FDU

Људи, ја овде долазим понекад, IV сам година глуме, па ако неко има нека питања у вези тога, изволите. Студирам на Академији уметности у БГ-у, био сам на ужем и на ФДУ-у и у НС-у.

Људи, ја овде долазим понекад, IV сам година глуме, па ако неко има нека питања у вези тога, изволите. Студирам на Академији уметности у БГ-у, био сам на ужем и на ФДУ-у и у НС-у.

Glumila sam neko vreme u mjuziklima u amaterskom teatru. Interesuje me koliku ulogu igraju privatni casovi na prijemnom? Da li postoje sanse da se prodje bez njih? Posto znam neke ljude koji su se za taj izlazak naplacali privatnih casova, a ne bih volela da oni budu neki presudni faktor.

Glumila sam neko vreme u mjuziklima u amaterskom teatru. Interesuje me koliku ulogu igraju privatni casovi na prijemnom? Da li postoje sanse da se prodje bez njih? Posto znam neke ljude koji su se za taj izlazak naplacali privatnih casova, a ne bih volela da oni budu neki presudni faktor.

То уопште није пресудно. Мој ти је савет да се спремиш сама, и ако имаш неког ко може да те погледа, једном или пар пута, пријатељски, да ти каже пар савета и слично, то би било добро, ако не, опет није ништа страшно. Разноврсност људи која се пријављује и буде примљена је велика. Неки су годинама ишли у аматерска позоришта или студије, неки су од скоро почели да се баве глумом, заиста нема правила. Све то има и своје добре и лоше стране, наравно, озбиљан професор и комисија ће све то узети у обзир приликом пријемног будући да ће прочитати оно што си им ти написала.

Zdravo svima.

Treba mi informacija, da li clanovi komisije zahtevaju od ljudi da znaju vise od jednog monologa i recitacije, u nekim slucajevima?
Ako neko zna informacije iz prve ruke, da li se ovako nesto dogadja, molio bih da mi odgovori.

Moj brat nije prosao danas. Prosle su dve devojke. Jedna od njih se izgrlila sa Ivanom Mihailovicem i naravno prosla dalje.Bila je cak u publici sa njim i gledala svoje konkurente na sceni sve dok nije dosao red na nju, a kada je zavrsila ostala je tamo,opet kao publika. Pitam se zbog cega je ona povlascena i drugacija od ostalih kandidata, koji nisu mogli da budu deo publike... Verovatno cete je videti na spisku primnjenih kandidata ;) Bila je jedna fenomenalna devojka, kojoj je cak i jedna studentkinja prisla da joj kaze da se i sledece godine obavezno prijavi,jer nije prosla,predpostavite i sami zasto...... ;)

Nemoj se opterećivati time ima li ko vezu ili ne (samo ćeš sebi naškoditi). Veze rade svuda, to svi znamo, a pogotovo tamo gde se prima svega 10 ljudi po godini. Ali ako razmisliš i objektivno sagledaš stvari, ko je uopšte Ivan Mihajlović za njih? Misliš da je njih briga što je to poznanica (ili šta već) još samo jednog od njihovih studenata (svršenih ili nesvršenih, ne znam stvarno). Ne rade tamo takve veze. Ako je veza prava, onda je mnogo ozbiljnija. ;) Između ostalog, možda je to neka glumica koju Ivan poznaje s nekog projekta, nije mu nužno sestra, devojka... Možda je stvarno kvalitetna i već unapred predodređena za tu katedru, samo su je čekali da se pojavi na prijemnom. Zar malog Vasića neće primiti još čim vide njegovu prijavu za prijemni? Pa naravno da hoće. Ne razumemo se mi mnogo u taj svet. Ne još uvek. Možda se nekima od nas posreći da ga upoznaju.

P.S. Žao mi je zbog tvog brata.

