FDU

Ćao svima, razmišljam da upišem FiT produkciju, pošto obožavam medije i film i televiziju i sebe vidim u tom poslu. Video sam šta se sve sprema za prijemni, ali nigde nisam pronašao neka iskustva sa prijemnih i takve podatke, pa ako neko zna neka se javi. Bilo kakve informacije o produkciji su dobrodošle.

Cao svima, evo ovako, imam pitanje vezano za upis
S' obzirom na to da sam prvi razred srednje ekonomske i ne idem ni na kakvu dramsku sekciju, jer u mom mestu toga nema, a gimnaziju nisam upisala jer je 'na losem glasu' .. Razmisljam o glumi zaista dugo i zelim da se pripremim za FDU, treba mi neko ko ce mi malo razjasniti sve delove prijemnog

Cesto svracam na ovu temu da vidim da li se javlja neko ko izlazi ove godine,a nesto su svi zatajili :) Ima li takvih? Jeste li krenuli sa pripremama? Veliki pozdrav.

Znam,ali mucim muku oko izbora pesme i monologa. Volela bih da to bude nesto manje vidjeno i originalno,a opet blisko meni. Tako da mi je vrlo tesko naci s obzirom na to da sam perfekcionista veliki sto se toga tice :)

Sto se dramskog monologa i pesme tice,znam otprilike sta mi lezi,pa se nadam da cu uskoro da pronadjem to. Za komicni monolog mi je najveci problem,s obzirom na to da je izbor ogranicen i da ima bas malo zanimljivih zenskih likova. Na primer,meni je genijalna Katica iz Radovana III ali dzabe kad je radjena milion puta. :/

Hocu,nadam se. :) Skupila sam hiljadu monologa i pesama ali nista u potpunosti ne odgovara. :/
Ima li neko predlog za dramski ili komicni monolog? Ako imate posaljite mi u poruci,mozda bas odatle ubodem nesto :)

Ja planiram da izadjem na prijemni u Beogradu, treca sam godina, pa ne znam kako ce sve ispasti :)
Nisam jos krenula sa pripremama, recitaciju sam nasla, monologe nisam. Isto me muci komican monolog zbog ogranicenog izbora..
Da li neko zna ko prima klasu i kada ce biti konsultacije? I da li neko zna kako izgledaju konsultacije u Beogradu na FDU?

Hej! Nova sam ovde na forumu i htela bih da pitam nesto vezano za glumu i upis na fdu. Zaista volim glumu i jos kao mala devojcica mastala sam o tome da postanem glumica. To je moja prva zelja koja me i dalje drzi i bila bih jako nesrecna da se ne bavim glumom. Nemam nikakvo glumacko iskustvo, ali spremna sam da ulozim veliki trud da uspem. Medjutim, problem je u tome sto ne umem da pevam,a zanima me da li je pevanje zaista neophodno i presudno za upis na glumu. Volela bih da mi neko iskreno odgovori, bila bih mu neizmerno zahvalna. :)
P.S. Izvinjavam se ako je neko vec postavio ovo pitanje na ovom forumu; trazila sam, ali nisam pronasla. Hvala jos jednom! :)

Zdravo svima! :D Nesto su mi drugari sa teme zatajili, pa novi clanovi ostase bez odgovora. Probacu nekima da odgovorim, bar onoliko koliko i sama znam. :)
littlemiss, ja sam prosle godine otisla na konsultacije upravo sa takvim pitanjem. Ja imam 24 sada, ali me je to sa godinama isto mucilo. Profesorka mi je rekla da godine nisu nikakva prepreka i da ja nisam "stara" (uslovno receno). :D Rekla mi je i da, ako vide da imam potencijala, niko mi nece uskratiti priliku zato sto nemam 17 godina. Ja sam, nazalost, odustala od prijemnog prosle godine jer nisam bila u stanju da napustim fakultet koji sada zavrsavam, ipak sam ulozila u njega mnogo truda i zivaca, a izmedju ostalog volim to sto studiram, pa mi ne pada tesko. Ono sto bih ja volela, a tako bi mi i finansijski bio najlakse, da diplomiram na svom fakultetu, pa da onda upisem FDU, a u tom slucaju se javlja isti problem koji ti imas, dok diplomiram imacu isto 26. Mada, cula sam od raznih ljudi da su na prijemnom prolazili i stariji, sama prof. mi je navela primer Bode Ninkovica koji dosta stariji od mene bio kada je upisao glumu. Dakle, ako imas volju, samo napred! ;)
sargarepaa, za tebe isto vazi. :)
Pearl18, nisu svi vokalno nadareni. Opusteno. Ako imas takav talenat to ti moze posluziti u karijeri da npr. poput Ivana Bosiljcica ili Mine Lazarevic imas prednost za uloge u mjuziklima, koje tvoje kolege koje nemaju pevackog umeca ne mogu da dobiju. Inace, mislim da se na fakultetu skoluje i glas, obradjuje se onoliko koliko je to moguce, pa sa fakulteta neces izaci muzicki neobrazovana. Za sam prijemni nije neophodno da umes da pevas. ;) Sto se glumackog iskustva tice, ne znam sta da ti kazem, mislim da je to individualno. Sve zavisi od toga kako ti prihvatas tudje instrukcije, da li tako nadogradjujes svoj talenat-sto ti svakako moze samo koristiti, ili prosto dopustas da te taj neko tako oblikuje po svojoj volji-sto nije dobro.

Hvala ti na savetima i lepim recima :) Pomogla si mi mnogo :) Slazem se da treba da prihvatimo tudje instrukcije, ali opet treba sami da izgradimo svoju licnost, budemo ono sto jesmo i tako se i predstavimo :) Pozrav :)

Ja se prijavljujem ove godine na glumu i imam problem sa izborom komedije.... nikako da nadjem neki tekst koji mi odgovara.... jel imate neki savet? mislim da bi mi odgovaralo nesto slicno "samo za tvoje usi" ili "terapija" od J. Cvetanovica

Moze li neko da mi da podrobnije informacije oko prijemnog za dramaturgiju. Znam samo ono sto sam videla na sajtu, tako da ce svaka informacija i iskustvo dobro doci! Hvala unapred! :)

Na konsultacijama se ne radi nista posebno. :) Bude tu grupa ljudi koji zele na prijemni, profesor ih primi u kabinetu, upoznaju se s njim, on se predstavi, kaze neke stvari o prijemnom, par reci ohrabrenja i naravno mozete pitati sve sto vas zanima oko priprema i samog nastupa pred komisijom na prijemnom. U sustini, razgovara se o tehnickim stvarima. Nije strasno, ali nije ni preterano korisno, osim sto odatle izadjes pun lepih utisaka i jos cvrsce resen da ides na prijemni. :) Bar tako je bilo prosle godine. Ako ste u mogucnosti idite na konsultacije, ali ako neko treba da potegne nekih 400 km do Beograda, onda ne preporucujem. Prof. mozete kontaktirati i mejlom.

Back