FDU

Carol, nikako nije dobro smisljati imitacije na licu mesta. U konkursu ne pise da treba spremati imitacije, ali se to nekako podrzumeva, nepisano pravilo. Moj drug je smisljao na licu mesta, jer nije imao drugog izbora, ali profesori su to itekako primetili. mogu vam traziti sve, imitacije javnih licnosti, pevacke imitacije, imitacije nekog profesora, imitacije ljudi iz svoje okoline. tamo nema vremena za smisljanje i razmisljenje, ako previse cekate, samo kazu SLEDECI, jer ima mnogo kandidata, nemaju oni vremena da cekaju da se vi smislite. to su sve mozda glupe stvari, ali to je tako, a mi se onda moramo potruditi da to uradimo sto je bolje i kvalitetnije moguce. Ja se nadam da sam vam pomogla sa nekim informacijama, onoliko koliko sam upucena.

Ma razumem ja tebe i pomazes naravno,nego pored svega oko prijemnog jos ''ta muka''.:)

I sa koliko imitacija sam 100% mirna i imam dovoljno? Nadam se da preko 10 neće tražiti, bilo bi previše. :zima:

I ja isto mislim.

Eeee, meni je to za imitacije rekao onaj lik sa kojim sam se konsultovala, tad je bio oktobar mesec a on mi je rekao " Do prijemnog gledaj da spremaš po 3 imitacije mesečno, imaćeš taman", što bi bilo... Wow, poprilično XD Možda čak i previše XD
Ali ja sam bila neodgovorna, nisam ga slušala ništa, tako da trenutno imam spremne samo 3 imitacije, i to sve profesorske... Moraću da poradim na tome malo više.
Gledaću da spremim 15 imitacija, tako ću se osećati sigurno... Valjda neće biti potrebno više...

Ja mogu bez problema da spremim imitacije nastavnika/ca,drugova,komšija,glumaca...Ali ne znam koga bih što se pevanja tiče s obzirom da se moje imitacije zasnivaju na podsmehu:confused:

Pa blagi podsmeh i treba da bude, čak i što se pevanja tiče ;) Meni je lakše da spremim pevačke imitacije, ne znam zašto, lakše karikiram te neke pevače koji se onako "užive" u pesmu... XD

Ja volim da pevam i imam uvežbanih dvadesetak pesama ali više se koncentrišem na pevanje nego na "skidanje" izvođača. Nekako mi je bezveze da mi bilo ko traži da imam pokrete, mimiku ili tonalitet glasa kao neki pevač. Više volim da spremam imitacije nekoga ko nešto priča a pevanje ostavljam za izvođenje u sopstvenom stilu.

Ja volim da pevam,ali mi uopste nije tesko da iskarikiram neciju gestikulaciju,mimiku i tonalitet,nego ja se ne podsmevam ljudima koje slusam.Prosto to ne zelim,

Dakle,trebala bih da poslusam nekoga koga ne volim,ali ja bar imam vremena.:whistling:

Ja ne kopiram druge ljude kad pevam, ali mi nikad nije bio problem da im iskopiram glasove... Ne znam, mnogo lakše imitiram glasove nego neke druge stvari...
Ma, Carol, ko kaže da treba da se podsmevaš ljudima koje slušaš, drmni par kafanskih narodnjaka, neki boys-bend i tome slično i imaš imitaciju ;) Sem toga, imitacija nije nužno i podsmeh, pogledaš malo kako peva neko od pevača koje voliš da slušaš, skineš mu neki prepoznatljivi pokret, izraz lica, koreografiju sa nastupa...to nije podsmeh već prosto kopiranje ;)

Ali ne izgleda tako dobro kao podsmeh,osim u pojedinim slucajevima.

Zakljucak: potrudicu se da moj prijemni bude jedan od tih slucajeva,samo meni poznatih.

