FDU

Da prvo ti proveravaju sluh i pevanje, pa tek onda polazes glumu,ali to nije primarno, masa dobije 2, pa upisu ljudi, posle ce profesorka raditi sa vama i naucice vas da pevate. ;)
Scenski pokret na prijemnom uopste nije tezak, rade se neke vezbe da se vidi vasa ravnoteza i koordinacija. i naravno da se NE UPISUJE NA KOVERTU NEGO NA TALENAT! nadajte se i lepo spremajte svoje prijemne,i kad stanete na scenu pokazite najbolje sto znate, pa se vidimo dogodine. :D

Da prvo ti proveravaju sluh i pevanje, pa tek onda polazes glumu,ali to nije primarno, masa dobije 2, pa upisu ljudi, posle ce profesorka raditi sa vama i naucice vas da pevate. ;)
Scenski pokret na prijemnom uopste nije tezak, rade se neke vezbe da se vidi vasa ravnoteza i koordinacija. i naravno da se NE UPISUJE NA KOVERTU NEGO NA TALENAT! nadajte se i lepo spremajte svoje prijemne,i kad stanete na scenu pokazite najbolje sto znate, pa se vidimo dogodine. :D

Ima jedna devojka ovde koja kaze da zna sve bla bla, i ona tvrdi ili koverta ili veza... Licno sumnjam u to ali volela bih da nije tako !
I sta ja da radim, PA JA NE ZNAM DA PEVAM...? Mislim da imam sluha ali da pevam ne znam.........

Naucicete da pevate, ne brinite. Na prijemnom ce vam odsvirati nekoliko tonova koje treba da ponovite, glasom, tipa "lalalalaaa" i pored toga pljesne rukama nesto i vi to ponovite. To je citava mudrost i uopste nije tesko. ;)
Kandidati, samo hrabro!!! :D

Gledao sam prosle-pretprosle nedelje Utisak nedelje posvecen Petru Kralju.Jedan od gostiju bio je Predrag Bajcetic.Iako sam jos u srednjoj skoli,dosta puta sam cuo to ime,kao ime profesora kog pominju mnogi glumci kojima je predavao,ali nikada ga nisam video na tv-u..a u ovom utisku nedelje me je bas odusevio...Nacinom na koji prica,razmisljanjima...Zanima me da li jos uvek predaje,koliko ima godina i sta vi,koji ste bili kod njega,ili ste culi nesto o njemu,imate da kazete...:)

Narode, nesto se lomim ovih dana - da li da upisem antropologiju ili menadzment na fdu (o, srodnih li oblasti). Ima li ko da studira ovo drugo ili da je polagao prijemni, da me malo detaljnije informise jer stvarno ne poznajem nikoga ko to studira, a znacilo bi mi?

Zdravo... Ja sam nova ovde. Znas li mozda ko sledece godine prima klasu na FDU u Beogradu? Daj neke predloge za imitacije...

Mislim da je tu ključno videti transformaciju kandidata i glas i ponašanje, pokrete, tako da nije bitno da li ćeš imitirati svoju babu ili Lepu Brenu. Imitiranje poznatih mi je često kičasto. Ne znam što.

@Monte Krsito

Nisam, ali ću pokjušati da budem. :D

bok... ja bi htela da upišem glumu na fdu... samo što ne znam od kuda da počnem tražiti monologe... tražila sam Audiciju ali je nigdje nema i rasprodana je po internetu... bi li netko tko je ima bio toliko drag i napisao koji se sve ženski monolozi nalaze u njoj.... mooooooooooooooolim vas :DD
i SRETNA VAM NOVA GODINA!!!!!!!!!! :zpozdrav:

ja ću ti napisati neke kad stignem :) evo, obećavam.

neko je pominjao Bajčetića, ne, ne predaje on više.
Mislim da ima tome desetak godina.

što se imitacija isto sam čula da je bolje imitirati nekoga iz svoje okoline.
kao što neko reče, ne radi se o tome da komisija poznaje taj narod
nego da vidi mogućnosti transformacije kandidata i da to ne bude sve na isti fazon.

ja bih volela kad bih mogla da saznam nešto više o prof. Gordani Marić koja uzima ove godine
klasu u Beogradu, pošto o njoj niti šta znam, a i čini mi se da nije baš nešto popularna i hvaljena.

I ja cu polagati prijemni ove godine u Bg-u, inace nemam pojma sta da spremim. Prosle godine sam pokusao ali nisam prosao. Sto se ''audicije'' Bore Stjepanovica tice trazio sam pa svim mogucim bibliotekama i sajtovima - nema nigde z:( ... Jel neko mozda zna gde ima 100%? Potrebna mi je ta knjiga da nadjem neki monolog, jer ovako ne znam sta cu. Pozdrav! z:)

Back