FDU

meni je problem što većina komičnih monologa koje pročitam u meni ne izazivaju smeh.
i mislim se onda ako bih uzela ma koji od njih kako ću ja da nasmejem žiri,
kad to ni meni samoj nije smešno kad čitam ili gledam predstavu?
ja sam gledala neke komedije narodnog pozorišta gde su se ljudi kidali od smeha,
a meni ništa nije bilo smešno.. možda par pojavljivanja, ali u suštini to ne čini ni 1%.

Hehehe isti slucaj, msm to kad se svi oko mene guse od smeha a ja nista, nekad se zapitam sta to nije u redu sa mnome. A sto se tice toga da ti nije smesan monolog kad ga citas, ja msm da nema veze, ti se potrudi da ga uradis sto bolje, pa ako se smeju smeju se, a ako ne, ne mora da znaci da nije bilo dobro...

Monolig koji sam ja izabrao za komediju takođe nije smešan, čak suprotno, ali je iz komedije pa se računa kao komedija.

Dramu ću Čehova najverovatnije

razume se da ću se ja potruditi što bolje da odradim,
ali cilj obrade komičnog i dramskog za prijemni je valjda da se vide dve naše strane,
a kakav je onda efekat ako komični nije komičan, ne znam. :confused:

razume se da ću se ja potruditi što bolje da odradim,
ali cilj obrade komičnog i dramskog za prijemni je valjda da se vide dve naše strane,
a kakav je onda efekat ako komični nije komičan, ne znam. :confused:

Pa nemam pojma. LOL Jednostavno meni balkanski špijun nije komičan pa da me ubiješ, a to je jedna od najvećih naših komedija.

Ali mislim da nije cilj pokazati samo smešnu i "nesmešnu" stranu. I kada je tekst ozbiljan ima tu raznoraznih strana . :D

Cao ljudi ja sam nov "drug clan" z:) interesuje me da li sam zakasnio sto se tice glume sa mojih 24 god.

Ja msm da ti je ove godine zadnji voz, i to da ti sve bude, sto bi se reklo, u fulu i da im se bas bas svidis, ti u svakom slucaju probaj da se ne bi kasnije kajao sto nisi. :D Sto bi trebalo da znaci, baci se na posao :strika:

Zdravo ljudi ja sam novi "drug clan" z:)
Zanima me da li postoji starosna godina za upis na fdu,imam 24 godina?
I koliko je dobro upisati Dadov i da li tu postoji starosna godina?
Unapred hvala...

Ovako, što se tiče Čehova, Stjepanović predlaže dva monologa Trepljeva iz Galeba, dva monologa Ivanova iz istoimene drame, monolog Smirnova iz drame Medved i lik Astrova iz Ujka Vanje.

pišem ti redom kako koji počinje i završava se da bi znao (odvojiću početak i kraj bojama) (:

1) Evo ti pozorišta. Zavesa, zatim prva kulisa, još jedna, a dalje prazan prostor. Dekora nema... Čak je i zvuk njenih koraka divan... ja sam neizmerno srećan.

2) Nina, Nina! To ste vi... vi.. Kao da sam predosećao, celoga dana mi je bilo tako teško na srcu... Ja ne verujem ni u šta i ne znam čemu je moj poziv.

3) Rđav, bedan i ništavan čovek sam ja. Koliko ja sebe prezirem, bože moj! ... Ne razumem, ne razumem, ne razumem! Prosto da se čovek ubije...

4) Ja se gušim od besa, ali ipak mogu da govorim hladnokrvno. Slušaj. Maločas sam se oblačio za venčanje, pogledao sam se u ogledalo i primetio sam da su mi slepoočnice... sede. Slušaj, ako me voliš, pomozi mi. Sad odmah, bez oklevanja, odreci me se! Brže...

5) Znači, ne možete da platite? Je li to vaša poslednja reč... Malo je nepristojno u ovakvom stanju ući nekom u salon, ali šta mogu... ja ovde nisam gost, već kreditor, a kako kreditori treba da se oblače, to nigde ne piše.

6) Ovde u kući ja imam svoj sto... u sobi Ivana Petroviča... Vidim po vašem licu da vas to ne zanima.

@Gale

ne znam šta da ti kažem za Dadov jer ne primaju oni nove uvek,
nego ima kad organizuju audicije.
probaj na FDU u junu pa šta bude :D

Poslednja izmena:
Zdravo svima!Treba mi savet za prijemni na glumu....Da li je za recitaciju odgovarajuca Prkosna pesma,Dobrice Erica?Da nije malo previse patriotska i koliko to uopste predstavlja smetnju?

Back