Uh.
:neutral: :confused:

Carol, nikako nije dobro smisljati imitacije na licu mesta. U konkursu ne pise da treba spremati imitacije, ali se to nekako podrzumeva, nepisano pravilo. Moj drug je smisljao na licu mesta, jer nije imao drugog izbora, ali profesori su to itekako primetili. mogu vam traziti sve, imitacije javnih licnosti, pevacke imitacije, imitacije nekog profesora, imitacije ljudi iz svoje okoline. tamo nema vremena za smisljanje i razmisljenje, ako previse cekate, samo kazu SLEDECI, jer ima mnogo kandidata, nemaju oni vremena da cekaju da se vi smislite. to su sve mozda glupe stvari, ali to je tako, a mi se onda moramo potruditi da to uradimo sto je bolje i kvalitetnije moguce. Ja se nadam da sam vam pomogla sa nekim informacijama, onoliko koliko sam upucena.

nije njima bitno je li kandidat dobar imitator.jer nije pravilo da dobar imitator mora biti dobar ili bolje reci talentovan glumac.njih zanima sa koliko sharma ces ti to uraditi i ako im se dopadnes briga ih kako imitiras.a trazenje tolikih imitacija je obicno izivljavanje i ne vidim poentu.neko dobro imitira - ok,neko odlicno peva- ok, neko lepo plese - ok.nas su lepo pitali cime smo se bavili,sta volimo,sta smo spremali,da pokazemo u cemu smo dobri prvo da bi se opustili da bi se tamo prijatno osecali,jer smo ziva bica a ne masine za ispunjavanje profesorskih hirova.a tek nakon toga su nam profesori trazili druge stvari, mimo onih koje smo demonstrirali i to da vide kako ces se snaci,da se ne isprepadas.kazu ti da pevas,a ne umes?sta te briga,pevaj na sav glas kao da si u najmanju ruku celine dion,jer je bitno da uzivas u tome sto radis i da se smejes i salis pa i na svoj racun jer nije strasno ne znati i ne umeti,zato se i konkurise - da bi naucio.

a ovo pola pola jeste najkorisnije ali nije obavezno.ja mislim da 3 godina FDU nema 12 studenata...mada nisam sigurna.bili su sa nama na sterijinom i zaklela bih se da ih ima 8 ili 10.sad cu da vidim...

pogledala u katalog- ima ih 10 :) treca godina FDU beograd,ali sto jest jest pola-pola.vladina klasa,karanovic asistent. upoznali smo ih na serijinom.

ma ne moras da karikiras,da bi se oni smejali.probaj nekog da "skines" totale,nebitno je li pevac,glumac,profesor,mama,rodjak,pijani komsija isl...moja koleginica je sad za kolokvijum tako skinula Kemala,pokrete,glas,ono njegovo shushkanje dok peva,izraz lica...odvalili smo se od smeha :D

Pa eto, imaš već dve imitacije onda! :D
Nije to tako strašno kao što izgleda... na imitacijama ne treba nešto posebno ni da se radi, bar ja tako mislim, samo moraš da znaš koga ćeš imitirati i koje njegove rečenice/pesme/šta god imitirati ;)
A i činjenica je da dobar glumac ne mora da bude dobar imitator... Imitator i glumac nije isto ;)

Avaj!
Moji su likovi besmisleni.
Men drže pažnju iz ne znem kog razloga,ali ne znam koliko bi biledobre za profesore.

Sve se više udaljavam od glume.:confused:

Ma daaaaj, ne lupaj XD
Ako tebi drže pažnju to znači da i jesu smisleni, kapiraš? Ko da ima smisla kad moja profesorka fizike priča da je izgubila 2kg spremajući nama kontrolni, kad nas direktorka grdi, što moja baba počinje svaku besedu sa "Siiiiiine, gaćice uvek moraju biti bele" i tome slično XD Pa šta ima veze XD Meni je zabavno, a kome nije ne mora ni da gleda- sama im se sigurno neću nuditi da radim imitacije ;)

Zašto Odsek Gluma na FDU nije podeljen na "Filmsku" i "Pozorišnu" ?
Ja,na primer,nikada ne bi voleo da glumim u pozorištu,ali mi je Filmska Gluma veoma privlačna.

Zašto Odsek Gluma na FDU nije podeljen na "Filmsku" i "Pozorišnu" ?
Ja,na primer,nikada ne bi voleo da glumim u pozorištu,ali mi je Filmska Gluma veoma privlačna.

