FDU

Eh, pa dobro. Opet se ja javljam. Ima li koga? :p
Upravo sam zavrsila sa iscitavanjem svih ovih strana na temi (i prosto ne verujem da sam stigla do kraja, 184 str, huuu). :) Dosta mi je sve ovo pomoglo da se informisem i zahvaljujem se svim ljudima koji su podelili svoja iskustva sa nama. ;)
Cestitam i onima koji su upisali i polako ostvaruju svoje snove. :klap:
Najlepsi utisak na mene ostavila je Luthiena. Cini mi se kao da sam sve vreme bila sa njom od priprema za prijemni, preko upisa i skolovanja... Pozdrav, Luthiena, nadam se da ces svratiti na temu i videti ovo. :hvala:
Carol, tvoj optimizam i istrajnost me odusevljavaju zaista. Zelim ti svim srcem da uspes. ;)
Neki su me postovi razocaravali, neki ohrabrivali... Verovatno cu probati, pa kako bude-bice.
Drago mi je sto su ljudi, koji nisu polozili prethodih godina, sacuvali vedri duh i pokusavaju ponovo.
P.S. Izvinjavam se zbog ovog mog romana. Pozdrav, drugovi sapatnici. :bye:

Neopisivo je zadovoljstvo, inspiracija, polet...snaga, saznanje da u sebi nosis nesto sto nemaju svi, a ti mozes da im poklonih, da ih naucis da sa tobom prozive.svaki tvoj dah, osmeh, svako razocarenje, dodir, pogled, suze. a iznutra sve bukti, kuca kao ludo, imas utisak srce ce ti na grlo izaci od zelje hehehe od snage, truda, ljubavi... a oni u mraku.... disu sa tobom, vole sa tobom, zive i umiru sa tobom. ti na sceni a oni u tami, samo nasluceni, tiha podrska, kao iz snova... a na kraju, dlanovi bole i bride od zadovoljstva, od novog saznanja, za drugi svet koji cuti u mraku pozorista, nikad uspavan, uvek ziv i spreman da zagrli i odvuce u nas svet sve one koji sa zeljom kroce unutra.

samo hrabro drugari :)

Za ovo se vredi boriti! :klap: Pozdrav, Luthiena :bye:

Znam...ali meni to nije recimo uopste smesno,pa mozda nece ni ziriju,a trebalo bi,jer je to ipak komicni monolog.

Pa vidi, imas ti u komedijama stvarno ozbiljnih delova koji i ne mogu da izazovu smeh. Ja nisam citala Zenske razgovore, ali sam primetila da su kao izbor pominjani vise puta. Mislim da i ne moras da budes smesna, zapravo, niko od nas konkretno valjda i ne zna sta oni tacno traze. Jedini uslov je da bude lik iz komedije pa kako ti to dozivis i izneses. Tu smo malo u problemu. Realno, koliko zenskih likova u domacim komedijama moze da nasmeje bilo koga od nas? Mene nijedan. I ja imam problem s izborom komedije. Koliko god da je lik komican tesko da cu ikoga nasmejati jer mi to bas ne ide od ruke.

pa ni meni nijedna nije smesna, ali koliko puta sam te iste tekstove citala i nisu mi bili smesni, a onda sam ih gledala i nasmejali su me, tako da to sve zavisi od izvedbe.
svakako, zenski razgovori nisu jedan od njih, ali sve zavisi kako ko sta dozivljava.
meni su oni ovako ok, ali nikakvu posebnu emociju mi ne bude:)

Carol,jel si ti pocela sa pripremama?Ja sam mislila da nadjem nekog glumca da me sprema,ali cu ipak sama.I ovako sam tek treca godina,nisam ni pocela na vreme da se spremam.Izacicu cisto da bih videla kako je za sledecu godinu.

bila sam na konsultacijama danas, nije bila Bilja, kontam da je onaj lik asistent :)
pricao je o prijavama za prijemni, sta treba da se donese, sto se tice biografije, rekao je da bi do 10ak recenica bilo ok, da napisemo sve cime smo se bavili, ako smo bili clan nekog dramskog studija, glumili u pozoristu...
sto se tice polaganja, monolozi ne bi treblo da traju vise od 2min svaki, recitacija do minut, minut ipo...
to bi bilo too :D

Pozdrav prijatelji. :)

Eh, ja rekoh prošle godine da neću više izlaziti na prijemni, ali se eto već uveliko spremam i uzbuđenje polako počinje da raste. :D
Najverovatnije ću samo u Ns konkurisati. Četvrti put izlazim na prijemni, ali eto, i dalje euforičan.
Nejasnoća nema, jedino što me brine dramski monolog, pošto ću najverovatnije da govorim monolog iz proznog dela. Ali valjda neće biti problema oko toga.
Želim vam svima sreću i uspešan prijemni!

Priblizava se polako! :)
Svaka cast Mirdzun, jako je lepo sto nisi digao ruke. Mozda je ovo bas tvoja godina. :)
Ja sam se u pocetku plasila da probam ponovo, ali sad, kako su pripreme pri kraju, sve sam vise sigurnija u svoju odluku.
Svu srecu zelim i tebi Mirdzun i ostalima koji izlaze na prijemni! :)

Eh, da, možda jeste. :)
Mala je ovo stvar zapravo, naspram svega što nas čeka ako upišemo glumu.
Ali eto, mi smo spremni da se pokidamo u svakom smislu, pa šta sad. :D

Inače, neki moj savet za one koji eventualno prvi put izlaze, odnosno generalno za sve, da se ne teži ka nekoj posebnosti, nekoj ekstravaganciji, sve je u vama, razmišljajte o onome šta govorite, neka sve proizilazi iz vaše unutrašnjosti, ne brinite za to "kako to sad njima u komisiji izgleda" suština priče je jednostavnost, prirodnost, da budeš potpuno svoj, kao takav. Nakon ova tri prethodna pokušaja, eto to je nešto što sam ja naučio, i zaista mislim da tako i jeste. Manite se te audicije, čitajte čitajte i čitajte, i kada naiđete na onaj monolog kome se uvek vraćate, ona je to to! :D

Eto, da ne ke*am više, nadam se da će nekome zapravo ovo sve biti korisno, tu smo da se ujedinimo, na kraju krajeva, svima nam je isti cilj. :)

Back