Feeeeenseri

• Začetnik teme Začetnik teme Bzuva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bzuva

Aktivan član
Poruka
1.061
Dakle, poshto je to ovde mnogo spominjan pojam, da mi ga neko malo razjasni. Tojest, da ga svi malo razjasnimo.

Dakle:
Shta su fenseri?
Kako oni izgledaju?
Shta to shto nose ih chini fenserima?
Koju muziku slushaju fenseri?
Da li fenseri imaju stila?
Koje to marke mogu biti fenserske ili fensi, ili kako god?
I tako dalje, i tako dalje...

Dakle, izvolite

Ja kada sam išla u srednju školu fenser se odnosilo samo na način odevanja, nije se povezivalo sa muzikom.
Uglavnom, stil odevanja koji podrazumeva sve što je moderno i što je u trendu, dakle osobe koje veoma neguju svoj fizički izgled ali u skladu sa modom.

Dakle, poshto je to ovde mnogo spominjan pojam, da mi ga neko malo razjasni. Tojest, da ga svi malo razjasnimo.

Dakle:
Shta su fenseri?
Kako oni izgledaju?
I tako dalje, i tako dalje...

Dakle, izvolite

Добро ајде да не буде да мрачим ево одговорићу шта је моје мишљење... ;)

1. Фенсери су људи који су нафурани, мисле да су Богом дани, изласе по фенси кафићима и клубовима где излазе исти припадници њихове врсте (у НС-у то су кафићи као нпр. Систем и Адреса и клубови као Кили, Пронто, Ђардино...)
2. Они изгледају прилично лепо мора се признати, углавном су то добре рибе, лепо обучене и ликови гистро шмекери, ал џаба им то кад су мајмуни овако... Ово треће и друго си иста питања...
3. Па слушају разну, углавном народну, али и нешто електронике (хаус најчешће, онај комерцијални), р'н'б, поп итд...
4. Па може се раћи да имају, зависи шта ко подразумева под стилом...
5. Најк, Манго, Зара... Не мора бити нека марка, битно да шљашти, да је накинђурено, скупо, која шљокица ту и тамо и тако...

1. Фенсери су људи који су нафурани, мисле да су Богом дани, изласе по фенси кафићима и клубовима где излазе исти припадници њихове врсте (у НС-у то су кафићи као нпр. Систем и Адреса и клубови као Кили, Пронто, Ђардино...)
Јел' ту грувају народњаци или како шта?

Иначе... била је слична тема, али не могу да је нађем... неко ми је тада баш на леп начин објаснио шта су заправо фенсери... наиме, фенсери су у тој причи окарактерисани као изузетно позитивне и узорне личности... то су људи који су пре свега културни, уредни, педантни, који су шармантни и генерално шмекери. Такође, веома образовани и паметни. Прича је била много лепша у оригиналној изведби, али ја сад не могу да се сетим како је тачно ишла... покушаћу да пронађем... елем... прича има наставак... током '90их година то је доста промењено, па се сада фенсерима називају људи који имају особину да облаче одређену гардеробу и слушају одређену музику и рангирају се претежно по та два критеријума...

2. Они изгледају прилично лепо мора се признати, углавном су то добре рибе, лепо обучене и ликови гистро шмекери, ал џаба им то кад су мајмуни овако... Ово треће и друго си иста питања...
3. Па слушају разну, углавном народну, али и нешто електронике (хаус најчешће, онај комерцијални), р'н'б, поп итд...
4. Па може се раћи да имају, зависи шта ко подразумева под стилом...
5. Најк, Манго, Зара... Не мора бити нека марка, битно да шљашти, да је накинђурено, скупо, која шљокица ту и тамо и тако...

Zaboravio si L.A. u Futogu. :roll:
Fenseri su osobe koje su uvek u trendu, obucheni po poslednjoj modi, dosta komunikativni i uglavnom V.I.P. u shkolama... Chesto nose shlajshtece boje/detalje... Obavezno zlatnu i srebrnu boju i brdo nakita... Obichno slushaju turbo-folk, pop, house...

