Fenomen momaka sa svojim "samostalnim" spratom

Sigurno imate u blizini ili ste culi za one (patoloske) slucajeve osoba sa svojim spratom koji tu kao proturaju neku samostalnost a ustvari su samo marionete roditelja,rodbine i uze i sire okoline.Ja imam jako lose misljenje o njima,a vi?

A kako ti se cini to da neko ima lose misljenje o egoistima koji ne zele decu i porodicni zivot sa decom nazivaju pecinsko-coporativnim ponasanjem?:aha:
Pa mislim da bi dobar deo forumasa/ica na PDF-u na kom si otvorila temu o "samostalnom spratu" bio zgrozen takvim stavom, zar ne?;)

Pa zar nije pecinsko-coporativno ponasanje?Zna se sta je zdravo za razvoj jedinke sigurno evolucijom nije predvidjen takav splet okolnosti.Temu sam otvorila da razjasnim malo taj fenomen tj da vidim sta tu ima wow toliko a i pored toliko debilnih tema ova je jos i dobra.

Pa pecinsko-coporativno ponasanje ne dovodim toliko u vezu sa zivljenjem sa roditeljima koliko tvoju iskljucivost oko pitanja da li treba imati decu.
Znaci ja to pitanje oko copora povezujem sa decom, a ne roditeljima. Licno, ja bih voleo da imam 4-5 dece pa mi je to tvoje zgrazavanje bas bljak.:bljak:

A zivot sa roditeljima mi ima smisla bas zbog gajenja tog copora :cool: koju ja smatram necim najboljem sto covek moze da uradi u svom zivotu.:ok:

Ta tvoja prica o zajednickom starenju sa supruznikom na onoj temi na Muskarcima mi izgleda kao nalazenja suncanog mesta za svoj grob i grobara u paketu..;) (da budem i ja slikovit, nema ljutnje :D)

Poslednja izmena:
Jos nessto, iako sam tolerantan i ne osudjujem nikog i sve to, pa ni neciju zelju za menjanjem partnera i promiskuitet ja nemam osobinu poput nekih/mnogih zena da pljujem po necemu sto se meni licno ne svidja i meni ne odgovara poput tebe.

Svako uredjuje zivot kako se njemu svidja i malo je bezveze pljuvati po tome samo zato sto tebi licno to ne odgovara. Jedino bi imalo smisla ako je to destruktivno ponasanje.
Ne znam zasto zivot u istoj kuci sa roditeljima mora biti los, kada ocigledno ima prednosti kada je gajenje dece u pitanju.

Sigurno imate u blizini ili ste culi za one (patoloske) slucajeve osoba sa svojim spratom koji tu kao proturaju neku samostalnost a ustvari su samo marionete roditelja,rodbine i uze i sire okoline.Ja imam jako lose misljenje o njima,a vi?

Ne vidim zasto bi bila "patologija" ako su roditelji sazidali sprat kuce samo za njih.

Ali da jesu nesamostalni u neku ruku, jesu, kao i svako ko zivi sa roditeljima i kome oni pomazu u bilo kom smislu.

I meni nije jasno zasto ih smatras marionetama roditelja i rodbine? :eek:
U krajnjoj liniji oni mogu izdati taj sprat nekom i odseliti se negde i placati kiriju dok ih drma mladalacko ludilo koje realno nije toliko potrebno.

Imam primer SAMOSTALACA, drugi digao sprat, treci ga sredio/opremio sad glume kako su se sami izborili za to. Nece da pomognu "prizemljenima". Odvojili racune, struju ne placaju.. Ali opet osim te dece nek su ziva i zdrava oni tapkaju u mestu, nista stvorili nisu. Ne idu nigde i niko im ne dolazi, jer su sve oko sebe zeznuli i iskoristili.. Ali bitno da su se oni odelili, pricaju to i danas kao da su tu dosli tek juce..

Imam, drug je nedavno dogradio sebi sprat na porodičnoj prizemnoj kući.
Radio, zaradio, sagradio, ne živi sa roditeljima, niko mu se ne miješa u život.
Sjajan je lik.