Da, stojim iza toga. Ali i dalje mislim da nije u redu sto je bila povlascena da bude deo publike. Ne verujem da ima talenta i da su bas nju cekali,nego joj je Ivan i ko zna jos ko rekao tajne kako da osvoji ziri,jer je i Ivan prolazio kroz sve to. Uostalom,on poznaje svoje profesore i zna sta traze. Pitanje je uopste kako su se upoznali. Verovatno jaca veza stoji iza njih dvoje. ;) Ali,eto. Zauzela je mesto nekome ko je to mesto svojim radom zasluzio....

Danas sam bila učesnik u komercijalno - trgovačkoj predstavi, koja se zove "prijemni ispit" na FDU u Beogradu. Vrlo je interesantno i posebno zanimljivo da u komisiji, koja arbitrira ko će biti primljen postoje i ljudi koji predaju glumu i u svojim , ili nečijim privatnim školama glume, na primer RADIONICA Studija glume ČETVRTI ZID. Pošto se ovo zove radionica, verovatno da u zakonu ne spada u sukob interesa, a to je i vrapcima jasno kao dan o čemu se radi. Trebalo bi da se Ministarstvo prosvete malo pozabavi ovim našim ustaljenim stilom, ali nadamo se da će i to uskoro doći na red, jer ipak ima tu i kvalitetnog, ozbiljnog kadra, kao što je profesor Pele. Veoma sam srećna što ovog puta nisam primljena na FDU, koje ljudi u žargonu zovu " treća sreća ", jer je komisija toliko zbunjena da su negde u sred polaganja istakli na sajtu kojih je dvadesetak ušlo u uži izbor, pa se brzo opsetili da prvi krug polaganja još uvek traje i brzo izbrisali spisak. Dakle bravo veze ! Sreća je da u našoj bogatoj Srbiji , punoj para i radnih mesta, naročito za umetnike i kulturu, neko ima sreću da bude profesor, nastavnik, voditelj i uskoro možemo da očekujemo i vlasnik zoološkog vrta. U potpisu Srećni kandidat, koji nije uleteo u mulj !

Poslednja izmena:
Danas sam bila učesnik u komercijalno - trgovačkoj predstavi, koja se zove "prijemni ispit" na FDU u Beogradu. Vrlo je interesantno i posebno zanimljivo da u komisiji, koja arbitrira ko će biti primljen postoje i ljudi koji predaju glumu i u svojim , ili nečijim privatnim školama glume, na primer RADIONICA Studija glume ČETVRTI ZID. Pošto se ovo zove radionica, verovatno da u zakonu ne spada u sukob interesa, a to je i vrapcima jasno kao dan o čemu se radi. Trebalo bi da se Ministarstvo prosvete malo pozabavi ovim našim ustaljenim stilom, ali nadamo se da će i to uskoro doći na red, jer ipak ima tu i kvalitetnog, ozbiljnog kadra, kao što je profesor Pele. Veoma sam srećna što ovog puta nisam primljena na FDU, koje ljudi u žargonu zovu " treća sreća ", jer je komisija toliko zbunjena da su negde u sred polaganja istakli na sajtu kojih je dvadesetak ušlo u uži izbor, pa se brzo opsetili da prvi krug polaganja još uvek traje i brzo izbrisali spisak. Dakle bravo veze ! Sreća je da u našoj bogatoj Srbiji , punoj para i radnih mesta, naročito za umetnike i kulturu, neko ima sreću da bude profesor, nastavnik, voditelj i uskoro možemo da očekujemo i vlasnik zoološkog vrta. U potpisu Srećni kandidat, koji nije uleteo u mulj !

I ja sam primetila nesto cudno.. Objavili su da diferencijalni ispit pocinje 27.6 od 10:30, a tada uveliko traje poslednja grupa sireg kruga. Sta ako neko,ko je treci razred, upadne u uzi?! Kako da polaze ispit??? SVE JE IZMONTIRANO! kako da neko,ko je tog dana upao,odnese uplatnicu? Neizvodljivo je! UVERITE SE!