Говорим за град а не за околна села ;) Иначе тамо излазе сељани свих врста, они су ми неки фенсери...

KOJA JE POJENTA OVE TEME???

zasto diskutovati o necijem zivotnom izboru/stilu, whatever... pre svega zato sto tema ostavlja prostor za ogromnu kolicinu mrznje (da ne kazem hejta) koja ce prokuljati vec izjutra kad se zatucana omladina i nasi mali nazi-metalci probude iz krevetca!

Dakle:
Shta su fenseri?
Fenseri su momci [govorimo u muskom rodu, ne?] koji drze do svog izgleda, slicni metroseksualcima, idu u solarijume, koriste kozmetiku, oblace se po poslednjoj modi ali se trude da zadrze macho izgled...

Kako oni izgledaju?
Izgledaju lepo, ali je to uglavnom njihov glavni adut.

Fenserima ih cini ono sto nisu: darkeri, emo, metalci, punkeri itd...

Tehno, Haus, Pop, Hip-hop[ponekad], Folk i Turbofolk uglavnom...

Ne mozemo generalizovati ali u principu fenseri i fenserke se oblace po nekome, da li je to riba ili frajer iz grada ili neko sa tv-a nebitno... Dakle imaju stila ali to njije njihov izum :ok:

Mango, Zara, Time Out, Springfield, Nike i mnoge druge slicne marke...

Takodje da napomenem, ja sebe smatram delimicnim fenserom ali izbegavam Turbo Folk i narodnjake, odnosno malo sam evoluirao...

KOJA JE POJENTA OVE TEME???

zasto diskutovati o necijem zivotnom izboru/stilu, whatever... pre svega zato sto tema ostavlja prostor za ogromnu kolicinu mrznje (da ne kazem hejta) koja ce prokuljati vec izjutra kad se zatucana omladina i nasi mali nazi-metalci probude iz krevetca!

Malo da prodiskutujemo na civiliziran način o temi jer niko ne zna šta je točno fenser.

A istina, sutra će svi nagrnuti da pljuju. :neutral:

Zaboravih da dodam, da su u principu popularni u drustvu, u toku su i znaju gde treba izaci... Ali kad se kaze fenser verujem da se misli na teenagere, znaci do 22. godine otprilike, bar ja to tako vidim...posle bi trebali imati neki "ozbiljniji" stil

Fenseri se, takoreci, dele na metrosexualce i baje iz kraja.

Slushaju svashta. Ovi drugi pretezhno turbo-folk, ali ne iskljuchivo.

E, mislim da je ovo poenta.

Ja takodje smatram da postoje dve vrste fensera, ali uglavnom svi pocinju iz ove druge kategorije dok kasnije neki evoluiraju...

Takodje postoji grupica ljudi koja cisto hoce da se lepo obuce...

Da ja dam svoje vidjenje teme.
Sigurno neko zna osobu, uvek u farmerkama bez nekih aplikacija, patikama shto jednostavnijim, polo majici(ili obichnoj) u nekoj normalnoj boji, ili dzhemperu zimi. Nosi kaput pre nego jaknu. Slusha muziku osamdesetih, jazz, blues, rock, punk, soul, swing blablabla. Gimnazijalac je koji jasno zna shta zheli da radi u zhivotu i ide ka tome, ili je vecj student zheljenog fakulteta. Izlazi sasvim normalno, na neka mesta sa krajnje normalnom muzikom. Krajnje su shirokih shvatanja, nemaju nikakve predrasude, nisu rasisti, homofobi ili shta vam drugo padne na pamet. I tako dalje...

A opet, prosechna kolichina garderobe koju nosi na sebi jednog letnjeg dana je oko 5000. I sad, da li je on fenser?

Poslednja izmena:
Malo da prodiskutujemo na civiliziran način o temi jer niko ne zna šta je točno fenser.

A istina, sutra će svi nagrnuti da pljuju. :neutral:
ali ne vidim sta ima da se diskutuje!? pokusavamo da identifikujemo neprijatelja, sta?

