FDU

Pa profesor koji prima klasu i jos neki profesori koji predaju razlicite predmete na glumi,valjda kako se dogovore, moguce da u uzem krugu budu svi,bilo ih je 12-13, ne secam se bas.....

Juče mi neko nije dao da postujem na ovoj temi! Strašno! Ali sad sam se vratila:mrgreen:

Nisam pojma imala da studenti smeju da prisustvuju u prvom krugu! Ćudi me da niko do sad nije pričao o tome!

pa bio sam los.....bilo je prepodne 40 i posle podne 40...ja bio 38....podelili nas u dve grupe po 20,iz prve vec odlucili 4 da prime(sto je puno) i onda drugu grupu krenuli da skracuju i prekidaju monologe, i tu sam se ja ufrkisao jer su moji dugacki,i onda sam hteo da kazem najbolje delove i onda sam tako krenuo iz sredine,pogubio se.....mada sam ja uvek strog prema sebi....posle sam se malo s*****o kad sam video kakvih je sve bilo u uzem krugu,ali dobro,kasno je sad.....

Šteta... Zaista, šta raditi ako oni već unapred odaberu koga će da prime, i onda tebe počnu da štrecaju, seckaju i isteraju te napolje brže nego što si ušao?:confused:

Sem toga, zanima me još jedna stvar: Pročitala sam ponovo "Audiciju", i kaže ovako:"Međutim, monolog ne mora biti baziran baš na dramskom tekstu. Može, što bi se reklo, i na romanesknom tkivu, recimo kao što ovde ima primera iz IDIOTA Dostojevskog.Često rade i odlomak iz Kamijevog STRANCA. A kao monolog priznavali smo i neke pesme Matije Bećkovića. Onda, je li zadatak rađen na monologu uzetom iz romana odlomak iz uloge? Nije, ali može se prihvatiti, zato što, na kraju krajeva, nisu važni ni monolog, ni drama, ni roman, ni pesma, ni uloga- nego određeni kandidat koji tim zadatkom treba da dokaže da ume otkriti dramsku radnju i scenski je realizovati."

Pa zašto onda ne može da se uzme monolog iz nekog romana?

( inače, trenutno čitam "Sistem" od Stanislavskog, svima koji se bave glumom ili planiraju da se bave glumom preporučujem da pročitaju ovo- mislim da je to čak i obavezna knjiga na FDU, ispravićete me ako grešim ;) - jer je knjiga jako poučna, a nije napisana teško )

Poslednja izmena:
mada ja bih svejedno morao da placam,jer ne mogu dva faksa na budzet(a upisujem cetvrtu godinu prava) a onda mi je bk a pogotov ejdus mnogo bolji.......

a nije mi jasno sto toliko citate audiciju.....nije nista posebno........ mora dramski tekst.

stanislavski je prava stvar....

e meni od sutra krecu predavanja,selim se za bg.....dolazim kuci za vikend pa se cujemo.... cao... :)

steta sto nisi upao na fdu ali kad se malo bolje sagleda situacija bolje da te glumi poducava predrag ejdus nego neka goca maric koja je po mojim informacijama glumila u samo jednom filmu i kazu da je ona profesor na fdu koji najgore predaje jer kod nje puno njih upadne preko veze.ako gresim ispravite me!!!

Poslednja izmena:
ko da budu na prijemnom itd............a sto se tice ovoga za licne zahteve ja sam ih postavila previse tako da su morali da mi ukinu kako bi oni rekli ''moje ishitrene odluke o zdravoj ishrani''.sta da se radi:)

misliš - ko da bude na prijemnom? to je bilo pitanje za Pissman-a na koje je on u međuvremenu odgovorio. Koje si godište Pissman, a tvoja devojka, za koje dane i koje termine garantuješ da je bila publika ove godine?

Pa koje si im zahteve postavlila? To nisu ishitreni potezi, ljudi su se i od postanka čoveka hranili samo biljkama, reč vegetarijanstvo je nastalo - dobilo to ime još 1800 i neke.

Da dozvoljeno je uzimati monolog iz romana, samo ti si se interesovala za komediju, znači mora domaći komediograf, znači mora komedija - dramsko delo.

I ja mislim da je Stjepanović dao očajne monoloe i malo bolje pjesme. Ima neka čudna pravila, za koja mislim da nije u pravu. Inače čoveka kao glumca izuzetno cenim. I tačno je da je najbolje kod Ejdusa, mislim da je najbolji izbor ikada za profesora, ne samo od ljudi koji uzimaju klasu ovee godine.

