FDU

Ја сам био у недељу после подне, прошла је само једна девојка, мислим да је са нама у недељу и полагала девојка која је играла у филму клип и ни она није прошла сад не знам колико је добро одрадила пријемни али није прошла...

Sent from my GT-N7100 using Forum Krstarice mobile app

Biljana Masic Aleksic je zena Mike Aleksica,klasu cine njegovi ucenii iz skole glume..bili su pretalentovani ljudi,bila je devojka koja je razvalila ali bukvalno,ljudi su joj prilazili i cestitali i nije prosla dalje..Zelim svima srecu sledece godine,valjda se nece ponoviti sramota od ove godine..a sad svi na more:klap:

ja sam isto polagala u ponedeljak, očigledno sam taj deo propustila, ko je ta devojka, kako je izgledala? i kako su mogli da joj čestitaju, a niko nije ni video kako je izvodila...???:dontunderstand:

Људи јесте ли видели ранг листу уписало деветоро, девојка која је прва на листи је била у недељу после подне тадасм вио и ја и само је она прошла и ово јој је други пут да је конкурисала бар тако каже....

Sent from my GT-N7100 using Forum Krstarice mobile app

Koliko ja znam njen brat je ove godine zavrsio trecu godinu srednje, nista nije iskljucivo. A ova fora sa 9 upisanih studenata... Nemam reci, zaista. Ja mislim da je tamo bilo mnooogo talentovanih ljudi i da je bilo mesta za jos nekoga, ali eto. Ne znam kojom su se logikom vodili, ali ne zelim da pljujem po njima, ipak oni valjda znaju sta rade. Mucki ima svuda, da se ne lazemo, a tek tamo gde treba u roku od 5 minuta zakljuciti je li neko talentovan i koliko, hmm... No dobro, ne dajte se obeshrabriti, idemo dalje, sledece godine zelim vise srece svima. Do tada pronadjite sebe u necemu drugom sto volite da radite, od ocajavanja nema vajde. :) PoZz za sve :bye:

Zanima me ko prima klasu sledece godine?:)
Da li je za devojke potrebno da na prijemni dodju doterane, kako bi se istakla njihova zenstvenost, ili to uopste nije bitno?
Draga Ana, na prijemni treba da poneses samo ono sto imas u sebi. Niko nece obracati paznju ni na sta drugo, sigurna sam. Tvoj seksepil ce se pokazati i ako budes dosla u ritama. Najbitnije je kako ces se predstaviti.
A klasu prima neko ko ce zameniti Vladu, ja nisam upucena ko, mada sam nacula da ce to biti Jug Radivojevic.

- - - - - - - - - -

Nasla sam ovo negde, mozda ce nekoga zanimati da procita. Clanak je o decku iz Cacka koji se upisao ove godine.
http://www.ozonpress.net/obrazovanje/5515-nikola-stankovic-glumac

Naravno.. Samo, naisla sam na dosta komentara ljudi koji su razgovarali sa profesorima i gde su im rekli da je to pozeljno, zato sam morala da pitam. :)
Ako neko sazna ko prima klasu, neka javi! :D

Prodaja literature za spremanje prijemnog ispita(smer montaza) :
Мaркo Бaбaц: ФИЛМ У ВAШИМ РУКAМA, Тeхничкa књигa, Бeoгрaд, 1979.
Живoјин С. Лaлић: СИМУЛТAНA EЛEКТРOНСКA МOНТAЖA, ФДУ, Бeoгрaд 1993.
Дeјвид A. Кук: ИСТOРИЈA ФИЛМA 1, 2 и 3, Клиo, Бeoгрaд, 2005-2007
Мaркo Бaбaц: НOВO ЛИЦE ТEЛEВИЗИЈE И ФИЛМA, Aкaдeмијa умeтнoсти, Нoви Сaд, 2004.
Групa aутoрa: ВИДEO УРEЂAЈИ, Зaвoд зa уџбeникe и нaстaвнa срeдствa, Бeoгрaд, 2005.
Никoлa Клeм: РAЧУНAРСТВO И ИНФOРМAТИКA ЗA ПРВИ РAЗРEД СРEДЊE ШКOЛE, Зaвoд зa уџбeникe и нaстaвнa срeдствa, Бeoгрaд, 2012.
ЦД-РOМ ЛEКСИКOН ФИЛМСКИХ И ТEЛEВИЗИЈСКИХ ПOЈМOВA 1 и 2, (у скриптaрници ФДУ).
cena 5000.00 rsd

Ćao svima!
Ja sam odlučila da pokušam da upišem fdu iduće godine, na Cetinju. Oduvijek mi je to bila želja, ali mi fali samopouzdanja, baš!
E sad, interesuje me, da li uopšte imam šanse s obzirom da imam 23, tj iduće god ću imati 24 godine?

Nekako sam istovremeno i uzbuđena, i strah me je, a najviše me od svega nervira što sam nesigurna.
Evo već neko vrijeme čitam ovu temu, mislim da sam sve prešla :D

Nabavila sam neku literaturu od Stanislavskog, a zna li neko gdje mogu naći Audiciju od B.S.?
Ima li još neko da je upisao ili pokušao da upiše na Ct, da podijeli iskustvo? :)

Ljudi treba mi pomoc hitno :) Na moju zalost, davno sam odbacio FDU kao neku opciju, jer u Crnoj Gori, gjde zivim, je veoma mala mogucnost da se upadne na neki od smjerova tog fakulteta, t.j. tako sam do sada mislio, a sada vidim da nije bas tako... Svakako barem planiram da probam da upisem nesto u Srbiji jer ovdje nema od koga sta da se nauci, a i Srbi bas ne prolaze najbolje. Sad razmisljam da konkurisem na FDU, s obzirom da volim filmsku umjetnost i da se bavim montazom, snimanjem, uglavnom reklama... Zanima me na koji od ovih smjerova, koje cu dolje navesti, bih najlakse mogao da upadnem, i da li mi je ovo vremena sto mi je preostalo do upisao dovoljno da u potpunosti spremim prijemni?

-Dramaturgija
-Filmska i Tv rezija
-Filmska i Tv produkcija
-Kamera
-Montaza

Volio bih da cujem bilo koji detalj koji bi mogao uticati na moju odluku da spremam prijemni za ovo ili da odmah odustanem. Hvala i pozdrav.

mislim da ti je najlakše da upadneš na produkciju svakako jer mi se čini da se tu najviše ljudi prima, ali zaavisi šta te zanima , mislim ovih par smerova su jako različiti iako se bave u suštini istom stvarju, bolje prvo odluči šta želiš pa se tek onda spremaj. : )))

Back