I meni nije jasno zasto ih smatras marionetama roditelja i rodbine? :eek:
U krajnjoj liniji oni mogu izdati taj sprat nekom i odseliti se negde i placati kiriju dok ih drma mladalacko ludilo koje realno nije toliko potrebno.

Zato sto velika vecina njih spava pod licnosti koje nemaju svoje ja i svoj stav vec se klate kako vetar njise ako me razumes.

To je ocigledno, jer imam utisak da bi pre bila beskucnik s obzirom koliko to hejtujes./QUOTE]

Pa 99% si u pravu?Nasla bi vec nesto samo ne to.

- - - - - - - - - -

Tema su, a ti isterujes neku "krivu Drinu" bezveze. Nije stvar u spratu, nego u (ne)samostalnosti.

Zar ne isteruju to svi oni koji su postavili bilo kad neku temu na ovom forumu?

Pa makar si sam i razlikujes se u odluci da budes sam,i samim tim ti se mentalni sklop razlikuje od njihovog.
Razlika je što je jedan odlučio da bude sam a drugi je samostalan.
Čovjek koji je zaradio novac za izgradnju sopstvenog stana na zajedničkom placu živi takože sam, u zajednici je koliko i onaj čiji bi roditelji živjeli u istoj zgradi na drugom spratu.

Ko danas u ovoj raspaloj državi može da priušti sebi stan ili kuću poptuno samostalno,to je rijetko,osim pojedinih kriminalaca...
Evo ja živim sam u svom stanu koji su kupili mama i tata,i baš zbog te činjenice ne bih se nikad nazvao samostalnim...:aha:

Ima i u ovome istine, ma svako zivi gde moze, dobro je dok covek uopste ima krov nad glavom kako je pocelo u ovoj zemlji.

Stvari se ne mogu generalizovati.

Poslednja izmena od moderatora:
Ја не живим с родитељима. Чим остаре довешћу их да живимо заједно. Нек уживају с унуцима. Нека деца осете топлину коју ће има баке и деке дати. Због те топлине и само ће постати топли и срдачнији људи. И тако даље. јефтино помодарство и псеудоурбани себичлук разара све дубинске вредности које нам долазе од предака. Породица је прва на тапету, а глупаци и особе са јефтинијим улазницама се пецају на најјефтинију пропаганду о, тобоже, самосталном животу, некаквој слободи ,која је све, само није слобода. О некаквом узвишеном стању, које треба ваљда да је доказ зрелости, и које се састоји у самосталном животу, макар и у голубарнику, само никако не са родитељима под истим кровом. ретко ће ко толико да те воли, колко те воле родитељи. Чак и кад се гадна, глупа, испразна, примитивна, ментално и образовно запуштена. Родитељ те воли увек. Па сад ти види. Наравно, све то важи , ако имаш зрнце самосвести и грам дигнитета, па их тихо и љубазно спречиш у претраном усмеравању. Међутим, шта је мало дављења и мешања у приватни живот, у односу на сву ону подршшку, љубав, пажњу, бригу, пожртвовање, нежност коју ти несебично дају.

Ko danas u ovoj raspaloj državi može da priušti sebi stan ili kuću poptuno samostalno,to je rijetko,osim pojedinih kriminalaca...
Evo ja živim sam u svom stanu koji su kupili mama i tata,i baš zbog te činjenice ne bih se nikad nazvao samostalnim...:aha:

Ја сам себи и својој породици сам купио стан а нисам никакв криминалац. Не генрализуј, глупо ти је то. Дакле, у овој земљи , као и у Бугарској и Румунији, и у још многим земљама је потпуно исто. Себи могу да купе стан, криминалци, гангстери, лопови ( ко и у свакој држави на свету), али и способни и успешми људи, који нису криминалици. Они који су спремни да загризу, имају идеју и спрепмни су да неколико година раде 10 сати дневно волонтерски да изграде свој посао. При том да им је стално све под хипотеком и да су свакодневно у опасности да све изгубе у колико им њихов самостални посао пропадне. Уз то , морају да буду спремни да , ако треба оду из града и раде на селу или у неку другу средину, која неће потпуно задовољити њихове истанчане прохтеве. Иначе , приметнио сам да су најнеспособнији и највеће животене кукавице уједдно и најзехтевније особе.

Poslednja izmena:

Back