ДИФEРEНЦИЈAЛНИ ИСПИТИ
Aутoр: Фaкултeт дрaмских умeтнoсти , Oбјaвљeнo: 25. Јун 2014 14:57

ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ ЗА КАНДИДАТЕ КОЈИ НЕМАЈУ ЗАВРШЕНУ СРЕДЊУ ШКОЛУ У ЧЕТВОРОГОДИШЊЕМ ТРАЈАЊУ,

А ПРОШЛИ СУ У УЖИ ИЗБОР НА ИСПИТУ ЗА ПРОВЕРУ СКЛОНОСТИ И СПОСОБНОСТИ

ОДРЖАЋЕ СЕ У ПЕТАК 27 6. 2014. ГОДИНЕ У 10,30 ЧАСОВА У УЧИОНИЦАМА 36 И 36А

(СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ, ИСТОРИЈА, ИСТОРИЈА ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ, ИСТОРИЈА МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ, СТРАНИ ЈЕЗИК).

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

УПЛАТА ЗА ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТ 6.000,00 ДИНАРА

НА ЖИРО РАЧУН ФДУ: 840-1612666-05ПОЗИВ НА БРОЈ: 51-07029799-03

СВРХА УПЛАТЕ: ПОЛАГАЊЕ ДИФЕРЕНЦИЈАЛНОГ ИСПИТА

УПЛАТНИЦЕ ПОНЕТИ СА СОБОМ НА ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТ У ПЕТАК 27. 6. 2014. У 10,30 ЧАСОВА (КАНЦЕЛАРИЈА 69)

Ne bih rekla da je Pele za primer. Kako da definisemo to sto je u njegovoj klasi Andjela Jovanović, kći Dragana Jovanovića i Branke Pujic, onda Tamara Aleksić kći voditeljke Tanje Peternek Aleksić i producenta Gorana Aleksića?.. Ko zna jos ko sve od dece njegove familije,drugova i drugih licnosti za koje ne znamo. Pitam se zbog cega se svi mi nadamo i trudimo kada u podsvesti znamo da prolaze samo preko veze ... Nije ni cudo sto su nam serije i filmovi nekvalitetni i sto se nikada nece uporediti sa serijama i filmovima iz '70 i '80, kada su na sceni bili kvalitetni ljudi.

Nažalost svi komentari, posle gorkog iskustva na FDU u Beogradu su izlišni. Nadam se da će Ministarstvo prosvete konačno obratiti pažnju šta se događa na ovom fakultetu i zašto se proizvode loši glumci, loše serije i ne retko loši reditelji, sve po sistemu " moj do mojega, gori od gorega " . I verujte mi ljudi drago mi je što nisam upala kod Srđana Karanovića, voditelja i glumca serija Pena za brijanje i sličnih...

P.S. Nisam znala ovo za Peleta, žao mi je.

Hahahah da l' upisa Dragana Micalovic iz petstotog puta?
To je stvorenje pre stvoreno da rudar bude nego glumica, odvratan glas, nikakva dikcija, očajan izraz lica, već godinama seka ne uspeva da je ugura u čudesni svet FDU-a kakav kod nas postoji.
Kad ona bude diplomirala glumu, spaliću televizor.
Neko je pitao, nisam ja konkurisala, ja sam davno sve ovo unapred shvatila, pa se na tom prijemnom nikad nisam ni pojavila. Bolje po mene, jer bih se prilično iznervirala.
Idite i bavite se nečim drugim što volite, ovo i da upišete bez para i bez neke veze opet kad završite niko vas neće gledati kao smrdljiv sir jer nemate para za ulogu, tako da okrenite se što pre nečemu drugom, moj vam je najiskreniji savet i od srca.

Ima gorih od Mićalovićke, verovatno da je ona podmetnuta, kao primer da se veze ne primaju. Indicija je da je u pitanju smrdljiva politika, ali ima mnogo gorih od nje. Mićalovićka zarađuje u serijama i to joj je domet interesovanja. Verovatno da je imala lep dogovor sa dotičnima sa FDU.

Back