Poslednja izmena:
Pa koje si im zahteve postavlila? To nisu ishitreni potezi, ljudi su se i od postanka čoveka hranili samo biljkama, reč vegetarijanstvo je nastalo - dobilo to ime još 1800 i neke

Moji roditelji jesu pobornici zdrave ishrane i protiv su masnog i slatkisa i gaziranih sokova itd. ali misle da je meni potrebno meso i da ti ne objasnjavam..........:whistling:

Poslednja izmena:
Pa masno jedino u mesu, jajetu, mleku, biljne masnoće su zdrave masnoće. Džabe što oni misle da je potrebno meso kad nije, a objasnio sam ti šta ga zamenjuje. Mi nismo ni namenjeni da jedemo meso, ne odgovara našim zubima, našem stomaku i crevima. Nije fazon u tome zameni meso ovim ili onim, nego je fazon što uopšte nije potrebno u životu i ne moraš da ubijaš životinje, sebi uništavaš zdravlje i psihu, samo zato što je ukusno ili tako nešto, što je samo po sebi greh, jer povlađuješ svojim niskim strastima, kako se zove ona reč sad sam zaoravio. Jedenje mesa uništava okolinu, zbog hranjenja stoke pšenicom koja se posle ubija za ishranu, gladuju milioni ljudi, kad bi se koristila ta pšenica za ishranu ljudi više ne bi bilo gladnih. Pa. da li i dalje želiš gladne, da ubijaš i njih, samo zato što se neki glupi farmer setio da jedini način da on zaradi novac jeste izrabljivanje životinja. Zatim i vlast koja ti govori da je to zdravo i neophodno kako ne bi uništila ogromnu ekonomiju, a nije ni pojenta u parama, nego da ljudi bubu bolesni, i da umru, u tome je poenta. Da li još uvek oćeš da ubijaš ljude životinje i okolinu, kakvo globalno zagravanje i laži, oni koji nam to govori su upravo uzrok problema svojoim delima i propagandom.

neću da te maltretiram, da ti pričam o ovome dalje, ali u velikoj si zabludi.

Poslednja izmena:
Ok,to je sve tacno i ja to podrzavam ali i moji roditelji imaju takve svoje stavove i isto kao i ti nece da popuste drugoj strani.oni su isti takvi samo sto propagiraju nesto drugo tako cu lepo da sacekam kad budem zivela sama i kraj.ne bih da na ovoj temi razglabam o ishrani jer je ona namenjena dramskim umetnostima.......:)

Ali ne može tebe niko da primorava ništa, u ovom slučaju da jedeš meso, ti na to imaš prava i trebala bi svoja prava da zahtevaš, ako neko pokušava da ti uvali ove ili ono u hranu ili ugura ne znam šta usta to je zlostavljanje. Takođe meso nije ni ukusno, nego samo pečeno i začinjeno, znači bilje mu daje ukus, probajte sirovu narandži i sirovo meso, pa vidite štaje bolje. U pravu si neće više o ovome ovde.

dakleM da zakljucim ovaj nas mali dijalog ne guraju oni meni meso bukvalno u usta ali ja sam se (mozda nepravilno ali to je za sad)izmedju vegeterijanstva i klavira odlucila za klavir!!!toliko...........

Nemoj da pričaš, podmitili su te! To je tako jadno, izvini na izrazu, kakvi roditelji, kakva deca današnja, ne mogu da verujem. Tako da si izabrala klavir umesto neubijanja životinja. Koji izbor, nemam reči. Pa mogla si da platiš nekom ko ima klavir za jeftine pare korišćenje. Mislim koliko imaš godina, sad mi deluje da pričam sa nezreleom osobom, u tom slučaju moje pripovedanje teško pomaže ako osoba nije bar malo odrasla i formirana.

Pissbottlemane, "Audicija" nije ništa posebno zato što ona i nije teoretska knjiga, ona ima predloge monologa, itd, ali ipak ima dovoljno uputstava za prijemni:mrgreen:
A Stanislavski je... Ma, legenda!
A vas dvoje, prestanite više o vegeterijanstvu, nabijate mi komplekse:lol:

E znam ko lepo sam te zamolila da ne pricas vise o stvarima koje nisu vezane za dramske umetnosti.ja sam rekla da sam protiv ubijanja zivotinja i kraj.ti ne mozes ne znam odakle da se stavis u situaciju.sad ja trebam da napustim muziku,da ne idem na probe i da se odreknem jedne od najbitnijih stvari u svom zivotu samo da bih se inatila sa roditeljima.ja mislim isto kao i ti vezano za hranu ali PONAVLJAM dok zivim sa njima necu da im dozvolim da mi oduzmu neke stvari bez kojih ne mogu da zivim a ovako sam i dalje ziva:).nemoj da se ljutis,ali ja mislim da ti gledas sve iz samo svog ugla i uopste ne zelis da sagledas sa malo druge strane jer verujes da si samo ti upravu.svi ljudi su razliciti.na tvoje poruke u vezi sa ishranom(ako ih bude bilo)ja vise necu odgovarati.

P.S.I molim te najlepse,da ne lupas kojesta o podmicivanju jer to njie ono sto ti mislis(bar ne u ovom slucaju)Izvini ako sam te uvredila:)

Poslednja izmena:
"serem", lepo od tebe.
ja nisam ni znao nista o tvojoj "situaciji" tako da sam i mogao samo iz svog ugla da gledam, što ne znači da si se opravdala, mada nije moje da ti sudim, zato i neću.

Poslednja izmena:

Back