je tako razbucana da ne mogu da čitam iz svih poza, a da se ne rasipa :lol: ...(čitanje za stolom, u fotelji, ležeći u krevetu...)...
Ali moje knjige sa faxa sam redovno podvlačila i pisala beleške na marginama.
Tako izvučem suštinu i kad se preslišavam, samo bacim oko na stranu, i svega se setim.
Ali, to su moje knjige, pa sam i uzela sebi pravo da ih "obeležim".

Romane takođe nikad ne škrabam, to mi je svetogrđe.

Pozitivan post. Ipak, malo razmisli o knjigama sa fakulteta..

Back