Feeeeenseri

• Začetnik teme Začetnik teme Bzuva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to nije turbokic...zasto vezete turbo-folk za fensere...majke mi,muka mi je od tog pljuvanja po muzici koju ne slusate...ja slusam turbo folk(uglavnom kad izadjem ) i ne kupujem nike patike i tako te markice...kuci volim da slusam kerber i parni valjak ali nisam fenserka

A, sta mislis zasto ne slusamo tu muziku.:roll: Pa, zato sto nam se ne dopada!.:thumbdown: I, naravno da je svako od nas puno puta cuo turbo folk pesmu, samo su neki ustanovili da ne zele da slusaju ispraznu muziku i jos plitkoumnije tekstove.
Naravno da vezujemo turbo folk sa fenserima, sa cim da ga vezemo, sta inace klasican fenser slusa.
:bye:

Naša majka je postala dizelašica...
Nije Vojkane, naša majka je postala neopevana seljančura!

Ovo me podseti - oni koji slušaju narodnjake a pride furaju odgovarajući styling i "stav" - to su fenseri!
Oni koji slušaju narodnjake i pritom ne mare za syling i nisu dovoljno nakurčeni - neopevani seljaci! :mrgreen:

Njajače je kad se ovakva podela vrši među samim "narodnjacima"

Vidi ovu seljanku, majke ti, ocepila Mitra Mirića! Vidi joj ove klošarske patike! - reče fenser, prebaci mp3 na Tinu Ivanović, i ponosno i zgroženo otšeta u svojim novim nike-ama od 12.000 :p

Fenserke koje ja znam slusaju Rihannu, Britney, Pussycat dolls, gledaju "Highschool musical", "Camp Rock (valjda)"....Fenseri slusaju Akona, 50 cent-a (jer je to jedini reper kog znaju) i tako dalje.Takav je slucaj u mojem okruzenju.

Poneke slusaju Slavicu Cukteras i te zvezdice koje nisu dostojne toga da ih pomenem.To je neko moje zapazanje.

Poslednja izmena:
tako je bilo i kod mene u OŠ, doduše tad je još bilo popularno NEslušati i pljuvati narodnajake, u srednjoj su vec bacili na njih uz taj neki pop, dance, rnb, mtv fazon... mada te klinke su mi, lično, i najgore. recimo neko sluša samo narodnjake, pa opet ima neki isključiv, izgrađen ukus, neki identitet; a ti koji su u fazonu tih nekih sladunjavih pevačičica i frupa ili nekih kvazi repera ili bendića... to mi još ono klasučno "sao nek je trendi, pa šta je da je" :? a opet realno, bez uvrede, do neke 16. godine, okvirno, nemaš neki izgrađen muzički i kulturni identitet, sve su to neke klinačke fazice... ;?

tako je bilo i kod mene u OŠ, doduše tad je još bilo popularno NEslušati i pljuvati narodnajake, u srednjoj su vec bacili na njih uz taj neki pop, dance, rnb, mtv fazon... mada te klinke su mi, lično, i najgore. recimo neko sluša samo narodnjake, pa opet ima neki isključiv, izgrađen ukus, neki identitet; a ti koji su u fazonu tih nekih sladunjavih pevačičica i frupa ili nekih kvazi repera ili bendića... to mi još ono klasučno "sao nek je trendi, pa šta je da je" :? a opet realno, bez uvrede, do neke 16. godine, okvirno, nemaš neki izgrađen muzički i kulturni identitet, sve su to neke klinačke fazice... ;?

Hoćeš da kažeš da muzika određuje nečiji identitet?

možda je pogrešno upotrebljen baš izraz identitet, ali da - muzika, način života, stil, drušveni stavovi i ponašanje sve je to u vezi jedno s drugim - i kreaira neku opštu sliku koju imamo o nekome.

p.s. nešto mi teško da zamislim da neku sluša slavicu ćukteraš i neke zvezde granda, a da ne sluša cecu, acu lukasa i tako neka "veća" imena, to tek buo klasičan primer onoga o čemu sam pričao gore :confused::p

A, sta mislis zasto ne slusamo tu muziku.:roll: Pa, zato sto nam se ne dopada!.:thumbdown: I, naravno da je svako od nas puno puta cuo turbo folk pesmu, samo su neki ustanovili da ne zele da slusaju ispraznu muziku i jos plitkoumnije tekstove.
Naravno da vezujemo turbo folk sa fenserima, sa cim da ga vezemo, sta inace klasican fenser slusa.
:bye:
Nisi u pravu.
Moj najbolji drug je "fenser" i uopšte ne sluša turbo folk, čak ni kada izlazi, jer se mi obično nadjemo u pabu gde ne puštaju takva sranja. A koja je tvoja definicija fesera?!:think:

Nisi u pravu.
Moj najbolji drug je "fenser" i uopšte ne sluša turbo folk, čak ni kada izlazi, jer se mi obično nadjemo u pabu gde ne puštaju takva sranja. A koja je tvoja definicija fesera?!:think:

Fenseri su ljudi kojima je prvenstveno bitan fizicki izgled, bitno im je da imaju skupu i firmiranu odecu (sto, je na zalost u Srbiji retko moguce, pa cesto vidimo tugaljive pokusaje i imitacije) i devojke i momci su 100% posveceni fizickom izgledu, devojke cesto izgledaju previse vulgarno i kicasto. Slusaju, aj recicemo pretezno narodnjake, vole grand i splavove i slicna mesta. Bitno im je da su popularni i prihvaceni u drustvu.
Ali, za mene je, kao sto rekoh, fenser pogrdan naziv i razlikuje se od ljudi koji se, eto tako, samo lepo oblace. Pravi fenseri su, najcesce nenacitani, ne vole da napreduju ni u duhovnom smislu, ni u smislu obrazovanja, pa im je tako spoljasnjost i povrsne stvari najbitnije.

Back