Licno mislim da je ovde na delu iskazivanje/lecenje nekih svojih licnih frustracija osoba sa kompleksom nize vrednosti (ili nekim drugim kompleksom) ili pak teenagera punim hejta i hormona, koji misle da su popili svu pamet ovog sveta!

Toliko predrasuda... :dash:

Verujem.

ali ne vidim sta ima da se diskutuje!? pokusavamo da identifikujemo neprijatelja, sta?

Licno mislim da je ovde na delu iskazivanje/lecenje nekih svojih licnih frustracija osoba sa kompleksom nize vrednosti (ili nekim drugim kompleksom) ili pak teenagera punim hejta i hormona, koji misle da su popili svu pamet ovog sveta!

Toliko predrasuda... :dash:

Pojam fensera verovatno.
Lično ne vidim ko to ispoljava svoje komplekse, svako daje svoje viđenje fensi populacije na sasvim normalan način. :neutral:
Uglavnom, ne razumem tvoju poruku - kakvi neprijatelji i slično.
Cenim da si malo nervozan. ;)

Verujem.

Pojam fensera verovatno.
Lično ne vidim ko to ispoljava svoje komplekse, svako daje svoje viđenje fensi populacije na sasvim normalan način. :neutral:
Uglavnom, ne razumem tvoju poruku - kakvi neprijatelji i slično.
Cenim da si malo nervozan. ;)
konkretno fenseri kao drustvena grupa su jako sirok pojam i medju podloznijim raznoraznim predrasudama... te predrasude ce na kraju dovesti do ozbiljnog pichkaranja ili ce jednostavno ljudi samo vrteti praznu slamu!
Tema je tek na prvoj strani, ali posle ce se videti...

jesam nervozan, jer mi je pun ****** "diskusija" na ovu temu... nagledao sam ih se previse i smatram ih u potpunosti besmislenim, jer tema dira u tudje ukuse o kojima se kao sto svi znaju, ne vredi raspravljati!

konkretno fenseri kao drustvena grupa su jako sirok pojam i medju podloznijim raznoraznim predrasudama... te predrasude ce na kraju dovesti do ozbiljnog pichkaranja ili ce jednostavno ljudi samo vrteti praznu slamu!
Tema je tek na prvoj strani, ali posle ce se videti...

Posle ne sumnjam.
A trenutno ne vidim gde je to lečenje frustracija koje spominješ da je na delu.
Jedno je imati predrasude, pošto su one produkt mišljenja većeg broja ljudi, a drugo je iznositi sopstveni doživljaj nečega bez vređanja i slično.

tudje ukuse o kojima se kao sto svi znaju, ne vredi raspravljati!

Ne mogu da se složim niti sa jednom poslovicom, masovnim iskazom.
Što reče Paja, ljudi ih iznose kada nemaju argumenata.

Posle ne sumnjam.
A trenutno ne vidim gde je to lečenje frustracija koje spominješ da je na delu.
Jedno je imati predrasude, pošto su one produkt mišljenja većeg broja ljudi, a drugo je iznositi sopstveni doživljaj nečega bez vređanja i slično.
nisam uopste mislio na ovo sto je sad, to samo smatram obicnim blebetanjem...

Ti ces reci fenser je neko ko se ponasa tako i tako...
Neko drugi ce izneti svoje vidjenje fensera
Neko treci svoje itd...
i sta onda?
Meni je cela ta podela ljudi totalno besmislena stoga i svaka diskusija na tu temu.

Ne mogu da se složim niti sa jednom poslovicom, masovnim iskazom.
Što reče Paja, ljudi ih iznose kada nemaju argumenata.
Pa ne moras da se slozis.

smatram da nije na meni da procenjujem i diskutujem o necijem stilu zivota/oblacenja... jer se to ni na koji nacin mene ne tice!

ali evo da uzmem sebe za primer ja mogu pronaci u mnogim ovim definicijama, a nikako sebe ne smatram fenserom, niti me ljudi iz moje okoline smatraju za tako nekog...

Back