Zdravo svima!

Nesto su mi drugari sa teme zatajili, pa novi clanovi ostase bez odgovora. Probacu nekima da odgovorim, bar onoliko koliko i sama znam.
littlemiss, ja sam prosle godine otisla na konsultacije upravo sa takvim pitanjem. Ja imam 24 sada, ali me je to sa godinama isto mucilo. Profesorka mi je rekla da godine nisu nikakva prepreka i da ja nisam "stara" (uslovno receno).

Rekla mi je i da, ako vide da imam potencijala, niko mi nece uskratiti priliku zato sto nemam 17 godina. Ja sam, nazalost, odustala od prijemnog prosle godine jer nisam bila u stanju da napustim fakultet koji sada zavrsavam, ipak sam ulozila u njega mnogo truda i zivaca, a izmedju ostalog volim to sto studiram, pa mi ne pada tesko. Ono sto bih ja volela, a tako bi mi i finansijski bio najlakse, da diplomiram na svom fakultetu, pa da onda upisem FDU, a u tom slucaju se javlja isti problem koji ti imas, dok diplomiram imacu isto 26. Mada, cula sam od raznih ljudi da su na prijemnom prolazili i stariji, sama prof. mi je navela primer Bode Ninkovica koji dosta stariji od mene bio kada je upisao glumu. Dakle, ako imas volju, samo napred!
sargarepaa, za tebe isto vazi.
Pearl18, nisu svi vokalno nadareni. Opusteno. Ako imas takav talenat to ti moze posluziti u karijeri da npr. poput Ivana Bosiljcica ili Mine Lazarevic imas prednost za uloge u mjuziklima, koje tvoje kolege koje nemaju pevackog umeca ne mogu da dobiju. Inace, mislim da se na fakultetu skoluje i glas, obradjuje se onoliko koliko je to moguce, pa sa fakulteta neces izaci muzicki neobrazovana. Za sam prijemni nije neophodno da umes da pevas.

Sto se glumackog iskustva tice, ne znam sta da ti kazem, mislim da je to individualno. Sve zavisi od toga kako ti prihvatas tudje instrukcije, da li tako nadogradjujes svoj talenat-sto ti svakako moze samo koristiti, ili prosto dopustas da te taj neko tako oblikuje po svojoj volji-sto nije dobro.