FDU

Pozdrav svim forumasima, nova sam ovdje, pa ako sam ovo napisala na mjestu koje nije predvidjeno za to, ne zamjerite. Naime, cetvrti sam razred srednje skole i planiram da upisem glumu. Pokusacu BG, NS, a za Cetinje sam cula da godinama nisu primali nikoga? Inace sam iz Tivta i to je otezavajuca okolnost jer u blizini ne znam ni za koga ko daje casove glume, a pored toga mi je jako tesko doci do informacija za FDU. Pomoc bi mi bila prijeko potrebna od vas koji ste upisali i vas koji ste pokusali. Zanima me sve. Kako ste se poceli spremati, kada, koliko, sta prvo uradite, sta drugo, a sta trece? Zanima me citava procedura. Pa kad pripreme prodju kako izgleda ta famozna audicija? Takodje me zanima sve. Od toga kako izadjete pa do toga kako zavrsite. Da li se sa komisijom uopste razgovara? Cula sam da ima neki test opsteg obrazovanja. Kako on izgleda, u kojem krugu se daje? A za studente imam jako bitno pitanje. S obzirom na to da sam katastrofalna u akrobatici, koliko je ona teska kao predmet? Imam jos puno pitanja, zanima me sve. Nadam se da cete mi biti od pomoci?! :)
 
Pozdrav svima, može li neko da kaže iskustva sa prijemnog i ko vas je spremao ako se niste sami spremali? Planiram sledeće godine rekreativno da probam da upišem, kažem rekreativno jer s obzirom na moje neiskustvo nemam velike šanse (oduvek gledam filmove i predstave i volontiram po pozorištima, ali nisam toliko glumila), ali ne želim da bude da nisam probala. :D
Hvala svima. :)
 
Zdravo, drugari!
S obzirom da su na sajtu fakulteta objavili raspored konsultcaja, zanima me planira li neko da ide od ponedeljka? Mislim konkretno na one koji zele da konkurisu na glumu, ali
 
Pozdrav svima! Da li neko moze da mi kaze, zna li se, pouzdano, ko prima klasu ove godine, ako Gordana Maric ode u penziju? Hoce li to biti Jug Radivojevic (njen asistent), ili neko drugi?
 
Da li je neko odavde upisao montažu? Ako jeste, može da napiše svoje viđenje prijemnog, neke savete. predloge i iskustva. Bilo bi jako lepo saznati informacije iz prve ruke...:3
 
Od mene dva posljednja pitanja, posto nijesam bas upucen u knjizevne zanrove :) Da li Gorski Vijenac mogu da iskoristim kao dramski monolog, ili se on svrstava u recitacije, i da li za drmaski monolog moze da se uzme neki roman, i da se iz njega "iscupa" monolog, na primjer, Hermann Hesse - Stepski Vuk? Koji svakako nije drama i nije izvodjen u pozoristima (bar koliko ja znam).
 
Pozdrav svima! Cesto svracam na ovaj forum, pa evo sad bih i ja da dam svoj doprinos :) Mnogo interesantnih stvari ovde moze da se nadje, ali naravno nista sto pise nije pouzdano i ima raznih koji su svasta pisali (verovatno zbog nekih licnih frustracija). U svakom slucaju, bolje je otici na konsultacije. Ono sto znam sigurno je da klasu ne prima Milena Markovic, nego Marija Milenkovic. Milena je docent na dramaturgiji, a Marija je bila asistent na scenskom pokretu. :D
Iz romana moze da se uzme monolog samo je bitno da je sto blizi originalu, tj. da nije prespajan i da nije strihovan na hiljadu mesta. Iz Stepskog vuka se cesto uzimaju monolozi, tako da moze sigurno. Za Gorski vijenac ne znam. Drago mi je ako sam od pomocii i hvala svima za koji ovde dele svoja iskustva :bye:
 