Da bi bio dobar i kvalitetan filmski glumac neophodno je da prođeš i fazu glume u pozorištu i obrnuto. U suprotnom mislim da se ne bi snašao i ne bi bio ubedljiv. Barem ja ne gajim nikakav respekt prema glumcima koji rade samo jedno ili samo drugo a verujem da većina sveta tako misli. :)

Poslednja izmena:
Slažem se sa Enchanted. Mislim da bi pravog glumca trebala da zanima i filmska i pozorišna gluma. Na kraju krajeva, pozorište je lepo na jedan, a film na sasvim drugi način ;)
VNX man, i ja sam pre par godina mislila upravo tako, kao ti, ali to je sve bilo iz mog straha da glumim na sceni. Kad malo bolje razmisliš, videćeš da se filmska i pozorišna gluma ne razlikuju toliko i da su divne i jedna i druga :D

Potpuno se slažem sa vama da kvalitetan glumac mora imati i pozorišnu i filmsku karijerijeru ispred sebe,ali meni je pozorišne toliko odbojno,da gotovo nikad i ne idem u isto (potpuno mi je neinteresantno),dok film,recimo obožavam.z:)

Na kraju krajeva,pozorište oduzima dosta vremena,a glumu,generalno,ne smatram kao osnovni izvor prihoda,jer sam u situaciji da imam odlične prihode,pa me zaposlenje u nekom od pozorišta,realno ne zanima.

Koliko sam obavešten,prihodi glumaca u Ateljeu i Narodnom Pozorištu su smešno mali.

Glumu volim kao hobi i iz tog razloga me privlači.

Dosta ljudi mi je reklo da imam talenat za glumu.Šta mislite da li da probam da upišem ove godine?z:hm:

Probaj,ali nemoj prema glumi da se odnosiš prema hobiju.
Ako želiš da se baviš glumom to treba da ti bude jedino zanimanje jer oduzima puno vremena.

Očigledno gledam isuviše pristrasno,ali nije mi jasno kako ne voliš pozorište.
Odatle je drama i potekla.
Glumci se kale u pozorištu.
Ima toliko pozorišnih glumaca koji s lakoćom igraju na filmu,dok se isključivo filmski glumci slabije snalaze u pozorištu.

Koliko imaš godina?

Probaj svakako!

Vratila mi se želja za glumom,drugarice forumske.:D

"Glumci se kale u pozorištu".

Ovo je potpuno tačno.

Ali,nekako mi se čini da bih u pozorištu imao premalo slobode ... Što zbog minimalističkog prostora,što zbog publike.Nikako ne podnosim zatvoren prostor.Otvoren prostor mi nekako daje energiju i mislim da bi u filmu bio mnogo uspešniji ...z:)

Pozorište je svakako osnova glume,ali postoji veliki broj glumaca koji nikada nisu glumili u pozorištu,a odlično su se pokazali u filmovima.
Inače,kada je u pitanju strana glumačka ekipa,većina njih nikada nije ni zavirilo u pozorište,ali su se odlično pokazali na filmu.
Slična situacija je i sa domaćom scenom,recimo Bane Sunshine je u filmu "1 na 1" pokazao izuzetno umeće i odglumio daleko bolje od mnogo iskusnijih glumaca,iako nikada nije imao kontakt sa glumom.Ovo mi je trenutno palo na pamet,postoji još dosta primera...

Imam 19 godina.
Inače,prošle godine sam upisao menadžment,ali me je gluma zainteresovala pre svega zbog činjenice što mi mnogi govore da bi bio veoma uspešan glumac,a i jedan naš producent mi je rekao isto.
Svaki dan razmišljam o tome,ko zna,možda su u pravu? Možda je bolje da bar jednom u životu poslušam okolinu.z:(

Da li bih mogao da stignem da upišem ove godine,jer još nisam počeo da se spremam?I u kom mesecu je upis na FDU? Jel može neko da me posavetuje u vezi s ovim,bio bih mu zahvalan:hvala:

Back