Hvala ti MuzaTalija, zdravo bila :) Zna li iko nesto o Mariji Milenkovic? Kakav je covjek i tako to :) Pretpostavljam, da su je upoznali, oni koji su bili na konsultacijama, pa ako bi mogli da podijele nama ovdje koju rijec o njoj, ne bi bilo na odmet. :)
 
Prof. Marija Milenković je bila vrlo prijatna i pristupačna na konsultacijama, te smo imali slobodu da je pitamo bukvalno sve što bi nam palo na pamet; od toga da li se može izaći na prijemni za glumu sa 22/23/24 godine, preko toga da li možemo odabrati smislenu celinu iz određenog romana u funkciji monologa i da li možemo glumiti književni lik koji je mnogo stariji od nas, do toga da li možemo obući odeću bilo koje boje i zadržati minđuše na ušima(ukoliko neko ima višestruko, hm, mnogostruko probušene uši)...
Odgovori na sva ova pitanja su bili: da, sa akcentom na to da je najvažnije da budemo svoji, i izađemo na scenu relaksirani i vedri, bez straha od komislije, jer se svi tamo sastajemo sa istim motivom, a to je ljubav prema umetnosti!
Pozdrav, i srećno svima koji izlaze na prijemni!:))
 
Hvala ti, bice Marija odlicna ;) ajde nek' jos neko ko je polagao prijemni, ili kojim slucajem bio u sali Mata Milosevic, kaze kakav je eho dok se recituje ili govori monolog :D iako osjecam da odlijeze taman toliko koliko treba, zelim informaciju iz prve ruke :D
 
Da li mogu, recimo, izaći na prijemni sa monolozima iz komedije samo? S obzirom da piše jedan iz komedije domaćeg komediografa i drugi monolog po izboru....Da li i drugi može biti komedija?
 
Pise, monolog iz domaceg komediografa i dramski monolog, tacnije. Mislim da moze, ali to ne bi bila bas najbolja ideja, oni upravo zele da vide te dvije krajnosti u nama, kandidatima, komediju i dramu. Tako da, razmisli jos jednom o tome, no u svakom slucaju srecno! :)
 
Pozdrav svima!

Interesuju me master studije na FDU, konkretno programi Kreativna filmska i televizijska produkcija i Menadzment kulture i medija. Ima li neko iskustva sa prijemnim ispitima?
Posebno me interesuje eksplikacija kreativnog koncepta zavrsnog diplomskog projekta (filma ili TV emisije). koju je neophodno priloziti pri apliciranju za prvi naveden program. Kako ona tacno treba da izlgeda, moze li se negde na netu naci primer ekplikacije?

Sve druge informacije su dobrodosle :)
 
Pozdrav svima!

Interesuju me master studije na FDU, konkretno programi Kreativna filmska i televizijska produkcija i Menadzment kulture i medija. Ima li neko iskustva sa prijemnim ispitima?
Posebno me interesuje eksplikacija kreativnog koncepta zavrsnog diplomskog projekta (filma ili TV emisije). koju je neophodno priloziti pri apliciranju za prvi naveden program. Kako ona tacno treba da izlgeda, moze li se negde na netu naci primer ekplikacije?

Sve druge informacije su dobrodosle :)
 
Dobar dan! Interesuje me da li iko od vas ima broj Dragana Petrovica Peleta? Nacuo sam da drzi casove pripreme. Da nije neko isao? Voleo bih da cujem i iskustva... Hvala!
 
Da li neko može da opiše ceo prijemni ispit, gluma me interesuje, od početka do kraja kako sve ide, kako funkcionišu studije, npr. da li se nešto razlikuje od ostalih fakulteta, šta ima od predmeta, itd...Kako posle završenog fakulteta funkcioniše oko posla tj. nalaženja uloga, jel teško, da li se može živeti od tog posla...san mi je da glumim u filmovima i tv serijama☺
 
Ćaoos, ljudi, nema vas nešto:neutral: Interesuje me kako funkcioniše taj uži krug, ništa mi nije jasno. Nešto sam skapirala da traje nekih nedelju dana :think:Ako može neko da napiše kako je bilo tamo i tako to
 

Back
Top